Klart vilka som ska flytta till barackerna!

Högstadiet

HÖGSTADIET. Barackerna är snart redo för invigning! Cirka 300 elever som går på Tessinskolan ska snart flytta till fjorton nya lokaler i de två stora uppsatta barackerna utanför Tessin. Det är arbetslag 7, 8 och 12 som kommer att flytta till barackerna. 

De nyuppsatta barackerna, eller så kallade modulhusen, utanför Tessin är snart klara för skolverksamheten. Just nu jobbar kommunens entreprenörer med el, brandskydd, ventilation, måleri och även ett nytt tak som ska läggas. Möbler och andra material kommer flyttas in under påsklovet, alltså i början av april. Tanken var att skolverksamheten redan skulle börja redan i mars men eftersom barackerna fick transportskador på vägen från Norge så behövdes de återställas och det tog längre tid än väntat.

Det är arbetslag 7,8 och 12 som ska flyttas till barackerna, därför kommer eleverna i de här arbetslagen att få hemstudiedag första måndagen efter lovet. Det handlar alltså om alla Omega-elever som går i årskurs åtta och om hälften av eleverna i årskurs nio. Förutom klassrum kommer även toaletter, korridorer och personalutrymmen finnas i modulhusen.

Skolans rektor Peter Sund har i ett skriftligt meddelande meddelat att barackerna kommer att vara varma och att just nu håller de på att lägga planen för hur barackerna ska användas.

Eftersom det har varit spår av mögel och bakterier på Tessinskolan så har universitetssjukhuset i Örebro svarat på ett antal frågor om allergier och allergiska reaktioner angående Tessinskolan.  Här är några av svaren där:

Har man inte astma behöver man inte vara orolig. Man kan inte få farliga sjukdomar som t.ex cancer av att vistas i fuktskadade miljöer” 

Elever som upplever besvär ska vända sig till skolhälsovården och vårdcentralen.”

”Medarbetare med symptom ska vända sig till chefen för att få tillgång till företagshälsovårdens tjänster. Eller uppsöka den ordinarie sjukvården.”

 

Gå gärna in och läs mer på kommunens sida om läget kring Tessins lokaler

 

Leonora Holst

Foto: Jörgen Leidebrant

 

Inga kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Högstadiet
Så har var profildagen för danseleverna i årskurs åtta

HÖGSTADIET. Redaktionen träffar elever som går på dansprofilen före och efter deras uppträdande på Culturums stora scen. Medea berättar att hon har haft dansprofilen från sjuan och hon alltid har gillat att dansa. – Jag kommer ihåg dansstegen ganska bra, om man bara får göra dem några gånger själv så …

Högstadiet
Så här var profildagen för musikeleverna i årskurs åtta!

HÖGSTADIET. Redaktionen träffar elever som går på musikprofilen före och efter deras uppträdande på Culturums stora scen. Det blir en hel del prat om själva uppträdandet men också om profilen i stort. På förmiddagen repar alla musikprofilelever i olika grupper och efter lunch ska alla upp på scen och köra …

Högstadiet
Redaktionen ute på stan: Vad tycker folk om vår skola och dagens ungdomar?

HÖGSTADIET. Veronica, Houda och Tuva gav sig ut på stan för att ställa två frågor till personer de stötte på: Vad tycker du om Nyköpings högstadium? och Vad tycker du om dagens ungdomar? Linda, 42 år, röroperatör på tvätteri Jag tänker på Alpha och Omega. Alpha var väldigt bra när …