Ett filmtips för bokälskare

Kultur/nöje

KULTUR/NÖJE. Här kommer ett filmtips. You’ve got mail. Den är regisserad av Nora Ephron med Meg Ryan och Tom Hanks i huvudrollerna. Om man inte ville ha en bokhandel innan man såg den här filmen så vill man det garanterat efter. Själv har jag nog alltid tyckt att det vore roligt att ha en egen bokhandel. Att få inreda den som man själv vill och ha de böckerna som man själv tycker är intressanta. Efter jag såg den här filmen har jag väldigt tydliga visioner över hur min fantasibokhandel ser ut.

Kathleen Kelly bor i New York och äger en egen bokhandel där hon säljer barnböcker. Hon mailar med en man efter jobbet varje dag men vet inte vem han egentligen är. De har bestämt att inte avslöja någon personlig information med varandra.

Joe Fox flyttar till New York och öppnar en enorm bokhandel som heter Fox Books, med låga priser. Det tvingar flera små bokhandlar i närheten att stänga. Han träffar Kathleen och det blir genast ovänner. Ännu argare blir hon när hon inser att hon kanske måste slå igen på grund av Joe.

Samtidigt kan Kathleen inte sluta tänka på den mystiske personen hon skriver med. Vem kan han vara? Hon vill gärna träffa honom, men vad hon inte vet är att personen hon skriver med egentligen är Joe Fox.

Jag tyckte som sagt väldigt mycket om den här filmen. En riktigt bra feelgood-film som handlar om böcker (kan det bli bättre än så?!). Någonting annat som också var väldigt bra enligt mig vara att hälften av alla scener utspelade sig i bokhandlar. För när en bokälskare inte kan tillbringa sin tid i en bokhandel älskar vi att titta på filmer om bokhandlar.

Filmen har en sådan handling som man bara mår bra av. Den är inte sorglig utan gör en bara glad. Jag såg den vid jul och den passade väldigt bra då men egentligen tycker jag att man kan se den när som helst. En väldigt fin kärleksfilm där 50% av handlingen är böcker, helt enkelt. Vem kan säga nej till det?


Kerstin Hillebäck

Inga kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kultur/nöje
K-pop, del 2. Gruppen BTS!

KULTUR OCH NÖJE. Bandet BTS består av sju medlemmar, Jimin, Jungkook, RM, V,  J-Hope, Suga och Jin. Suweys presenterar i denna artikel bandet och tipsar om album och låtar. BTS producerar och skriver sin egen musik. Många band får låtar skrivna och producerade åt dem men gruppen vill vara inblandade …

Kultur/nöje
1
K-pop, del 1. Presentation av K-pop!

KULTUR/NÖJE. K-pop, förkortning av koreansk pop, är en musikgenre som har sitt ursprung i Sydkorea. K-pop är den mest populära och bästsäljande musikgenren i Sydkorea. Under slutet av 1990-talet började K-pop spridas i Asien som en del av den koreanska vågen känd som Hallyu. K-pop har också uppnått global popularitet …

Kultur/nöje
Rubiks kub

Oscar Tsoi kommer i två artiklar att presentera Rubiks kub, som han är något av en expert på. Oscars kan själva lösa kuben på under en minut. Rubiks kub är ett 3D-pussel med sex sidor. Den vanligaste färgerna på kuben är röd, orange, gul, vit, grön och blå. Det finns …