På tiden att Örstig får en busslinje

Skolfrågor

SKOLFRÅGOR. 

Jag bor ute på Örstig det är ett område som är så långt ut man kan komma på Arnö, dock fortfarande inom stadsplanerat område. När jag flyttade in år 2008 var det tänkt att kommunen skulle fixa kollektivtrafik inom en snar framtid. Nu är det slutet på 2018 och vi har fortfarande ingen busslinje.

Under de senaste åren har nästan alla tomter köpts upp, många nya villor byggts och många nya barnfamiljer har flyttat in. Behovet av buss blir bara större och större. Avståndet till närmsta låg- och mellanstadieskola är 3,8 km och till närmaste kommunala högstadieskola är det 7 km.

När man går i  förskoleklass till trean kan man få skolskjuts som hämtar och lämnar till och från skolan. Men när man börjar mellanstadiet är det cykel, skjuts av föräldrar eller att gå de 3,8 km till skolan, vilket nästan tar en timme, som gäller.

När man går i högstadiet blir man erbjuden ett busskort men det känns inte mödan värt att ta sig till närmsta busshållplats som ligger 3,5 km från Örstig och inse att man är halvvägs till skolan. Det är inte ett rimligt gångavstånd till närmaste busshållplats. Det är på tiden att Örstig får en egen busslinje!

Thea Mikaelsson

Inga kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Alpha
4
Ella Haugness möter Utbildningsminister Anna Ekström

NYKÖPINGS HÖGSTADIUM. Den 20 november 2019 hade Nyköpings Högstadium besök av Sveriges utbildningsminister, Anna Ekström. Då passade vi på Redaktionsprofilen på att träffa ministern för en intervju, såklart! Ministerns schema under förmiddagen var späckat och vår ”slot” – 11.25-11.35 – var den absolut sista innan hon skulle resa vidare mot …

Inrikes
Valåret 2018 – S tar krafttag mot psykiska ohälsan bland unga

VALET 2018. Förra veckan presenterade Socialdemokraterna ett vallöfte till Sveriges unga att ta krafttag mot den växande psykiska ohälsan. Det är ett förslag som ungdomsförbundet SSU drivit som en av de viktigaste välfärdsfrågorna för Sveriges unga. Psykisk ohälsa är vår tids snabbast växande folkhälsosjukdom, och speciellt bland barn och unga …

Skolfrågor
2
Jag har dyxllecksi

SKOLFRÅGOR. Jag heter Amanda, jag är 15 år och har dyslexi. Jag har sedan jag har lärt mig skriva och läsa hört folk säga att det är något problem med mig. Jag lärde mig inte att läsa eller skriva lika fort som alla andra. Jag har trott att jag har …