Lill-Babs är död

Kultur/nöje

 

KULTUR/NÖJE. Hon har minst sagt levt livet den svenska folkkära artisten Barbro Svensson som hon egentligen heter. Namnet Lill-Babs är uppkallat efter att Barbro blev kallad Lillan och Babsan i skolan som sedan blev Lill-Babs. Vår folkära Lill-Babs har verkat som artist i över 65 år och har varit med och skapat den svenska populärkulturen. 

Under tisdagen den 3 april kom beskedet att Lill-Babs somnat in. Den kom som en chock för svenska folket att Lill-Babs gått bort efter att ha drabbats av hjärtproblem och cancer. Hon lades in redan i början av mars på sjukhus då hon hade drabbats av hjärtsvikt. På sjukhuset tillbringade hon sin 80-årsdag och tvingades ställa in både födelsedagskalas och kommande konserter. Familjen till Lill-Babs hade hoppats på att hon skulle friskna till, men efter läkarundersökning fick familjen ett mörkt besked. Lill-Babs hade drabbats av en elakartad cancer.

Barbro Svensson spelade tillsammans med Marianne Mörck i svt:s ”Bonusfamiljen”. Marianne beskriver Lill-Babs som en syster. Du kan se intervjun med Marianne på svt.

Lill-Babs har stått på scen i 65 år och framfört låtar som ”Leva livet” eller ”En tuff brud i lyxförpackning”, det är ett urval av några av Lill-Babs låtar. Lill-Babs var med och skapade svenska populärkulturen tillsammans med andra kända namn i svensk musikhistoria som Ted Gärdestad och Lasse Berghagen.

 

Petter som träffade Lill-Babs under inspelningen av programmet Så mycket bättre sörjer och hyllar henne med ett långt inlägg på instagram.

”Vi hade en bra grej Barbro, du och jag. Det var en speciell kemi. Kommer aldrig glömma den. och jag kommer sakna dig enormt, men jag vet att jag har massor av lika tagna människor i världen som jag kan dela den saknaden med”, skriver han.

 

källor:

https://www.expressen.se/noje/lill-babs-sista-dagar-hon-visste-inte-hur-sjuk-hon-var/

https://www.aftonbladet.se/nojesbladet/a/1kdjoq/petters-hyllning-till-lill-babs-var-en-speciell-kemi

Inga kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Krönika
Enfärgad tråkighet med lite orange

KRÖNIKA. Jag får en notis från Instagram. Jag undrar varför jag fått ett meddelade när jag inser vad det är för dag, dagen då vi får se omslaget på den nya boken. Omslaget som varit så vackert innan med fantastiska färger och symboler har bytts ut. Jag känner besvikelsen sprida …

Intervju
Fotoutställning på Omegas bibliotek

Profilen Redaktionen hade profildag på Sörmlands museum och passade då på att ta foton inne i museets berättande magasin (som man bara kommer åt genom guidade visningar). På biblioteket på Omega har vi ramat in och gjort en utställning av några av fotona. Jörgen intervjuade kort eleverna Alma Nyström och …

Krönika
1
Sluta säg att Snape är en bra person

KULTUR/NÖJE. Varning för spoilers om man inte har läst alla Harry Potter böcker. Severus Snape är en väldigt välskriven karaktär. Från första boken sågs han bara som en mobbare men visade sen sig att vara en dubbelspion. Det var i sista boken som han hjälpte Fenixorden att vinna kriget. Men …