Så gick det i melodifestivalen 2018

Kultur/nöje

NÖJE. Fjantigt, tycker vissa, men man måste ju ändå medge att årets Mello hade ett visst underhållningsvärde. Till exempel så har vi sett allt ifrån dansande kräftor till trollkarlar på scenen.

Såhär gick det i finalen:

På 1:a plats kom Benjamin Ingrosso med sin låt Dance you off. Renaida, från Nyköping, hade lite tekniska problem och var tvungen att köra sin låt två gånger. Det slutade med att hon kom på en 9:e plats.

Här är våra åsikter om bidragen i finalen:

Méndez (Everyday) – Ett fartfyllt nummer med färgglada dansare och lite spanska, det är inte lika härligt som det låter. Det går inte att bortse ifrån att artisten inte har så mycket till sångröst. Dock så är låten lite svängig och jag tror att det kan gå hem hos den internationella juryn.

Renaida (All The Feels) – Det bästa med detta numret måste ju ändå vara det orangea temat och de snygga outfitens. Även låten har ett bra beat och en text som är lätt att komma ihåg. Förhoppningsvis kommer tittarna komma ihåg att rösta på denna härliga Nyköpingsbrud.

Martin Almgren (A Bitter Lullaby) – Lite country-känsla i denna mysiga låt. Själva framträdandet gjorde inget större intryck. Vi tror tyvärr inte att det kommer att gå så bra för Martin.

John Lundvik (My Turn) – En Eurovision-ballad i högsta grad. Helt okej om man tycker om stark belysning och John Legend. Låten skulle kunna få en hög placering i finalen.

Jessica Andersson (Party Voice) – Passar mycket bra för de lite äldre generationerna, men kanske inte för dagens ungdomar. Det är en riktig schlager-låt och har en Charlotte Perrelli-anda över sig.

LIAMOO (Last Breath) – Blir glad över att vi har en rappare bland finalisterna. Känns som om låten är Eminem-inspirerad, vilket passar väldigt bra i tiden. Han har också ett väldigt häftigt nummer. Det här låten kommer lätt att hamna i toppen i finalen.

Samir & Viktor (Shuffla) – Det är ett bra nummer och en hyfsat bra låt. Men det stör oss en aning att den låter exakt som alla andra av deras låtar. Eftersom att de har en stor fanclub tror vi att den kan komma långt.

Mariette (For You) – Stor besvikelse. Trodde att den här låten skulle vara minst lika bra som hennes andra bidrag. Men tyvärr så höll den här låten inte måttet för årets melodifestival.

Felix Sandman (Every Single Day) – Extremt bra röst. En utav de bästa låtarna och finaste texten. Troligtvis en hög placering.

Margaret (In My Cabana) – Mycket starka färger och en glad dansvänlig låt.

Benjamin Ingrosso ( Dance you off ) – En discolåt som är lätt att dansa till. Snyggt nummer och coola danssteg. Trolig vinnare.

Rolandz ( Fuldans ) – Rolig, fartfylld och en aning oseriös. Behöver man ens säga mer?

 

Ella Haugness

Ebba Arpnäs

Inga kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kultur/nöje
K-pop, del 2. Gruppen BTS!

KULTUR OCH NÖJE. Bandet BTS består av sju medlemmar, Jimin, Jungkook, RM, V,  J-Hope, Suga och Jin. Suweys presenterar i denna artikel bandet och tipsar om album och låtar. BTS producerar och skriver sin egen musik. Många band får låtar skrivna och producerade åt dem men gruppen vill vara inblandade …

Kultur/nöje
1
K-pop, del 1. Presentation av K-pop!

KULTUR/NÖJE. K-pop, förkortning av koreansk pop, är en musikgenre som har sitt ursprung i Sydkorea. K-pop är den mest populära och bästsäljande musikgenren i Sydkorea. Under slutet av 1990-talet började K-pop spridas i Asien som en del av den koreanska vågen känd som Hallyu. K-pop har också uppnått global popularitet …

Kultur/nöje
Rubiks kub

Oscar Tsoi kommer i två artiklar att presentera Rubiks kub, som han är något av en expert på. Oscars kan själva lösa kuben på under en minut. Rubiks kub är ett 3D-pussel med sex sidor. Den vanligaste färgerna på kuben är röd, orange, gul, vit, grön och blå. Det finns …