Mordet på John F Kennedy

Utrikes
1

UTRIKES. Nu är det 55 år sedan John F Kennedy blev mördad av Lee Harvey Oswald.

För 55 år sedan inträffade mordet på USA:s President John F Kennedy. Mordet ägde rum i Dallas Texas. Presidenten och hans fru Jacqueline samt guvernören John Conally och hans fru färdades i en bil utan tak. När bilen passerade byggnaden Texas school book department på Elm street avfyrades ett flertal skott mot John F Kennedys hals och huvud.

Presidenten förflyttades fort i bilen mot Parkland Memorial Hospital där han dödförklarades efter 30 minuter. Presidentskapet togs då över av Lyndon B. Johnson som satte igång en utredning för att hitta mördaren. Den dåvarande presidenten kom fram till att det var Lee Harvey Oswald som ensam mördade president John F Kennedy, även om det finns oändligt många konspirationsteorier om hur mordet gick till.

Anledningen till varför President Kennedy ens var i Dallas var att han ville ha stöd inför kommande valet 1964. Ungefär en månad innan mordet hade USA:s FN ambassadör blivit attackerad på samma plats och Kennedy kände till det men strunta i det. Senatorn hade varnat Kennedy för att åka till Dallas men han struntade i vad senatorn sagt. Han tyckte också att det var ett tecken på svaghet om han hade struntat i att besöka staden.

 

Viggo Jansson

Bra artikel, Viggo! Det här är verkligen ett mord där mystikens dimmor ligger täta och konspirationsteorierna är många…

1 kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Utrikes
Pewdiepie vill lägga ner ”sub to pewdiepie” rörelsen

UTRIKES. Felix Kjellberg eller Pewdiepie startade en ”meme eller rörelse” där man skulle prenumerera på hans kanal för att slå T-series 100 miljoner prenumeranter på Youtube (Pewdiepie ligger tätt bakom). Men nu vill han avsluta denna ”rörelse”. T-series, som är en indiskt företag som äger alla låtar i Bollywood, hade …

Utrikes
Apollo 13

UTRIKES. Apollo 13 var det tredje planerade rymduppdraget att landa på månen men något gick fel. Ungefär 56 timmar in i uppdraget exploderade syretank nummer två i servicemodulen. När detta hände så avbröts planerna att landa på månen och det största målet var att klara sig oskadda tillbaka till jorden. …

Utrikes
Är det bra eller dåligt med ”Trigger Warnings”?

UTRIKES. Ungefär hälften av lärarna i högskolor i USA har uppgett att de använder så kallade “trigger warnings”. Trigger warnings, ofta förkortad till TW, är korta meningar som varnar en läsare om potentiellt störande eller upprörande innehåll. Lärarna i dessa högskolor använder trigger warnings innan de till exempel ska visa …