Bästa HBTQ Böckerna – boktips

Kultur/nöje

Som Eld av Sara Lövestam.

Som eld är en fantastisk bok som handlar om första kärleken. Den handlar om två tjejer, Anna och Lollo (Lovisa) som träffas på ett sommarställe och börjar bli kära i varandra.

Lovisas föräldrar har köpt ett hus på samma ö som Anna har åkt till varje sommar sen när hon var liten. Till en början hatar Lovisa ön, men hon börjar gilla den eftersom tiden går.

Det som är ganska speciellt med den här boken är att det inte bara är en sida av historien, utan skiftar varje kapitel mellan Lollos och Annas perspektiv så vi får se hur båda tänker om att vara kär och hur de har det ute på ön.

Det är en historia som jag tror många kan relatera till, oavsett vilket/vilka kön man är attraherad till.

 

Simon vs the homosapien agenda av Becky Albertalli

Simon vs the homosapien agenda handlar om en sjuttonårig kille som inte har kommit ut ännu. Men han håller på att mejla med en annan kille på hans skola som också är gay, men båda är anonyma. Boken handlar om hur Simon har det i skolan, hemma och när han chattar med Blue.

Boken berättar om hur det känns att gömma den man är, att komma ut och att för första gången vara kär i någon av samma kön. Jag tycker själv det visar en realistisk historia om någon som inte har kommit ut och hur det känns. Många kan säkert känna igen sig i det som händer, och det är nog för att författaren har använt sig av ungdomars historier om hur dem kom ut och hade det innan och efter.

Den här boken är mer riktad till HBTQ+ personer, men kan nog uppskattas av cishet människor med.

 

Tyra Öqvist

Inga kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kultur/nöje
K-pop, del 2. Gruppen BTS!

KULTUR OCH NÖJE. Bandet BTS består av sju medlemmar, Jimin, Jungkook, RM, V,  J-Hope, Suga och Jin. Suweys presenterar i denna artikel bandet och tipsar om album och låtar. BTS producerar och skriver sin egen musik. Många band får låtar skrivna och producerade åt dem men gruppen vill vara inblandade …

Kultur/nöje
1
K-pop, del 1. Presentation av K-pop!

KULTUR/NÖJE. K-pop, förkortning av koreansk pop, är en musikgenre som har sitt ursprung i Sydkorea. K-pop är den mest populära och bästsäljande musikgenren i Sydkorea. Under slutet av 1990-talet började K-pop spridas i Asien som en del av den koreanska vågen känd som Hallyu. K-pop har också uppnått global popularitet …

Kultur/nöje
Rubiks kub

Oscar Tsoi kommer i två artiklar att presentera Rubiks kub, som han är något av en expert på. Oscars kan själva lösa kuben på under en minut. Rubiks kub är ett 3D-pussel med sex sidor. Den vanligaste färgerna på kuben är röd, orange, gul, vit, grön och blå. Det finns …