Pixar Teori

Kultur/nöje

KULTUR/NÖJE. Varför jag tror att Riley från “Insidan ut” är hbtq+.

Jag såg för ett tag sen en video från youtube kanalen “SuperCarlinBrothers” som handlade om vilket kön de trodde att Riley från filmen “Insidan ut” är.

I filmen använder Riley pronomen hon och har ett ganska feminint namn, men har känslor av två olika kön. Joy är en tjej, Disgust är en tjej, Sadness är en tjej, Fear är en kille och Anger är en kille.

Teorin som Ben hade var att Riley har olikkönade känslor när hon är ett barn och att de kommer bestämma sig om Riley är kille eller tjej när hon blir stor, lite som hennes föräldrars känslor alla sitter runt ett bord och ofta tycker likadant.

Det här är en bra teori. Men om det nu är så, varför har alla andra barnen vi ser känslor med bara ett kön?

Jag har hört människor säga att Riley är bisexuell och att det är därför henner känslor har olika kön, men det gör det väldigt svårt att förstå vad de andra i filmen som bara har känslor med ett kön har för sexualitet.

Min teori är att Riley är antingen bigender, demigirl eller genderfluid.

Demigirl är att till mestadels känna sig som en tjej, men inte helt och hållet. Vilket skulle passa eftersom Riley känslor är till mestadels tjejer.

Genderfluid är att ens kön ändras lite när det känner för det. Den här teorin passar eftersom Rileys känslor ofta ändras och eftersom dem är olika kön är det möjligt att hon känner sig som en kille när Fear eller Anger tar över och som en tjej när Joy, Sadness eller Disgust tar över.

Bigender är att man har två kön, som till exempel kille och tjej. Den här teorin skulle funka eftersom hennes känslor består av två kön.

Det här är bara en teori och det finns ingen som har sagt något för att lyfta den, men det är möjligt att den är sann.

 

Tyra Öqvist

Bild: Flickr

Inga kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Krönika
Enfärgad tråkighet med lite orange

KRÖNIKA. Jag får en notis från Instagram. Jag undrar varför jag fått ett meddelade när jag inser vad det är för dag, dagen då vi får se omslaget på den nya boken. Omslaget som varit så vackert innan med fantastiska färger och symboler har bytts ut. Jag känner besvikelsen sprida …

Intervju
Fotoutställning på Omegas bibliotek

Profilen Redaktionen hade profildag på Sörmlands museum och passade då på att ta foton inne i museets berättande magasin (som man bara kommer åt genom guidade visningar). På biblioteket på Omega har vi ramat in och gjort en utställning av några av fotona. Jörgen intervjuade kort eleverna Alma Nyström och …

Krönika
1
Sluta säg att Snape är en bra person

KULTUR/NÖJE. Varning för spoilers om man inte har läst alla Harry Potter böcker. Severus Snape är en väldigt välskriven karaktär. Från första boken sågs han bara som en mobbare men visade sen sig att vara en dubbelspion. Det var i sista boken som han hjälpte Fenixorden att vinna kriget. Men …