Bokrecension – Oktober är den kallaste månaden

Recensioner

BOKRECENSION.

Oktober är den kallaste månadenav Christoffer Carlsson

Boken handlar om ett liv ute på landet i en ort, där det är väldigt sunkigt och där kriminella människor som inte kommer någonstans i livet hamnar. Polisen kommer en dag och knackar på den sextonåriga Veras dörr. De undrar var hennes bror är, men Vega har fått lära sig att inte prata om sin bror och de brott han begått. Läsaren får först tro att Vega inte vet vad som har hänt med sin bror, men det är bara en twist för att höja spänningen. Hon blir genast indragen och man får följa hennes historia.

Jag tycker boken var bra för den hade spännande innehåll med en bra historia och en chockerande twist, samt att den passade min läsningsförmåga och ork väldigt bra med textlängd och sidantal, även fast det var ett för enkelt språk.

Jag rekommenderar boken till folk som gillar verkligt mörka historier om framförallt  kriminalitet och brott. Till folk som gillar böcker som inte är allt för svåra och till människor som kanske inte läser så ofta då man aldrig glömmer bort vad som händer i boken utan kan komma tillbaka i historien efter en paus.

Valdemar Österberg (8p)

Bild: Lilla Piraförlaget

Inga kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kultur/nöje
Recension av Torka aldrig tårar utan handskar

RECENSION. Boken börjar med att en man ligger på sjukhus och har sina sista dagar där. Redan där blir man intresserad av vad som har hänt. Om mannen är sjuk eller inte och vill bara veta mer om varför en ung man håller på att dö. Boken är skriven av …

Recensioner
En roman om en våldtäkt – recension av Kort kjol

Författare: Christina Wahlden. Genre: Drama och tragedi.                                                                                                   Utgivningsdatum: 2010-08-11 Längd: 142 sidor.  Språk: Svenska. Myran är en helt vanlig tonårstjej som en dag firar med hennes klasskamrater att dom fått sommarlov.  Myran har långt blont hår och har på sig en röd kort kjol. Sent på kvällen börjar Myrans bästa …

Kultur/nöje
Recension av Frost 2

FILM. Den 27 november 2013 hade den animerade filmen Frost premiär runt om i världen. Frost är en berättelse som är löst baserat på HC Andersens saga ”Snödrottningen” från 1845. Filmen är skapad av Disney och regisserad av Chris Buck och Jennifer Leef. Filmen blev en stor succé och den …