Film recension – Venom

Kultur/nöje

KUTUR/NÖJE. En av Spidermans populäraste fiender har nyligen fått en egen film med Tom Hardy, Michelle Williams och Riz Ahmed i huvudrollerna.

Filmen börjar med att man blir introducerad till Eddie Brock (Tom Hardy) som har en fin lägenhet och ett jobb som journalist. En dag får han uppdraget att göra en positiv intervju med ägaren av forskningsföretaget Life Foundation. Sedan tidigare har Eddie lite irritation till honom eftersom han hört vad som egentligen pågår inom företaget. Eddie sabbar intervjun med sina åsikter och han mister sitt jobb. Life Foundation fortsätter forska på något dom kallar symbiot som kan göra så människan kan leva i rymden.

6 månader senare träffar Eddie en forskare som jobbar på Life Foundation som säger att hans påståenden är sanna. Forskaren smugglar in honom så att han kan kika runt men något går fel och symbioten Venom tränger in i hans kropp.

Venom har gett honom onaturliga krafter som högre styrka, snabbhet och smidighet. Men Eddie är inte den enda med en symbiot.

Mina tankar innan filmen var att Venom troligtvis skulle vara en skurk som den tidigare filmen han varit med i. Jag tycker filmskaparna gjort det bra genom att framställa honom mer som en superhjälte än en superskurk. Då det visar att vem som helst kan vara god.

Genren på filmen är skräck/action/Sci-Fi men det känns mest som att den håller sig till action och sci-fi än skräck. Filmskaparna har lyckats bra med att framställa Venom så han ser så verklig ut som möjligt. Jag tycker Manuset var bra men att det skulle kanske behövts mer scener med Venom i action.

Filmen är runt 2 timmar och det är den perfekta längden får en film som denna. Ingenting blev tjatit som det ibland kan bli i långa filmer.

Jag ger filmen 8/10 i betyg. Anledningen till att jag ger detta betyg beror på att personligen skulle jag vilja se mer fighter med  Venom, men även Spiderman i filmen. Men jag kan fortfarande förstå varför man inte har med Spiderman i en film där man vill framföra en typ av skurk som hjälte.

Viggo Jansson

Inga kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kultur/nöje
K-pop, del 2. Gruppen BTS!

KULTUR OCH NÖJE. Bandet BTS består av sju medlemmar, Jimin, Jungkook, RM, V,  J-Hope, Suga och Jin. Suweys presenterar i denna artikel bandet och tipsar om album och låtar. BTS producerar och skriver sin egen musik. Många band får låtar skrivna och producerade åt dem men gruppen vill vara inblandade …

Kultur/nöje
1
K-pop, del 1. Presentation av K-pop!

KULTUR/NÖJE. K-pop, förkortning av koreansk pop, är en musikgenre som har sitt ursprung i Sydkorea. K-pop är den mest populära och bästsäljande musikgenren i Sydkorea. Under slutet av 1990-talet började K-pop spridas i Asien som en del av den koreanska vågen känd som Hallyu. K-pop har också uppnått global popularitet …

Kultur/nöje
Rubiks kub

Oscar Tsoi kommer i två artiklar att presentera Rubiks kub, som han är något av en expert på. Oscars kan själva lösa kuben på under en minut. Rubiks kub är ett 3D-pussel med sex sidor. Den vanligaste färgerna på kuben är röd, orange, gul, vit, grön och blå. Det finns …