Tredje Åttologin på gång!

Högstadiet

HÖGSTADIET. Nyköpings högstadium ger nu för tredje året i rad ut Åttologin! På tisdagen den 15 maj så är det release i Tessins aula för alla elever och lärare i årskurs åtta. Tiderna som gäller är klockan 9-10 för Omega och klockan 10.30-11-30 för Alpha. 

Det börjar bli ett riktigt vårtecken att högstadiets novellsamling kommer ut!  I år är det 223 elever i årskurs åtta som har valt att publicera sina texter i novellsamlingen. Texterna är skrivna på lektionerna i svenska och ingår som en ordinarie del av undervisningen. Novellerna är sedan sammanställda och varsamt redigerade av Anni Agélii och Jörgen Leidebrant, skolbibliotekarier på Nyköpings högstadium.

Temat i år är ”Att växa upp” och har tagits fram i samarbete med Sörmlands museum som har samma tema riktat mot barn och unga. Eleverna har verkligen löst temat på många olika, och ofta överraskande, sätt.

På releasen kommer också Propellerteatern att sätta upp ett kort stycke som bygger på två av novellerna i årets Åttologi. Dessutom kommer de fyra bästa novellerna (enligt en omröstning på skolan) att avslöjas och belönas med ett presentkort på 500 kr. Nio noveller kommer att vinna biobiljetter.

Nytt för i år är att  vi i skoltidningen kommer att publicera några noveller som inte är med bland de tretton som vinner priser, men som vi ändå vill uppmärksamma. Vi hoppas också kunna publicera intervjuer med författarna till de fyra noveller som fick flest poäng.

 

Redaktionen

Bild: Marja Fianders omslag till årets Åttologi

 

Inga kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Högstadiet
Så har var profildagen för danseleverna i årskurs åtta

HÖGSTADIET. Redaktionen träffar elever som går på dansprofilen före och efter deras uppträdande på Culturums stora scen. Medea berättar att hon har haft dansprofilen från sjuan och hon alltid har gillat att dansa. – Jag kommer ihåg dansstegen ganska bra, om man bara får göra dem några gånger själv så …

Högstadiet
Så här var profildagen för musikeleverna i årskurs åtta!

HÖGSTADIET. Redaktionen träffar elever som går på musikprofilen före och efter deras uppträdande på Culturums stora scen. Det blir en hel del prat om själva uppträdandet men också om profilen i stort. På förmiddagen repar alla musikprofilelever i olika grupper och efter lunch ska alla upp på scen och köra …

Högstadiet
Redaktionen ute på stan: Vad tycker folk om vår skola och dagens ungdomar?

HÖGSTADIET. Veronica, Houda och Tuva gav sig ut på stan för att ställa två frågor till personer de stötte på: Vad tycker du om Nyköpings högstadium? och Vad tycker du om dagens ungdomar? Linda, 42 år, röroperatör på tvätteri Jag tänker på Alpha och Omega. Alpha var väldigt bra när …