Pixar Teori

Kultur/nöje

KULTUR/NÖJE. Varför jag tror att Riley från “Insidan ut” är hbtq+.

Jag såg för ett tag sen en video från youtube kanalen “SuperCarlinBrothers” som handlade om vilket kön de trodde att Riley från filmen “Insidan ut” är.

I filmen använder Riley pronomen hon och har ett ganska feminint namn, men har känslor av två olika kön. Joy är en tjej, Disgust är en tjej, Sadness är en tjej, Fear är en kille och Anger är en kille.

Teorin som Ben hade var att Riley har olikkönade känslor när hon är ett barn och att de kommer bestämma sig om Riley är kille eller tjej när hon blir stor, lite som hennes föräldrars känslor alla sitter runt ett bord och ofta tycker likadant.

Det här är en bra teori. Men om det nu är så, varför har alla andra barnen vi ser känslor med bara ett kön?

Jag har hört människor säga att Riley är bisexuell och att det är därför henner känslor har olika kön, men det gör det väldigt svårt att förstå vad de andra i filmen som bara har känslor med ett kön har för sexualitet.

Min teori är att Riley är antingen bigender, demigirl eller genderfluid.

Demigirl är att till mestadels känna sig som en tjej, men inte helt och hållet. Vilket skulle passa eftersom Riley känslor är till mestadels tjejer.

Genderfluid är att ens kön ändras lite när det känner för det. Den här teorin passar eftersom Rileys känslor ofta ändras och eftersom dem är olika kön är det möjligt att hon känner sig som en kille när Fear eller Anger tar över och som en tjej när Joy, Sadness eller Disgust tar över.

Bigender är att man har två kön, som till exempel kille och tjej. Den här teorin skulle funka eftersom hennes känslor består av två kön.

Det här är bara en teori och det finns ingen som har sagt något för att lyfta den, men det är möjligt att den är sann.

 

Tyra Öqvist

Bild: Flickr

Inga kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kultur/nöje
K-pop, del 2. Gruppen BTS!

KULTUR OCH NÖJE. Bandet BTS består av sju medlemmar, Jimin, Jungkook, RM, V,  J-Hope, Suga och Jin. Suweys presenterar i denna artikel bandet och tipsar om album och låtar. BTS producerar och skriver sin egen musik. Många band får låtar skrivna och producerade åt dem men gruppen vill vara inblandade …

Kultur/nöje
1
K-pop, del 1. Presentation av K-pop!

KULTUR/NÖJE. K-pop, förkortning av koreansk pop, är en musikgenre som har sitt ursprung i Sydkorea. K-pop är den mest populära och bästsäljande musikgenren i Sydkorea. Under slutet av 1990-talet började K-pop spridas i Asien som en del av den koreanska vågen känd som Hallyu. K-pop har också uppnått global popularitet …

Kultur/nöje
Rubiks kub

Oscar Tsoi kommer i två artiklar att presentera Rubiks kub, som han är något av en expert på. Oscars kan själva lösa kuben på under en minut. Rubiks kub är ett 3D-pussel med sex sidor. Den vanligaste färgerna på kuben är röd, orange, gul, vit, grön och blå. Det finns …