Valåret 2018 – Centerpartiet

Inrikes

 

VALET 2018. Centerpartiet bildades 1910 med rötter från bönder som ägde sina gårdar och kämpade för sin frihet, på den tiden hette partiet Bondeförbundet. På valdagen kan Centern nå tvåsiffriga opinionssiffror.

Centerpartiet bildades 1910 som en kraft för människors frihet, trygghet och möjlighet till utveckling. Partiets rötter finns hos bönder som ägde sina egna gårdar och kämpade för sin frihet. Centerpartiet har i över 100 år arbetat för hållbara lösningar, de var det första partiet i Sveriges riksdag att lägga fram en miljömotion och så även det första parti med ett miljöprogram.

Centern är ett socialliberalt och grönt parti.

Inför valet 2018

Miljö – Centern vill att miljöarbetet ska drivas både i Sverige och EU för att få resultat för miljön. De vill göra det enklare att köra och äga miljöbilar som drivs av exempelvis el, partiet vill att vardagen ska vara fri från gifter och de vill ge bönder förutsättningar att producera mat på ett hållbart sätt.

Jobb – Centern vill att fler ska jobba. För att skapa jobb vill de göra det enklare att starta och driva företag, de vill att det ska vara lättare för unga att få sitt första jobb och låta fler förmedla de lediga jobben. Centerpartiet vill också göra om LAS (lagen om anställningsskydd) så att kompetensen och inte anställningstid blir det viktiga. Partiet vill också att grundregeln blir att nyanlända ska arbeta från dag ett i Sverige

Landsbygd – Människor ska kunna bo och leva i hela landet, därför vill Centerpartiet ha en levande landsbygd med förutsättningar att bedriva ett hållbart jordbruk. Partiet vill också förenkla reglerna så att företagare kan skapa nya jobb och utveckla IT och bredband så att det går att jobba i hela landet.

 

Fakta om Annie Lööf:Bildresultat för annie lööf

Annie Lööf är född den 16 juli 1983 i Värnamo och är partiledare för Centerpartiet. Annie blev centerpartist för att hon ville förändra, hon vill att människor ska få bestämma mer själva och hon vill bygga samhället på ett hållbart sätt.

Annie Lööf var tidigare näringsminister i Reinfeldts regering 2011-2014. Hon efterträdde den tidigare centerledaren Maud Olofsson som själv valde att avgå.

”Jag äter hellre upp min högra sko än blir ett stödhjul åt Socialdemokraterna” sa Annie Lööf i en intervju med Expressens Elisabeth Marmorstein i oktober 2013.

 

Noah Gahnertz

Inga kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Inrikes
1
Flicka försvunnen i Uddevalla

INRIKES. En flicka med namnet Wilma Andersson på 17 år försvann den 14 november. Polisen har hittat kroppsdelar från flickan och därför utesluter de att hon inte är vid liv.  Wilmas pojkvän har anklagats för mord och är häktad, men nekar brottet. Hans försvarsadvokat säger att det är långt ifrån …

Inrikes
Oroväckande milt väder

VETENSKAP. Vid det här laget måste alla ha märkt att någonting inte står rätt till. Fågelkvitter i januari, plusgrader och vårkänslor. Vart är vintern? I år ligger temperaturen på flera platser i landet över 10 grader det normala för januari månad. Och i större delar av landet är det inte …

Inrikes
Nu är Vabruari här igen

INRIKES. Vabruari är en ordvits som är sannare än vad man önskar. I februari är det många som blir sjuka, framför allt småbarn. Och då behöver föräldrar stanna hemma och Vabba (Vård Av Barn). Därav namnet VABruari. Småbarn är de som drabbas värst av sjukdomar i februari men de är …