Bokrecension: ”3096 dagar” av Natascha Kampusch

Recensioner

RECENSION.

Jag har läst Natascha Kampusch självbiografi 3096 dagar.

Detta är en sann berättelse om när tioåriga Natascha Kampusch var kidnappad i en mans källare i hela åtta år. Natascha var en helt vanlig tjej som när hon en dag skulle gå till skolan, blev ofrivilligt indragen i en vit skåpbil av några helt främmande män. Hemma hos denna man blev hon både misshandlad och våldtagen. Men efter åtta år lyckades hon en dag fly.

Det är en otroligt hemsk och gripande berättelse. Man får en klump i magen när man läser om vad en flicka har blivit utsatt för. Natascha skriver inte bara om tiden hon var fångad, utan även om hur hon känner och mår nu efter, när hon är fri. Vilket jag tycker är väldigt intressant att läsa om. Jag blev väldigt rörd och boken fångade mitt intresse väldigt fort då hon skriver otroligt detaljerat och delar med sig av väldigt mycket.

Jag tycker att alla människor bör läsa om Nataschas historia. Många kanske har hört lite om henne men jag tycker verkligen att folk bör läsa boken ur hennes perspektiv. Även få höra hur livet förändras efter en sådan händelse. Att bara för att hon är fri mår hon kanske inte bra direkt.

Alice Weber, 8p

Inga kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Recensioner
Bokrecension – Oktober är den kallaste månaden

BOKRECENSION. Oktober är den kallaste månadenav Christoffer Carlsson Boken handlar om ett liv ute på landet i en ort, där det är väldigt sunkigt och där kriminella människor som inte kommer någonstans i livet hamnar. Polisen kommer en dag och knackar på den sextonåriga Veras dörr. De undrar var hennes …

Recensioner
Veckans serietips : The Vampire Diaries

RECENSION. Titeln : The Vampire Diaries Manusskrivare/skapare: Julie Plec och Kevin Williamson Genre: Fantasy,Drama,Romantik och lite Skräck. Handling: Elena Gilbert är en helt vanligt tonårstjej som bor i Mystic Falls. Hon bär på en riktigt stor sorg efter att hennes föräldrar råkar ut för en bilolycka och dött. En dag …

Recensioner
Filmtips: Därför borde man inte klona dinosaurier

FILM Tänk om du skulle lyckas hitta DNA från dinosaurierna. Tänk om du skulle skapa dina egna dinosaurier. Och tänk om de sen skulle rymma. Jurassic Park är en film från 1993 regisserad av Steven Spielberg med bl.a Sam Neil, Laura Dern och Jeff Goldblum i rollerna. John Hammond har …