Valåret 2018 – Sverigedemokraterna

Inrikes

VALÅRET 2018. Sverigedemokraterna kom in i riksdagen 2010, sedan valet 2014 är partiet det tredje största i riksdagen. 

Partiet grundades 1988 av personer med bakgrund från nationalistiska och rasistiska partier, och så även nazistiska rörelser. Grundarna kom från högerextrema partier och organisationer som Nysvenska rörelsen, Framstegspartiet, Sverigepartiet och Bevara Sverige Svenskt. Partiets första ordförande hade sedan tidigare också varit aktiv i nazistiska Nordiska rikspartiet.

2005 valdes Jimmie Åkesson till partiledare för Sverigedemokraterna. Ett år senare bytte även SD partisymbol, Tidigare hade SD haft en hand hållande en fackla i svenska flaggans färger. Istället för facklan antog man en blåsippa. Sverigedemokraterna kom in i riksdagen 2010 och antog 20 mandat. 

Sverigedemokraterna är ett socialkonservativt parti med nationalistisk grundsyn. Partiet lägger en stor vikt vid att värna vissa värderingar och kulturella värden.  Sverigedemokraterna värnar alltså om svenskheten och de svenska traditionerna. De är också mycket kritiska mot det mångkulturella samhället som de menar hotar den svenska kulturen.

Valet 2018

Invandringspolitik –  Sverigedemokraterna vill att invandringen inte ska utgöra ett hot mot vår nationella identitet, eller mot vår välfärd och trygghet. De vill istället hjälpa flyktingar på plats.

Kriminalpolitik – Partiet vill skärpa straffen mot grova och upprepade brott. Det ska inte löna sig att begå brott i Sverige. SD vill se fler poliser och också stärka brottsbekämpande myndigheter.

Sjukvårdspolitik – SD vill satsa på att korta köerna, möjliggöra sjukhusbäddar och öka kvaliteten över hela landet.

 

Fakta om Jimmie Åkesson:Bildresultat för jimmie åkesson

Jimmie Åkesson har varit partiledare för Sverigedemokraterna sedan 2005. Idag är den 35 år gamla partiledaren småbarnspappa och bosatt i kuststaden Sölvesborg.

När Jimmie är ledig ägnar han sig åt sin hobby golf, han både tittar och spelar också fotboll. Laget han håller på är Mjällby AIF.

 

Noah Gahnertz

 

Inga kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Inrikes
1
Flicka försvunnen i Uddevalla

INRIKES. En flicka med namnet Wilma Andersson på 17 år försvann den 14 november. Polisen har hittat kroppsdelar från flickan och därför utesluter de att hon inte är vid liv.  Wilmas pojkvän har anklagats för mord och är häktad, men nekar brottet. Hans försvarsadvokat säger att det är långt ifrån …

Inrikes
Oroväckande milt väder

VETENSKAP. Vid det här laget måste alla ha märkt att någonting inte står rätt till. Fågelkvitter i januari, plusgrader och vårkänslor. Vart är vintern? I år ligger temperaturen på flera platser i landet över 10 grader det normala för januari månad. Och i större delar av landet är det inte …

Inrikes
Nu är Vabruari här igen

INRIKES. Vabruari är en ordvits som är sannare än vad man önskar. I februari är det många som blir sjuka, framför allt småbarn. Och då behöver föräldrar stanna hemma och Vabba (Vård Av Barn). Därav namnet VABruari. Småbarn är de som drabbas värst av sjukdomar i februari men de är …