Marockanska barn rymde från Sverige – lever nu på gatan i Paris

Utrikes

UTRIKES. Omkring 20 marockanska barn som lämnat Sverige har de senaste månaderna bott ute på gatan på små madrasser i Paris. Bland dom barnen finns det två minderåriga gravida flickor och en 13-årig pojke i fängelse. 

Under de senaste månaderna har det kommit barn till Paris som har rymt från Sverige, de är många marockanska små barn som kan vara allt från nio år gamla till arton år gamla. Dessa barn sover ute på gatan på en liten madrass och har ingen mat som de kan äta sig mätta på.

Sooi Scheneider på den svenska hjälporganisationen Habibi har rest till Paris fyra gånger under denna vinter för att söka upp de barnen som har rymt från de svenska familjehemmen och organisationerna. Hennes första gång var i November. Sooi Scheneider sa alla gånger att det var hemskt. Men att första gången se hur barnen hade det var inte hur hon hade förväntat sig.

Ett av de barnen som har rymt från Sverige är en trettonårig pojke som man hittade i Barcelona, Spanien som innan det hade levt i en container i Paris och han är inte den enda.

-Av femtio stycken här har kanske tjugo stycken vart i Sverige och de har berättat att de trodde att Sverige var ett land som kunde hjälpa dom men de har ofta problem med myndigheterna så de prövar Paris istället, säger Fatiha Khettab från hjälporganisationen  Au coeur de la précarité.

Många av barnen använder droger även fast de inte vill och det gör att de gör dåliga saker. En pojke som har avvikit från Sverige som nyligen har dömts till åtta månaders fängelse för att han har tagit saker från olika affärer. Det finns också två små tjejer som har blivit gravida och får leva ute för att de blev flyttade från Sverige till Spanien och hamnade sen i Paris.

Situationen är fortfarande mycket allvarlig och de kommer bara mer och mer ungdomar som kan vara från nio år till arton år gamla.

 

Tuva Westberg

 

Inga kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Utrikes
Pewdiepie vill lägga ner ”sub to pewdiepie” rörelsen

UTRIKES. Felix Kjellberg eller Pewdiepie startade en ”meme eller rörelse” där man skulle prenumerera på hans kanal för att slå T-series 100 miljoner prenumeranter på Youtube (Pewdiepie ligger tätt bakom). Men nu vill han avsluta denna ”rörelse”. T-series, som är en indiskt företag som äger alla låtar i Bollywood, hade …

Utrikes
Apollo 13

UTRIKES. Apollo 13 var det tredje planerade rymduppdraget att landa på månen men något gick fel. Ungefär 56 timmar in i uppdraget exploderade syretank nummer två i servicemodulen. När detta hände så avbröts planerna att landa på månen och det största målet var att klara sig oskadda tillbaka till jorden. …

Utrikes
Är det bra eller dåligt med ”Trigger Warnings”?

UTRIKES. Ungefär hälften av lärarna i högskolor i USA har uppgett att de använder så kallade “trigger warnings”. Trigger warnings, ofta förkortad till TW, är korta meningar som varnar en läsare om potentiellt störande eller upprörande innehåll. Lärarna i dessa högskolor använder trigger warnings innan de till exempel ska visa …