Sörmlands museum har öppnat!

Kultur/nöje

NYKÖPING. Sörmlands museum invigdes i helgen. De har flera intressanta utställningar om saker som står flera av oss nära, också om man är barn- och ungdom. 

Utställningen ”En perfekt människa” som handlar om makt, ideal och funktionalitet. Utställningen berättar om människor med funktionsvariationer genom historien och Sveriges historia med rättigheter för funktionsvarierade.

Utställningen ”Vara barn” som handlar om precis det, att vara barn. Du får lära dig om hur det är att vara barn nu, när dina föräldrar var små och när dina morföräldrar var små.

Utställningen ”Tack för din ansökan” som handlar om människor på flykt och migration, något som står många i Sverige nära. I den här utställningen berättar människor om sin historia med flykt, vissa av dem har precis migrerat och vissa som gjorde det för över hundra år sedan!

Så jag uppmuntrar er verkligen till att gå om ni har tid! De finns en massa andra utställningar och det är helt gratis.

 

Öppettider:

Måndagar: stängt.

Tisdagar-Söndagar: 10-17

Onsdagar: 10-20

 

Tyra Öqvist

Inga kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Krönika
Enfärgad tråkighet med lite orange

KRÖNIKA. Jag får en notis från Instagram. Jag undrar varför jag fått ett meddelade när jag inser vad det är för dag, dagen då vi får se omslaget på den nya boken. Omslaget som varit så vackert innan med fantastiska färger och symboler har bytts ut. Jag känner besvikelsen sprida …

Intervju
Fotoutställning på Omegas bibliotek

Profilen Redaktionen hade profildag på Sörmlands museum och passade då på att ta foton inne i museets berättande magasin (som man bara kommer åt genom guidade visningar). På biblioteket på Omega har vi ramat in och gjort en utställning av några av fotona. Jörgen intervjuade kort eleverna Alma Nyström och …

Krönika
1
Sluta säg att Snape är en bra person

KULTUR/NÖJE. Varning för spoilers om man inte har läst alla Harry Potter böcker. Severus Snape är en väldigt välskriven karaktär. Från första boken sågs han bara som en mobbare men visade sen sig att vara en dubbelspion. Det var i sista boken som han hjälpte Fenixorden att vinna kriget. Men …