Kille och tjej.

Krönika
1

KRÖNIKA. Jag blir så himla irriterad när människor säger att något bara är för killar eller bara för tjejer. Som t.ex. är det okej för killar att gå runt utan tröjan om det är för varmt utan några konstiga reaktioner, men om en tjej skulle göra det skulle någon garanterat kalla henne för en hora.

Varför håller folk på såhär? Varför censurerar vi kvinnans överkropp? Bröst är ju bara bröst! Men har dem ju också, bara att kvinnornas står utåt. Jag kan fatta att man kanske inte vill gå runt utan tröja när det är kallt eller regnar, men om man vill ta av sig tröjan under sommaren när det är kokhett ute borde man väl kunna göra det oavsett vilket kön man har!

Jag borde inte behöva tänka på att folk kommer tycka jag är konstig eller en hora bara för att jag tar av mig tröjan. Det är ju min kropp, folk borde inte känna sig kränkta över att jag är stolt över den.

Det är ju bara ett par bröst! Varför bryr man sig så mycket?

Och att det är nästan helt galet att en kille kan ha på sig en klänning! Alltså, vart kommer det ifrån. Förut kunde ju inte tjejer gå runt i byxor, men vi kan ju det nu. Vi kallas ju inte flata eller trans om vi har på oss byxor, så varför kallar man killar för bög eller trans om dem har på sig en klänning?

Det är ju inte så konstigt om man tänker på det, en klänning är ju bara en bit tyg. Varför har den blivit till ett klädesplagg bara för ”tjejer”? Låt människor ha på sig vad dem vill. Varför ska du bry dig? Det är inte din kropp och det är inte ditt liv. Så varför tror du att du har någon rätt att säga något om det?

Men oj vad jag känner igen detta.Människan tycks ju vara den enda varelse som beter sej så här Men inte från början Små barn bryr sej inte Det är alltså inget medfött beteende utan något vi får lära oss.Men varför?? Det tjänar ju inte till nånting Det gör ju bara livet mer komplicerat.Och helt i onödan dessutom.På ridläger i somras var vi 11 tjejer o en kille Vi bodde i sexbäddsrum med duschrum emellan.Först hette det att killen skulle vänta tills vi tjejer va klara men det var altid ngn som glömde nåt typ hårspänne klocka eller nåt.Så redan andra dan sa vi att det var OK om han ville duscha med oss.Och det funkade hur bra som helst Lite finss i början men inte sen För det finns faktiskt inget som är konstigt Det är bara det att så många tror det.Nakenhet har inget med sex att göra Kram Anna

1 kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Krönika
Sluta säg att Snape är en bra person

KULTUR/NÖJE. Varning för spoilers om man inte har läst alla Harry Potter böcker. Severus Snape är en väldigt välskriven karaktär. Från första boken sågs han bara som en mobbare men visade sen sig att vara en dubbelspion. Det var i sista boken som han hjälpte Fenixorden att vinna kriget. Men …

Krönika
Den enda folk pratar om…

KRÖNIKA. Corona, covid-19 har påverkat många liv, har tagit många liv. Människor sätts i karantän, människor väljer karantän, människor hamstrar mat, läkemedel och affärer står tomma. Covid-19. Jag följer inte aktivt nyheterna, varken innan den stora pandemin kom eller nu när den är här och flåsar oss i nacken. Jag …

Krönika
Läsning är inte bara ett roligt tidsfördriv

KRÖNIKA. Läsning är väldigt viktigt, det tror jag att de allra flesta vet. Men det som många inte vet är hur mycket läsningen kan påverka en person, hur mycket läsningen betyder för ens mentala utveckling och vad det egentligen är som läsningen påverkar. Läsning är viktigt, det är viktigt att …