Kom igen nu! Vi måste börja ta hand om oss!

Krönika

KRÖNIKA. Fler måste börja träna! Det är en av de bästa sakerna jag vet. Man får en sån skön känsla när man avklarat ett pass eller lyft ett nytt personbästa (pb). Gymmet öppnar en hel ny värld med människor och man får många bra vänner.

Det är inte bara roligt utan det är ju, som ni alla vet, väldigt bra för din kropp! Du kan styrketräna hur du vill, du behöver inte bygga för att se stor ut. Det finns massor av olika sätt man kan styrketräna för olika resultat. Vissa är rädda för att bli “för stora”, då är det bara att anpassa sin träning för att bygga styrka eller uthållighet istället för storlek.

Det är klart man ska ha kul och lära känna folk när man tränar men man behöver också ha ett starkt fokus på träningen så att tiden inte blir bortkastad. I den värld vi lever i så är det många som är stressade över att de “inte ser bra ut” för att det finns så många ideal som säger hur man ska se ut. På gymmet kan du bygga din kropp hur du vill så länge du har rätt inställning. Använda hat mot ditt utseende för att köra så hårt som möjligt och få fantastiska resultat. Varför skulle man inte vilja göra detta?

Jag känner väldigt många som anser att träning är onödigt och ett slöseri med tid. Jag tycker att de har väldigt fel. Gång på gång säger de att de hellre skulle göra något annat än att träna. Folk som jag har övertygat att börja träna, som tidigare varit osäkra över träning, har ändrat sina åsikter efter första passet. De börjar träna massor och tycker det är en del av vardagen. Jag har också sett väldigt många som bara går till gymmet för att känna sig duktiga och posera för bilder i speglarna. Det tycker jag också är fel.

Många ser på träning som något jobbigt, “Varför ska man träna, det är ju ansträngande! Jag sitter hellre och kollar på Netflix, då behöver jag inte göra något”. Hör ni, hur lata har vi människor blivit? Inte konstigt att jorden blir i sämre och sämre skick! Vi måste ändra på vårt beteende innan vi förstör oss själva!

Varför inte göra något som är fantastiskt kul, ger dig en vältränad och snygg kropp, bättre hälsa och en skön känsla som får dig att vara allmänt gladare? Jo det är klart man ska göra det! Börja träna! Jag lovar att du kommer känna dig bättre.

 

Emil Wallström, 9o

 

Bild: PxHere

Inga kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Krönika
Vinnaren i månadens krönika i maj!

MÅNADENS KRÖNIKA. Månadens krönika i maj är… Nada Almunajed med sin krönika ”Vad säger mitt utseende om vem jag är?”!!! Ellen vinner en biocheck som kan hämtas ut i biblioteket på Omega. Fredrik Ericsson på Södermanlands nyheter (se bild på honom nedan) har varit jury och läst alla krönikor som …

Krönika
Värsta miljöboven är du själv

KRÖNIKA. Häromdagen satt jag och mamma som vanligt spikade vid tv:n framför ett naturprogram. Det är numera något vi har satt i vana. Även fast vi har sett flertaliga naturprogram redan är vi alltid lika fascinerade av hur otroligt häftig naturen är och hur många speciella djur det finns runtom …

Krönika
Varför ska det här bestämma över min framtid?

KRÖNIKA. ”Tänk på din framtid Selma! Detta är bra att kunna när du går i gymnasiet! När du är vuxen så kommer du ångra att du inte jobbade hårdare och fokuserade bättre under lektionerna. Tänk på det du!” Under hela vår skolgång har vi fått höra saker som de här. …