Ett filmtips för bokälskare

Kultur/nöje

KULTUR/NÖJE. Här kommer ett filmtips. You’ve got mail. Den är regisserad av Nora Ephron med Meg Ryan och Tom Hanks i huvudrollerna. Om man inte ville ha en bokhandel innan man såg den här filmen så vill man det garanterat efter. Själv har jag nog alltid tyckt att det vore roligt att ha en egen bokhandel. Att få inreda den som man själv vill och ha de böckerna som man själv tycker är intressanta. Efter jag såg den här filmen har jag väldigt tydliga visioner över hur min fantasibokhandel ser ut.

Kathleen Kelly bor i New York och äger en egen bokhandel där hon säljer barnböcker. Hon mailar med en man efter jobbet varje dag men vet inte vem han egentligen är. De har bestämt att inte avslöja någon personlig information med varandra.

Joe Fox flyttar till New York och öppnar en enorm bokhandel som heter Fox Books, med låga priser. Det tvingar flera små bokhandlar i närheten att stänga. Han träffar Kathleen och det blir genast ovänner. Ännu argare blir hon när hon inser att hon kanske måste slå igen på grund av Joe.

Samtidigt kan Kathleen inte sluta tänka på den mystiske personen hon skriver med. Vem kan han vara? Hon vill gärna träffa honom, men vad hon inte vet är att personen hon skriver med egentligen är Joe Fox.

Jag tyckte som sagt väldigt mycket om den här filmen. En riktigt bra feelgood-film som handlar om böcker (kan det bli bättre än så?!). Någonting annat som också var väldigt bra enligt mig vara att hälften av alla scener utspelade sig i bokhandlar. För när en bokälskare inte kan tillbringa sin tid i en bokhandel älskar vi att titta på filmer om bokhandlar.

Filmen har en sådan handling som man bara mår bra av. Den är inte sorglig utan gör en bara glad. Jag såg den vid jul och den passade väldigt bra då men egentligen tycker jag att man kan se den när som helst. En väldigt fin kärleksfilm där 50% av handlingen är böcker, helt enkelt. Vem kan säga nej till det?


Kerstin Hillebäck

Inga kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Krönika
Enfärgad tråkighet med lite orange

KRÖNIKA. Jag får en notis från Instagram. Jag undrar varför jag fått ett meddelade när jag inser vad det är för dag, dagen då vi får se omslaget på den nya boken. Omslaget som varit så vackert innan med fantastiska färger och symboler har bytts ut. Jag känner besvikelsen sprida …

Intervju
Fotoutställning på Omegas bibliotek

Profilen Redaktionen hade profildag på Sörmlands museum och passade då på att ta foton inne i museets berättande magasin (som man bara kommer åt genom guidade visningar). På biblioteket på Omega har vi ramat in och gjort en utställning av några av fotona. Jörgen intervjuade kort eleverna Alma Nyström och …

Krönika
1
Sluta säg att Snape är en bra person

KULTUR/NÖJE. Varning för spoilers om man inte har läst alla Harry Potter böcker. Severus Snape är en väldigt välskriven karaktär. Från första boken sågs han bara som en mobbare men visade sen sig att vara en dubbelspion. Det var i sista boken som han hjälpte Fenixorden att vinna kriget. Men …