Tips på mysiga julfilmer!

Kultur/nöje

KULTUR/NÖJE.

Redaktionen tipsar om 16 julfilmer att titta på under jullovet. Det är bara att välja och vraka! Du kan se trailers från filmerna här nedan.

Redaktionen önskar er ett spännande filmlov!

The princess switch

Merry kissmas

The spirit of christmas

Det börjar närma sig jul och advokaten Kate Jordan reser till Vermont för att ordna med försäljningen av ett värdshus. Värdshuset sägs vara hemsökt av ett spöke som även skrämt iväg alla andra före henne som försökt ordna försäljningen av det. Men när Kate lär känna och sedan även förälskar sig i spöket så blir allting mycket mer komplicerat.

A christmas prince

Christmas with a view

The holiday calendar

En romantisk julfilm där en begåvad fotograf ärver en magisk adventskalender som visar framtiden, för varje dag så öppnas en lucka med en symbol som är ett tecken på något speciellt som kommer hända under dagen. Efter några dagar börjar hon tro på kalendern, kan den hjälpa henne att hitta kärleken till jul?

Once upon a holiday

Julgåvan

Angel of christmas

Susan jobbar för en tidning och hennes största önskan är att få börja skriva egna artiklar. När hennes chef ger henne chansen så väljer hon att skriva historien om ängeln som alltid pryder familjens gran, ängeln sägs även vara magisk och kunna föra folk samman. Susan är inte särskilt förtjust i julen men träffar en konstnär, Brady som försöker få henne att uppskatta julen igen. Hur kommer det gå för Susan och hennes artikel om ängeln, som kan vara avgörande för hennes karriär? Kommer Brady lyckas väcka  jul intresset hos Susan?

The christmas chronicles

You can’t fight christmas

Christmas wedding planner

A wish for christmas

Miss me this christmas

4

How Sarah got her wings

How The Grinch stole christmas

En underbar jävla jul

Inga kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kultur/nöje
Boktips! Tema: Böcker som blivit film

BOKTIPS. Eleverna Tyra och Leonora tipsar om bra böcker som också blivit bra filmer! För kamera och redigering står Magnus Edgarsson.  Farlig midsommar av Tove Jansson (Tyra Öqvist 8b) Pojken i randig pyjamas av John Boyne (Leonora Holst 8g) Håll utkik efter fler filmade boktips!

Kultur/nöje
Julkalendern 2018

KULTUR/NÖJE. Årets julkalender heter “Storm på lugna gatan”. Den är den 59:onde i ordningen sedan starten 1960 då den första julkalendern kom: “Titteliture” . Årets julkalender handlar om en familj från stan som flyttar till byn Järnkroken och försöker lära känna sina väldigt olika nya grannar. Den inflyttande familjen Storm …

Kultur/nöje
Boktips! Tema: Jul

BOKTIPS. Skolbibliotekarierna Anni Agélii och Jörgen Leidebrant tipsar om böcker med jultema. Närmare bestämt berättelser som utspelar sig på julafton eller juldagen. För kamera och redigering står Magnus Edgarsson.  Jul för fan av Mirja Unge (Anni) En julsaga av Charles Dickens (Jörgen) Let it snow av John Green, Maureen Johnson …