Sörmlands museum har öppnat!

Kultur/nöje

NYKÖPING. Sörmlands museum invigdes i helgen. De har flera intressanta utställningar om saker som står flera av oss nära, också om man är barn- och ungdom. 

Utställningen ”En perfekt människa” som handlar om makt, ideal och funktionalitet. Utställningen berättar om människor med funktionsvariationer genom historien och Sveriges historia med rättigheter för funktionsvarierade.

Utställningen ”Vara barn” som handlar om precis det, att vara barn. Du får lära dig om hur det är att vara barn nu, när dina föräldrar var små och när dina morföräldrar var små.

Utställningen ”Tack för din ansökan” som handlar om människor på flykt och migration, något som står många i Sverige nära. I den här utställningen berättar människor om sin historia med flykt, vissa av dem har precis migrerat och vissa som gjorde det för över hundra år sedan!

Så jag uppmuntrar er verkligen till att gå om ni har tid! De finns en massa andra utställningar och det är helt gratis.

 

Öppettider:

Måndagar: stängt.

Tisdagar-Söndagar: 10-17

Onsdagar: 10-20

 

Tyra Öqvist

Inga kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Nyköping
Redaktionen ute på stan: Hur har Corona påverkat dig?

NYKÖPING. Amanda, Moa, Tova och Linnea tog sig ner på stan en måndagsförmiddag i juni och intervjuade människor de stötte på om hur de har påverkats av Corona. Jennifer, Hemköp – Det har gått bra under Corona. Lite försiktig har jag varit själv, men rädd är jag inte. Det har …

Kultur/nöje
K-pop, del 2. Gruppen BTS!

KULTUR OCH NÖJE. Bandet BTS består av sju medlemmar, Jimin, Jungkook, RM, V,  J-Hope, Suga och Jin. Suweys presenterar i denna artikel bandet och tipsar om album och låtar. BTS producerar och skriver sin egen musik. Många band får låtar skrivna och producerade åt dem men gruppen vill vara inblandade …

Kultur/nöje
1
K-pop, del 1. Presentation av K-pop!

KULTUR/NÖJE. K-pop, förkortning av koreansk pop, är en musikgenre som har sitt ursprung i Sydkorea. K-pop är den mest populära och bästsäljande musikgenren i Sydkorea. Under slutet av 1990-talet började K-pop spridas i Asien som en del av den koreanska vågen känd som Hallyu. K-pop har också uppnått global popularitet …