Recension: Min bror monstret av Mårten Sandén

Recensioner

RECENSIONER.

Boken handlar om en 15-år gammal kille som heter Benjamin; han är smal, kort och kallas för Syrsan. Benjamin har en bror som har en sjukdom och är döv. Hans bror är stor och jättelång med långa armar och långa ben. Han kallas även ”monstret” av personer som inte känner honom för att han ser läskig ut. Benjamin måste jobba med kriminella saker för att få hem pengar, deras mamma är död och pappan är i en annan stad och är kriminell. Det är alltså Benjamin har en kompis som heter Snake, ibland kan Snake ge en bunt med pengar för att de ska få ihop det men ibland behövs Brorsan och Benjamin för kriminella jobb för att tjäna pengar. Men Brorsan hör inget och vet inget.

Jag tycker att boken var väldigt spännande för varje gång jag läste den var som en bok man ville bara läsa och läsa.

Jag rekommenderar boken till personer som gillar action, problem och spännande böcker.

Devran Demirel 8o

Bild: Raben & Sjögren

Inga kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Recensioner
En trevlig upplevelse med ett trevlig bemötande

RECENSION. Hanna & Ellie var fikarecensenter för en dag. Det var i samband med att profilen Redaktionen besökte Sörmlands museum den 22 oktober. De passade också på att bedöma själva museum-upplevelsen som helhet. Sörmlands museum är en plats för kulturella uttryck, historia och en trevlig upplevelse för hela familjen. Det …

Kultur/nöje
Recension av Torka aldrig tårar utan handskar

RECENSION. Boken börjar med att en man ligger på sjukhus och har sina sista dagar där. Redan där blir man intresserad av vad som har hänt. Om mannen är sjuk eller inte och vill bara veta mer om varför en ung man håller på att dö. Boken är skriven av …

Recensioner
En roman om en våldtäkt – recension av Kort kjol

Författare: Christina Wahlden. Genre: Drama och tragedi.                                                                                                   Utgivningsdatum: 2010-08-11 Längd: 142 sidor.  Språk: Svenska. Myran är en helt vanlig tonårstjej som en dag firar med hennes klasskamrater att dom fått sommarlov.  Myran har långt blont hår och har på sig en röd kort kjol. Sent på kvällen börjar Myrans bästa …