Fler bränder på Alpha

Alpha

ALPHA. Tre gånger den här veckan så har brandalarmet gått och skolledningen sätter nu in fler åtgärder för att stoppa bränderna på Alpha.

19 mars, 20 mars och 22 mars har det gått ett brandalarm av samma skäl, brand i papperskorg där personal har släckt. Både elever och personal blir frustrerad av händelserna. Det har gjorts saker innan för att förhindra bränderna t.ex. fler vuxna i korridorerna. Nu kommer de att fästa papperskorgen och pappershanddukar i korridoren istället. De kommer också ha mer vuxennärvaro i korridoren. Så här säger rektor Peter Sund i en kommentar:

-Vi gör allt som står i vår makt för att få ett stopp på det här. Vi är arga, frustrerade och ledsna – dels för att någon utsätter elever och personal för fara och dels för att det försvårar vår kärnverksamhet, som är undervisning. Vi lägger mycket tid på att jobba med kulturfrågor och elev- och personalfrågor kring det här och samverkar med socialtjänst, räddningstjänst och kommunfastigheter, säger rektor Peter Sund.

Polisen uppmanar allmänheten att höra av sig med tips på telefon 114 14 eller via deras hemsida.

Anton Bergdahl-Johansson

Inga kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Alpha
4
Ella Haugness möter Utbildningsminister Anna Ekström

NYKÖPINGS HÖGSTADIUM. Den 20 november 2019 hade Nyköpings Högstadium besök av Sveriges utbildningsminister, Anna Ekström. Då passade vi på Redaktionsprofilen på att träffa ministern för en intervju, såklart! Ministerns schema under förmiddagen var späckat och vår ”slot” – 11.25-11.35 – var den absolut sista innan hon skulle resa vidare mot …

Alpha
Intervju: Författaren Lotta Fagerholm

Redaktionen har funnits ett tag men den har inte haft rörlig bild/film som tillval förrän läsåret 19/20. De nior som varit med och drivit profilen under sin högstadietid har kunnat välja att göra film på lite olika sätt och under hösten hade vi turen att få tag i en tvättäkta …

Alpha
Brist på tysta läsplatser på Alpha

HÖGSTADIET. Det finns både elever och lärare som tycker att det borde finnas fler lugna platser på Alpha, Nyköpings Högstadium, där man får studiero och kan sitta och läsa. Det är brist på platser där eleverna kan gå undan på sina raster för att läsa eller plugga. Eftersom de platser …