Klart vilka som ska flytta till barackerna!

Högstadiet

HÖGSTADIET. Barackerna är snart redo för invigning! Cirka 300 elever som går på Tessinskolan ska snart flytta till fjorton nya lokaler i de två stora uppsatta barackerna utanför Tessin. Det är arbetslag 7, 8 och 12 som kommer att flytta till barackerna. 

De nyuppsatta barackerna, eller så kallade modulhusen, utanför Tessin är snart klara för skolverksamheten. Just nu jobbar kommunens entreprenörer med el, brandskydd, ventilation, måleri och även ett nytt tak som ska läggas. Möbler och andra material kommer flyttas in under påsklovet, alltså i början av april. Tanken var att skolverksamheten redan skulle börja redan i mars men eftersom barackerna fick transportskador på vägen från Norge så behövdes de återställas och det tog längre tid än väntat.

Det är arbetslag 7,8 och 12 som ska flyttas till barackerna, därför kommer eleverna i de här arbetslagen att få hemstudiedag första måndagen efter lovet. Det handlar alltså om alla Omega-elever som går i årskurs åtta och om hälften av eleverna i årskurs nio. Förutom klassrum kommer även toaletter, korridorer och personalutrymmen finnas i modulhusen.

Skolans rektor Peter Sund har i ett skriftligt meddelande meddelat att barackerna kommer att vara varma och att just nu håller de på att lägga planen för hur barackerna ska användas.

Eftersom det har varit spår av mögel och bakterier på Tessinskolan så har universitetssjukhuset i Örebro svarat på ett antal frågor om allergier och allergiska reaktioner angående Tessinskolan.  Här är några av svaren där:

Har man inte astma behöver man inte vara orolig. Man kan inte få farliga sjukdomar som t.ex cancer av att vistas i fuktskadade miljöer” 

Elever som upplever besvär ska vända sig till skolhälsovården och vårdcentralen.”

”Medarbetare med symptom ska vända sig till chefen för att få tillgång till företagshälsovårdens tjänster. Eller uppsöka den ordinarie sjukvården.”

 

Gå gärna in och läs mer på kommunens sida om läget kring Tessins lokaler

 

Leonora Holst

Foto: Jörgen Leidebrant

 

Inga kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Högstadiet
Hälsningar från Melody och Lisa till eleverna på skolan!

NYKÖPINGS HÖGSTADIUM. Skolbibliotekarien Jörgen har nyligen varit på bokmässan i Göteborg och passade då på att få tre böcker signerade. Det handlar om Jobbiga tjejer av Lisa Bjärbo, Johanna Lindbäck och Sara Ohlsson samt Mizeria och Lowkey av Melody Farshin. I båda fallen handlar det om personliga hälsningar till eleverna …

Högstadiet
9j och 9n ställer ut surrealistiska träd i biblioteket!

UTSTÄLLNING. På bildlektionerna har eleverna i årskurs nio målat surrealistiska träd. I skolbiblioteket har tidigare ställt ut målningar av 9i och 9m. Nu har vi bytt ut dessa till målningar av 9j och 9n. Jag har pratat med Viggo Karlsson som har med en målning. Det här är något som …

Högstadiet
Högstadiepodden om skolmaten

PODD. Lyssna på när Mariana, Sofia, Valentina, Pamela, Nilo och Havannah diskuterar vad de tycker om skolmaten. De har även intervjuat elever och personal på Omega. Lyssna här Alla åsikter som framkommer i podden och intervjuerna är elevernas/personalens egna. Foto: Wikimedia Commons; Casey Lehman