Vad är det roliga med mobbning?

Krönika

KRÖNIKA.

Han står mitt på plan, han blir mobbad. Han är i skolan, han blir också mobbad.

Vad ska han göra? Det händer varje dag i svenska skolorna att eleverna blir utsatta för mobbning. Mobbning är en av ämne som jag stör mig på. Folk mobbar andra för att själva må bra.

Sådana situationer ser jag både skolor och utanför skolan,  det kan vara hemma , skolan och till och med sporten man går i. Mobbning finns överallt. Varför mobbas man ens?  Jag tycker det fruktansvärt. Det är oftast ungdomar som mobbar varandra , Menar absolut inte att vuxna inte gör det heller. Jag har aldrig blivit utsatt som mobbning eller själv varit mobbaren, men min kompis har blivit utsatt för mobbning. Han blev mobbad i förskoleklass till år 9. Han blev retad , slagen och kränkt hela tiden. Det finns faktiskt en eller fler som alltid tycker mobbning är okej , fast enligt mig är det tvärtom. Mobbning kan döda. Så vi alla människor bör undvika all mobbning och något liknande.

Varför inte kärlek stället?

Man brukar säga “ Respekt är ett av de största uttryck en för kärlek”.

Min kompis blev inte bara mobbad och kränkt och sådan saker utan sociala medier också som t.ex Facebook, Instagram, mail och till och med via SMS.

Min kompis brukade visa mig hur ungdomarna mobbade honom, han brukade visa mig via snapchat och något  liknande. Jag gillar inte ens att läsa och prata om det han visa mig. Jag vet hur det känns för min kompis, även om jag själv aldrig upplevt det så känner jag lite hur det känns för honom.  Han tycker det här har pågått ganska länge nu. Kan du verkligen förstå hur länge det är? Mobbning är det värsta jag vet, jag hatar verkligen det!.

Även om mobbning är olagligt så finns det fortfarande människor som fortsätter. Det tycker jag bedrövligt.  Det jag undra om mobbning är:

Finns människor som tycker att det okej att mobba andra ? Kan det verkligen finnas  vuxna som tycker det okej att mobba sin vän? Eller typ att bara barn och att ungdomar gör sådan fasoner bara för att spela tuffa?

Vad är mobbarnas logik egentligen? Vad vill de komma någonstans?

Alla vi människor vet om att en del av dem som blev mobbade och nedtryckta under sin barndom får självmordstankar och efter några år så tar de självmord. Då får mobbarna att må dåligt själva eftersom det var de som orsakade att en annan människa  har tagit livet ur sig på grund av en jävla mobbare.

Jag hoppas och vill verkligen att mobbning tas slut någon gång. Jag hoppas också att de mobbarna som läser denna text tänker på detta efter det här!

Adnan, Utstött

Inga kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Krönika
Sluta säg att Snape är en bra person

KULTUR/NÖJE. Varning för spoilers om man inte har läst alla Harry Potter böcker. Severus Snape är en väldigt välskriven karaktär. Från första boken sågs han bara som en mobbare men visade sen sig att vara en dubbelspion. Det var i sista boken som han hjälpte Fenixorden att vinna kriget. Men …

Krönika
Den enda folk pratar om…

KRÖNIKA. Corona, covid-19 har påverkat många liv, har tagit många liv. Människor sätts i karantän, människor väljer karantän, människor hamstrar mat, läkemedel och affärer står tomma. Covid-19. Jag följer inte aktivt nyheterna, varken innan den stora pandemin kom eller nu när den är här och flåsar oss i nacken. Jag …

Krönika
Läsning är inte bara ett roligt tidsfördriv

KRÖNIKA. Läsning är väldigt viktigt, det tror jag att de allra flesta vet. Men det som många inte vet är hur mycket läsningen kan påverka en person, hur mycket läsningen betyder för ens mentala utveckling och vad det egentligen är som läsningen påverkar. Läsning är viktigt, det är viktigt att …