Månadens krönika, vinnaren i april är…

Krönika

KRÖNIKA. Ludwig Bredberg med ”Alla vill se men inte röra”!

Enväldig jury har varit Kristoffer Kviberg, som jobbar på skolan men också är utbildad journalist och regelbundet skriver kåserier i Göteborgsposten.

Här följer hans motivering:

Skribenten målar, med skickliga penseldrag, upp en personlig bild kring en av de stora frågorna i vår tid. Flyktingfrågan poppar upp i nyhetsflödet emellanåt, men sällan läser man så tänkvärda texter som den här. Som läsare imponeras jag av den balanserade tonen och de personliga betraktelserna. Vinnare av månadens krönika är “Alla vill se men inte röra” av Ludwig Bredberg.”

Ludwig kan hämta en biocheck i biblioteket! Stort grattis!

Inga kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Krönika
Den enda folk pratar om…

KRÖNIKA. Corona, covid-19 har påverkat många liv, har tagit många liv. Människor sätts i karantän, människor väljer karantän, människor hamstrar mat, läkemedel och affärer står tomma. Covid-19. Jag följer inte aktivt nyheterna, varken innan den stora pandemin kom eller nu när den är här och flåsar oss i nacken. Jag …

Krönika
Läsning är inte bara ett roligt tidsfördriv

KRÖNIKA. Läsning är väldigt viktigt, det tror jag att de allra flesta vet. Men det som många inte vet är hur mycket läsningen kan påverka en person, hur mycket läsningen betyder för ens mentala utveckling och vad det egentligen är som läsningen påverkar. Läsning är viktigt, det är viktigt att …

Krönika
Miljön har gjort dig till den du är

KRÖNIKA. Den sociala miljön är en av de många saker som har gjort just dig till dig och den kommer fortsätta att forma dig, hur du beter dig och ditt sätt att tänka. Men du är också en del av naturen och klimatet är hotat i dagens samhälle, något som …