Bokrecension: ”Ligger Sverige i Iran” av David Mohseni

Recensioner

BOKRECENSION.

Boken som jag har läst berättar om en pojke och hans familj som bor i landet Afghanistan.

En dag börjar deras hus att brinna. Det är talibanerna som har satt eld på huset. Alla i familjen bränns inne och dör, utom pojken och hans äldre bror. Pojkens bror försvinner iväg för att skaffa hjälp. Han ber sin lillebror att vänta på honom. Pojken väntar under lång tid, men hans storebror kommer inte tillbaka. I sin förtvivlan träffar pojken två av hans storebrors vänner. De berättar för pojken om ett land där det inte finns något krig, och lyckas övertyga pojken om att följa med dem när de ska försöka fly till landet utan krig.

Jag tycker att boken är väldigt bra!

Den är mycket intressant och engagerande att läsa och man får lust att läsa i timmar. Bäst i boken är det när pojken berättar om farorna som finns i ett land där det är krig. Det är så mycket vi inte vet och förstår om hur hemskt det kan vara.

När boken tog slut efter 250 sidor, kändes det som om jag inte alls hade hållit på att läsa länge!

Det inte som en vanlig bok, utan det är en bok som får dig att både tänka och känna med pojken i boken, samtidigt som det är underhållande att läsa pojkens berättelse om hans stora äventyr i flykten mot landet utan krig.

Jag rekommenderar alla att läsa den här lättlästa underbara boken!

Mohamed Yassine, 8p

Inga kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kultur/nöje
Recension av Torka aldrig tårar utan handskar

RECENSION. Boken börjar med att en man ligger på sjukhus och har sina sista dagar där. Redan där blir man intresserad av vad som har hänt. Om mannen är sjuk eller inte och vill bara veta mer om varför en ung man håller på att dö. Boken är skriven av …

Recensioner
En roman om en våldtäkt – recension av Kort kjol

Författare: Christina Wahlden. Genre: Drama och tragedi.                                                                                                   Utgivningsdatum: 2010-08-11 Längd: 142 sidor.  Språk: Svenska. Myran är en helt vanlig tonårstjej som en dag firar med hennes klasskamrater att dom fått sommarlov.  Myran har långt blont hår och har på sig en röd kort kjol. Sent på kvällen börjar Myrans bästa …

Kultur/nöje
Recension av Frost 2

FILM. Den 27 november 2013 hade den animerade filmen Frost premiär runt om i världen. Frost är en berättelse som är löst baserat på HC Andersens saga ”Snödrottningen” från 1845. Filmen är skapad av Disney och regisserad av Chris Buck och Jennifer Leef. Filmen blev en stor succé och den …