Bokrecension av Ekon

Recensioner

BOKRECENSION. Ekon av Camilla Jönsson

Boken handlar om Alva som går i 9:an och hänger med två kompisar, eller iallafall så var de kompisar. Alva har känt Malin sen de gick i förskoleklass, och det är nog därför de fortfarande de hänger. Kia började hänge med dem när de bytte skola och klass, och det var också då Alva och Malin gled ifrån varandra. Alva känner att sitt liv börjar bli tråkigt och grått, inget speciellt händer fören en dag när de börjar en  ny tjej i klassen, Liv. Alva märker direkt att det är något fel på Liv, hon är inte som de andra. Kommer försent till varje lektion och bara slänger upp dörren och sätter sig högljutt, vissa dagar kommer hon inte ens till skolan. Men Alva ser ändå något i Liv som ingen annan ser, och hon tänker göra allt för att få henne. Liv gör hennes liv bättre och hon känner att hennes liv inte alls är lika grått längre. Desto längre tid det går, ju närmare kommer hon Liv och deras vänskap börjar förändrar till något mer.

Jag tycker boken är jättebra och spännande, man får reda på hur andra folk kan känna. Jag känner verkligen igen mig i Alva med många saker. Hur livet bara är grått och tråkigt tills det kommer en personen som lyser upp ens dagar och genom att bara vara sig själv förändrar hela sin vardag. Jag tror ofta att folk som är sådana personer som göra hela sin omgivning glas inte vet det. I denna bok är det bara en personer som njuter av Livs närvaro men jag känner ändå igen i situationerna. Jag tycker också om boken för att det inte är så jätteofta jag läser böcker om när tjejer gillar tjejer, eller killar som gillar killar, men jag tycker verkligen att det är ett bra sätt att lyfta fram homosexualiteten i samhället.

Jag tycker du ska läsa boken för att man fastnar direkt i boken och man vet aldrig vad som kommer hända. Boken lyfter fram viktiga saker och många känslor som går att känna igen sig i. Detta är en bok för personer som tycker om att läsa om vardagliga händelser och saker som kan hända på riktigt. Boken har verkligen en bra rödtråd genom hela och ett jättebra och spännande slut.

 

Betyg 9/10

Isabelle Karlsson

 

 

Inga kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Recensioner
En trevlig upplevelse med ett trevlig bemötande

RECENSION. Hanna & Ellie var fikarecensenter för en dag. Det var i samband med att profilen Redaktionen besökte Sörmlands museum den 22 oktober. De passade också på att bedöma själva museum-upplevelsen som helhet. Sörmlands museum är en plats för kulturella uttryck, historia och en trevlig upplevelse för hela familjen. Det …

Kultur/nöje
Recension av Torka aldrig tårar utan handskar

RECENSION. Boken börjar med att en man ligger på sjukhus och har sina sista dagar där. Redan där blir man intresserad av vad som har hänt. Om mannen är sjuk eller inte och vill bara veta mer om varför en ung man håller på att dö. Boken är skriven av …

Recensioner
En roman om en våldtäkt – recension av Kort kjol

Författare: Christina Wahlden. Genre: Drama och tragedi.                                                                                                   Utgivningsdatum: 2010-08-11 Längd: 142 sidor.  Språk: Svenska. Myran är en helt vanlig tonårstjej som en dag firar med hennes klasskamrater att dom fått sommarlov.  Myran har långt blont hår och har på sig en röd kort kjol. Sent på kvällen börjar Myrans bästa …