Film recension – Venom

Kultur/nöje

KUTUR/NÖJE. En av Spidermans populäraste fiender har nyligen fått en egen film med Tom Hardy, Michelle Williams och Riz Ahmed i huvudrollerna.

Filmen börjar med att man blir introducerad till Eddie Brock (Tom Hardy) som har en fin lägenhet och ett jobb som journalist. En dag får han uppdraget att göra en positiv intervju med ägaren av forskningsföretaget Life Foundation. Sedan tidigare har Eddie lite irritation till honom eftersom han hört vad som egentligen pågår inom företaget. Eddie sabbar intervjun med sina åsikter och han mister sitt jobb. Life Foundation fortsätter forska på något dom kallar symbiot som kan göra så människan kan leva i rymden.

6 månader senare träffar Eddie en forskare som jobbar på Life Foundation som säger att hans påståenden är sanna. Forskaren smugglar in honom så att han kan kika runt men något går fel och symbioten Venom tränger in i hans kropp.

Venom har gett honom onaturliga krafter som högre styrka, snabbhet och smidighet. Men Eddie är inte den enda med en symbiot.

Mina tankar innan filmen var att Venom troligtvis skulle vara en skurk som den tidigare filmen han varit med i. Jag tycker filmskaparna gjort det bra genom att framställa honom mer som en superhjälte än en superskurk. Då det visar att vem som helst kan vara god.

Genren på filmen är skräck/action/Sci-Fi men det känns mest som att den håller sig till action och sci-fi än skräck. Filmskaparna har lyckats bra med att framställa Venom så han ser så verklig ut som möjligt. Jag tycker Manuset var bra men att det skulle kanske behövts mer scener med Venom i action.

Filmen är runt 2 timmar och det är den perfekta längden får en film som denna. Ingenting blev tjatit som det ibland kan bli i långa filmer.

Jag ger filmen 8/10 i betyg. Anledningen till att jag ger detta betyg beror på att personligen skulle jag vilja se mer fighter med  Venom, men även Spiderman i filmen. Men jag kan fortfarande förstå varför man inte har med Spiderman i en film där man vill framföra en typ av skurk som hjälte.

Viggo Jansson

Inga kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kultur/nöje
Boktips! Tema: roliga böcker

FILMADE BOKTIPS. Skolbibliotekarien Jörgen Leidebrant tipsar om tre roliga böcker! Det är ganska svårt att prata om ”roliga böcker” eftersom humor är något personligt och kan skilja sig väldigt mycket från människa till människa. Här är i alla fall tre böcker som många har tyckt och fortfarande tycker är roliga …

Krönika
1
Hur läser du?

KRÖNIKA. Alla är olika när de läser. Någonting jag tänkt på är hur olika människor gör med sina böcker. Själv är jag vad andra (och jag själv förut) skulle kalla ganska oförsiktig med (MINA EGNA) böcker. Vad menar jag med det? För mig finns det tre typer av vad vissa …

Kultur/nöje
Förintelsens minnesdag den 27 januari – fyra boktips!

BOKTIPS. Förintelsens minnesdag den 27 januari uppmärksammar offren och inträffar samma datum som de överlevande fångarna i Auschwitz befriades 1945. Här är fyra boktips med anknytning till förintelsen. Frågor jag fått om Förintelsen av Hèdi Fried Hédi är en av de få överlevande från förintelsen och har i över trettio …