Film recension – Venom

Kultur/nöje

KUTUR/NÖJE. En av Spidermans populäraste fiender har nyligen fått en egen film med Tom Hardy, Michelle Williams och Riz Ahmed i huvudrollerna.

Filmen börjar med att man blir introducerad till Eddie Brock (Tom Hardy) som har en fin lägenhet och ett jobb som journalist. En dag får han uppdraget att göra en positiv intervju med ägaren av forskningsföretaget Life Foundation. Sedan tidigare har Eddie lite irritation till honom eftersom han hört vad som egentligen pågår inom företaget. Eddie sabbar intervjun med sina åsikter och han mister sitt jobb. Life Foundation fortsätter forska på något dom kallar symbiot som kan göra så människan kan leva i rymden.

6 månader senare träffar Eddie en forskare som jobbar på Life Foundation som säger att hans påståenden är sanna. Forskaren smugglar in honom så att han kan kika runt men något går fel och symbioten Venom tränger in i hans kropp.

Venom har gett honom onaturliga krafter som högre styrka, snabbhet och smidighet. Men Eddie är inte den enda med en symbiot.

Mina tankar innan filmen var att Venom troligtvis skulle vara en skurk som den tidigare filmen han varit med i. Jag tycker filmskaparna gjort det bra genom att framställa honom mer som en superhjälte än en superskurk. Då det visar att vem som helst kan vara god.

Genren på filmen är skräck/action/Sci-Fi men det känns mest som att den håller sig till action och sci-fi än skräck. Filmskaparna har lyckats bra med att framställa Venom så han ser så verklig ut som möjligt. Jag tycker Manuset var bra men att det skulle kanske behövts mer scener med Venom i action.

Filmen är runt 2 timmar och det är den perfekta längden får en film som denna. Ingenting blev tjatit som det ibland kan bli i långa filmer.

Jag ger filmen 8/10 i betyg. Anledningen till att jag ger detta betyg beror på att personligen skulle jag vilja se mer fighter med  Venom, men även Spiderman i filmen. Men jag kan fortfarande förstå varför man inte har med Spiderman i en film där man vill framföra en typ av skurk som hjälte.

Viggo Jansson

Inga kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kultur/nöje
Filmtips: Bridget Jones Diary

FILM. Är du sugen på att titta på en riktig feelgood-film? Nu när sommaren kommer och det blir både ljusare och varmare kan det vara trevligt med en glad film. Filmen Bridget Jones Diary är från 2001 och regisserades av Sharon Maguire. I filmen medverkar bland annat Renée Zellweger, Colin …

Kultur/nöje
Rappare död i Los Angeles

KULTUR/NÖJE. Rapparen Nipsey Hussle befann sig utanför sin klädbutik söndagen den 31 mars när han och hans två kompisar blev beskjutna. Den misstänkte flydde i bil från platsen. Nipsey dog på vägen till sjukhuset medan hans kompisar nu ligger skadade på sjukhuset. Fans och familj sörjer nu förlusten. En nära …

Kultur/nöje
Ett filmtips för bokälskare

KULTUR/NÖJE. Här kommer ett filmtips. You’ve got mail. Den är regisserad av Nora Ephron med Meg Ryan och Tom Hanks i huvudrollerna. Om man inte ville ha en bokhandel innan man såg den här filmen så vill man det garanterat efter. Själv har jag nog alltid tyckt att det vore …