Lill-Babs är död

Kultur/nöje

 

KULTUR/NÖJE. Hon har minst sagt levt livet den svenska folkkära artisten Barbro Svensson som hon egentligen heter. Namnet Lill-Babs är uppkallat efter att Barbro blev kallad Lillan och Babsan i skolan som sedan blev Lill-Babs. Vår folkära Lill-Babs har verkat som artist i över 65 år och har varit med och skapat den svenska populärkulturen. 

Under tisdagen den 3 april kom beskedet att Lill-Babs somnat in. Den kom som en chock för svenska folket att Lill-Babs gått bort efter att ha drabbats av hjärtproblem och cancer. Hon lades in redan i början av mars på sjukhus då hon hade drabbats av hjärtsvikt. På sjukhuset tillbringade hon sin 80-årsdag och tvingades ställa in både födelsedagskalas och kommande konserter. Familjen till Lill-Babs hade hoppats på att hon skulle friskna till, men efter läkarundersökning fick familjen ett mörkt besked. Lill-Babs hade drabbats av en elakartad cancer.

Barbro Svensson spelade tillsammans med Marianne Mörck i svt:s ”Bonusfamiljen”. Marianne beskriver Lill-Babs som en syster. Du kan se intervjun med Marianne på svt.

Lill-Babs har stått på scen i 65 år och framfört låtar som ”Leva livet” eller ”En tuff brud i lyxförpackning”, det är ett urval av några av Lill-Babs låtar. Lill-Babs var med och skapade svenska populärkulturen tillsammans med andra kända namn i svensk musikhistoria som Ted Gärdestad och Lasse Berghagen.

 

Petter som träffade Lill-Babs under inspelningen av programmet Så mycket bättre sörjer och hyllar henne med ett långt inlägg på instagram.

”Vi hade en bra grej Barbro, du och jag. Det var en speciell kemi. Kommer aldrig glömma den. och jag kommer sakna dig enormt, men jag vet att jag har massor av lika tagna människor i världen som jag kan dela den saknaden med”, skriver han.

 

källor:

https://www.expressen.se/noje/lill-babs-sista-dagar-hon-visste-inte-hur-sjuk-hon-var/

https://www.aftonbladet.se/nojesbladet/a/1kdjoq/petters-hyllning-till-lill-babs-var-en-speciell-kemi

Inga kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kultur/nöje
K-pop, del 2. Gruppen BTS!

KULTUR OCH NÖJE. Bandet BTS består av sju medlemmar, Jimin, Jungkook, RM, V,  J-Hope, Suga och Jin. Suweys presenterar i denna artikel bandet och tipsar om album och låtar. BTS producerar och skriver sin egen musik. Många band får låtar skrivna och producerade åt dem men gruppen vill vara inblandade …

Kultur/nöje
1
K-pop, del 1. Presentation av K-pop!

KULTUR/NÖJE. K-pop, förkortning av koreansk pop, är en musikgenre som har sitt ursprung i Sydkorea. K-pop är den mest populära och bästsäljande musikgenren i Sydkorea. Under slutet av 1990-talet började K-pop spridas i Asien som en del av den koreanska vågen känd som Hallyu. K-pop har också uppnått global popularitet …

Kultur/nöje
Rubiks kub

Oscar Tsoi kommer i två artiklar att presentera Rubiks kub, som han är något av en expert på. Oscars kan själva lösa kuben på under en minut. Rubiks kub är ett 3D-pussel med sex sidor. Den vanligaste färgerna på kuben är röd, orange, gul, vit, grön och blå. Det finns …