Tredje Åttologin på gång!

Högstadiet

HÖGSTADIET. Nyköpings högstadium ger nu för tredje året i rad ut Åttologin! På tisdagen den 15 maj så är det release i Tessins aula för alla elever och lärare i årskurs åtta. Tiderna som gäller är klockan 9-10 för Omega och klockan 10.30-11-30 för Alpha. 

Det börjar bli ett riktigt vårtecken att högstadiets novellsamling kommer ut!  I år är det 223 elever i årskurs åtta som har valt att publicera sina texter i novellsamlingen. Texterna är skrivna på lektionerna i svenska och ingår som en ordinarie del av undervisningen. Novellerna är sedan sammanställda och varsamt redigerade av Anni Agélii och Jörgen Leidebrant, skolbibliotekarier på Nyköpings högstadium.

Temat i år är ”Att växa upp” och har tagits fram i samarbete med Sörmlands museum som har samma tema riktat mot barn och unga. Eleverna har verkligen löst temat på många olika, och ofta överraskande, sätt.

På releasen kommer också Propellerteatern att sätta upp ett kort stycke som bygger på två av novellerna i årets Åttologi. Dessutom kommer de fyra bästa novellerna (enligt en omröstning på skolan) att avslöjas och belönas med ett presentkort på 500 kr. Nio noveller kommer att vinna biobiljetter.

Nytt för i år är att  vi i skoltidningen kommer att publicera några noveller som inte är med bland de tretton som vinner priser, men som vi ändå vill uppmärksamma. Vi hoppas också kunna publicera intervjuer med författarna till de fyra noveller som fick flest poäng.

 

Redaktionen

Bild: Marja Fianders omslag till årets Åttologi

 

Inga kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Högstadiet
9j och 9n ställer ut surrealistiska träd i biblioteket!

UTSTÄLLNING. På bildlektionerna har eleverna i årskurs nio målat surrealistiska träd. I skolbiblioteket har tidigare ställt ut målningar av 9i och 9m. Nu har vi bytt ut dessa till målningar av 9j och 9n. Jag har pratat med Viggo Karlsson som har med en målning. Det här är något som …

Högstadiet
Högstadiepodden om skolmaten

PODD. Lyssna på när Mariana, Sofia, Valentina, Pamela, Nilo och Havannah diskuterar vad de tycker om skolmaten. De har även intervjuat elever och personal på Omega. Lyssna här Alla åsikter som framkommer i podden och intervjuerna är elevernas/personalens egna. Foto: Wikimedia Commons; Casey Lehman

Högstadiet
Så har var profildagen för danseleverna i årskurs åtta

HÖGSTADIET. Redaktionen träffar elever som går på dansprofilen före och efter deras uppträdande på Culturums stora scen. Medea berättar att hon har haft dansprofilen från sjuan och hon alltid har gillat att dansa. – Jag kommer ihåg dansstegen ganska bra, om man bara får göra dem några gånger själv så …