Bästa HBTQ Böckerna – boktips

Kultur/nöje

Som Eld av Sara Lövestam.

Som eld är en fantastisk bok som handlar om första kärleken. Den handlar om två tjejer, Anna och Lollo (Lovisa) som träffas på ett sommarställe och börjar bli kära i varandra.

Lovisas föräldrar har köpt ett hus på samma ö som Anna har åkt till varje sommar sen när hon var liten. Till en början hatar Lovisa ön, men hon börjar gilla den eftersom tiden går.

Det som är ganska speciellt med den här boken är att det inte bara är en sida av historien, utan skiftar varje kapitel mellan Lollos och Annas perspektiv så vi får se hur båda tänker om att vara kär och hur de har det ute på ön.

Det är en historia som jag tror många kan relatera till, oavsett vilket/vilka kön man är attraherad till.

 

Simon vs the homosapien agenda av Becky Albertalli

Simon vs the homosapien agenda handlar om en sjuttonårig kille som inte har kommit ut ännu. Men han håller på att mejla med en annan kille på hans skola som också är gay, men båda är anonyma. Boken handlar om hur Simon har det i skolan, hemma och när han chattar med Blue.

Boken berättar om hur det känns att gömma den man är, att komma ut och att för första gången vara kär i någon av samma kön. Jag tycker själv det visar en realistisk historia om någon som inte har kommit ut och hur det känns. Många kan säkert känna igen sig i det som händer, och det är nog för att författaren har använt sig av ungdomars historier om hur dem kom ut och hade det innan och efter.

Den här boken är mer riktad till HBTQ+ personer, men kan nog uppskattas av cishet människor med.

 

Tyra Öqvist

Inga kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Krönika
Enfärgad tråkighet med lite orange

KRÖNIKA. Jag får en notis från Instagram. Jag undrar varför jag fått ett meddelade när jag inser vad det är för dag, dagen då vi får se omslaget på den nya boken. Omslaget som varit så vackert innan med fantastiska färger och symboler har bytts ut. Jag känner besvikelsen sprida …

Intervju
Fotoutställning på Omegas bibliotek

Profilen Redaktionen hade profildag på Sörmlands museum och passade då på att ta foton inne i museets berättande magasin (som man bara kommer åt genom guidade visningar). På biblioteket på Omega har vi ramat in och gjort en utställning av några av fotona. Jörgen intervjuade kort eleverna Alma Nyström och …

Krönika
1
Sluta säg att Snape är en bra person

KULTUR/NÖJE. Varning för spoilers om man inte har läst alla Harry Potter böcker. Severus Snape är en väldigt välskriven karaktär. Från första boken sågs han bara som en mobbare men visade sen sig att vara en dubbelspion. Det var i sista boken som han hjälpte Fenixorden att vinna kriget. Men …