Bokrecension: ”3096 dagar” av Natascha Kampusch

Recensioner

RECENSION.

Jag har läst Natascha Kampusch självbiografi 3096 dagar.

Detta är en sann berättelse om när tioåriga Natascha Kampusch var kidnappad i en mans källare i hela åtta år. Natascha var en helt vanlig tjej som när hon en dag skulle gå till skolan, blev ofrivilligt indragen i en vit skåpbil av några helt främmande män. Hemma hos denna man blev hon både misshandlad och våldtagen. Men efter åtta år lyckades hon en dag fly.

Det är en otroligt hemsk och gripande berättelse. Man får en klump i magen när man läser om vad en flicka har blivit utsatt för. Natascha skriver inte bara om tiden hon var fångad, utan även om hur hon känner och mår nu efter, när hon är fri. Vilket jag tycker är väldigt intressant att läsa om. Jag blev väldigt rörd och boken fångade mitt intresse väldigt fort då hon skriver otroligt detaljerat och delar med sig av väldigt mycket.

Jag tycker att alla människor bör läsa om Nataschas historia. Många kanske har hört lite om henne men jag tycker verkligen att folk bör läsa boken ur hennes perspektiv. Även få höra hur livet förändras efter en sådan händelse. Att bara för att hon är fri mår hon kanske inte bra direkt.

Alice Weber, 8p

Inga kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kultur/nöje
Recension av Torka aldrig tårar utan handskar

RECENSION. Boken börjar med att en man ligger på sjukhus och har sina sista dagar där. Redan där blir man intresserad av vad som har hänt. Om mannen är sjuk eller inte och vill bara veta mer om varför en ung man håller på att dö. Boken är skriven av …

Recensioner
En roman om en våldtäkt – recension av Kort kjol

Författare: Christina Wahlden. Genre: Drama och tragedi.                                                                                                   Utgivningsdatum: 2010-08-11 Längd: 142 sidor.  Språk: Svenska. Myran är en helt vanlig tonårstjej som en dag firar med hennes klasskamrater att dom fått sommarlov.  Myran har långt blont hår och har på sig en röd kort kjol. Sent på kvällen börjar Myrans bästa …

Kultur/nöje
Recension av Frost 2

FILM. Den 27 november 2013 hade den animerade filmen Frost premiär runt om i världen. Frost är en berättelse som är löst baserat på HC Andersens saga ”Snödrottningen” från 1845. Filmen är skapad av Disney och regisserad av Chris Buck och Jennifer Leef. Filmen blev en stor succé och den …