Bokrecension: ”3096 dagar” av Natascha Kampusch

Recensioner

RECENSION.

Jag har läst Natascha Kampusch självbiografi 3096 dagar.

Detta är en sann berättelse om när tioåriga Natascha Kampusch var kidnappad i en mans källare i hela åtta år. Natascha var en helt vanlig tjej som när hon en dag skulle gå till skolan, blev ofrivilligt indragen i en vit skåpbil av några helt främmande män. Hemma hos denna man blev hon både misshandlad och våldtagen. Men efter åtta år lyckades hon en dag fly.

Det är en otroligt hemsk och gripande berättelse. Man får en klump i magen när man läser om vad en flicka har blivit utsatt för. Natascha skriver inte bara om tiden hon var fångad, utan även om hur hon känner och mår nu efter, när hon är fri. Vilket jag tycker är väldigt intressant att läsa om. Jag blev väldigt rörd och boken fångade mitt intresse väldigt fort då hon skriver otroligt detaljerat och delar med sig av väldigt mycket.

Jag tycker att alla människor bör läsa om Nataschas historia. Många kanske har hört lite om henne men jag tycker verkligen att folk bör läsa boken ur hennes perspektiv. Även få höra hur livet förändras efter en sådan händelse. Att bara för att hon är fri mår hon kanske inte bra direkt.

Alice Weber, 8p

Inga kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Recensioner
En trevlig upplevelse med ett trevlig bemötande

RECENSION. Hanna & Ellie var fikarecensenter för en dag. Det var i samband med att profilen Redaktionen besökte Sörmlands museum den 22 oktober. De passade också på att bedöma själva museum-upplevelsen som helhet. Sörmlands museum är en plats för kulturella uttryck, historia och en trevlig upplevelse för hela familjen. Det …

Kultur/nöje
Recension av Torka aldrig tårar utan handskar

RECENSION. Boken börjar med att en man ligger på sjukhus och har sina sista dagar där. Redan där blir man intresserad av vad som har hänt. Om mannen är sjuk eller inte och vill bara veta mer om varför en ung man håller på att dö. Boken är skriven av …

Recensioner
En roman om en våldtäkt – recension av Kort kjol

Författare: Christina Wahlden. Genre: Drama och tragedi.                                                                                                   Utgivningsdatum: 2010-08-11 Längd: 142 sidor.  Språk: Svenska. Myran är en helt vanlig tonårstjej som en dag firar med hennes klasskamrater att dom fått sommarlov.  Myran har långt blont hår och har på sig en röd kort kjol. Sent på kvällen börjar Myrans bästa …