Bokrecension: ”3096 dagar” av Natascha Kampusch

Recensioner

RECENSION.

Jag har läst Natascha Kampusch självbiografi 3096 dagar.

Detta är en sann berättelse om när tioåriga Natascha Kampusch var kidnappad i en mans källare i hela åtta år. Natascha var en helt vanlig tjej som när hon en dag skulle gå till skolan, blev ofrivilligt indragen i en vit skåpbil av några helt främmande män. Hemma hos denna man blev hon både misshandlad och våldtagen. Men efter åtta år lyckades hon en dag fly.

Det är en otroligt hemsk och gripande berättelse. Man får en klump i magen när man läser om vad en flicka har blivit utsatt för. Natascha skriver inte bara om tiden hon var fångad, utan även om hur hon känner och mår nu efter, när hon är fri. Vilket jag tycker är väldigt intressant att läsa om. Jag blev väldigt rörd och boken fångade mitt intresse väldigt fort då hon skriver otroligt detaljerat och delar med sig av väldigt mycket.

Jag tycker att alla människor bör läsa om Nataschas historia. Många kanske har hört lite om henne men jag tycker verkligen att folk bör läsa boken ur hennes perspektiv. Även få höra hur livet förändras efter en sådan händelse. Att bara för att hon är fri mår hon kanske inte bra direkt.

Alice Weber, 8p

Inga kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Recensioner
Recension: Lönnmördaren och striden om slottet av glas

BOKRECENSION. Titel: Glastronen (bokserie) Originaltitel: Throne of glass. Författare: Sarah. J. Maas. Genre: Fantasy, Unga vuxna. Utgivningsdatum: Augusti 2012, (originalboken). I landet Adarlan, där magi och de gamla sederna förbjudits, har den ökända, 18 åriga, lönnmördaren Celaena Sardothien spenderat ett år som slav i Endoviers saltgruvor. Celaena blir en dag …

Kultur/nöje
Filmtips: Bridget Jones Diary

FILM. Är du sugen på att titta på en riktig feelgood-film? Nu när sommaren kommer och det blir både ljusare och varmare kan det vara trevligt med en glad film. Filmen Bridget Jones Diary är från 2001 och regisserades av Sharon Maguire. I filmen medverkar bland annat Renée Zellweger, Colin …

Recensioner
Bokrecension – Oktober är den kallaste månaden

BOKRECENSION. Oktober är den kallaste månadenav Christoffer Carlsson Boken handlar om ett liv ute på landet i en ort, där det är väldigt sunkigt och där kriminella människor som inte kommer någonstans i livet hamnar. Polisen kommer en dag och knackar på den sextonåriga Veras dörr. De undrar var hennes …