Bokrecension – Oktober är den kallaste månaden

Recensioner

BOKRECENSION.

Oktober är den kallaste månadenav Christoffer Carlsson

Boken handlar om ett liv ute på landet i en ort, där det är väldigt sunkigt och där kriminella människor som inte kommer någonstans i livet hamnar. Polisen kommer en dag och knackar på den sextonåriga Veras dörr. De undrar var hennes bror är, men Vega har fått lära sig att inte prata om sin bror och de brott han begått. Läsaren får först tro att Vega inte vet vad som har hänt med sin bror, men det är bara en twist för att höja spänningen. Hon blir genast indragen och man får följa hennes historia.

Jag tycker boken var bra för den hade spännande innehåll med en bra historia och en chockerande twist, samt att den passade min läsningsförmåga och ork väldigt bra med textlängd och sidantal, även fast det var ett för enkelt språk.

Jag rekommenderar boken till folk som gillar verkligt mörka historier om framförallt  kriminalitet och brott. Till folk som gillar böcker som inte är allt för svåra och till människor som kanske inte läser så ofta då man aldrig glömmer bort vad som händer i boken utan kan komma tillbaka i historien efter en paus.

Valdemar Österberg (8p)

Bild: Lilla Piraförlaget

Inga kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Recensioner
Recension: Den lilla blixtflickan

RECENSION. Titel: Röd drottning Originaltitel: Red Queen.  Typ: Bok (serie) Författare: Victoria Aveyard. Genre: Ungdom, Fantasy, Science-fiction. Utgivningsdatum: February 2015 (USA)  17-åriga ficktjuven, Mare Barrow, lever i ett samhälle uppdelat efter färgen på ditt blod. Det är människor med silvrigt blod – de silvriga – med övermänskliga förmågor och krafter, …

Recensioner
Recension: Lönnmördaren och striden om slottet av glas

BOKRECENSION. Titel: Glastronen (bokserie) Originaltitel: Throne of glass. Författare: Sarah. J. Maas. Genre: Fantasy, Unga vuxna. Utgivningsdatum: Augusti 2012, (originalboken). I landet Adarlan, där magi och de gamla sederna förbjudits, har den ökända, 18 åriga, lönnmördaren Celaena Sardothien spenderat ett år som slav i Endoviers saltgruvor. Celaena blir en dag …

Kultur/nöje
Filmtips: Bridget Jones Diary

FILM. Är du sugen på att titta på en riktig feelgood-film? Nu när sommaren kommer och det blir både ljusare och varmare kan det vara trevligt med en glad film. Filmen Bridget Jones Diary är från 2001 och regisserades av Sharon Maguire. I filmen medverkar bland annat Renée Zellweger, Colin …