Bokrecension – Oktober är den kallaste månaden

Recensioner

BOKRECENSION.

Oktober är den kallaste månadenav Christoffer Carlsson

Boken handlar om ett liv ute på landet i en ort, där det är väldigt sunkigt och där kriminella människor som inte kommer någonstans i livet hamnar. Polisen kommer en dag och knackar på den sextonåriga Veras dörr. De undrar var hennes bror är, men Vega har fått lära sig att inte prata om sin bror och de brott han begått. Läsaren får först tro att Vega inte vet vad som har hänt med sin bror, men det är bara en twist för att höja spänningen. Hon blir genast indragen och man får följa hennes historia.

Jag tycker boken var bra för den hade spännande innehåll med en bra historia och en chockerande twist, samt att den passade min läsningsförmåga och ork väldigt bra med textlängd och sidantal, även fast det var ett för enkelt språk.

Jag rekommenderar boken till folk som gillar verkligt mörka historier om framförallt  kriminalitet och brott. Till folk som gillar böcker som inte är allt för svåra och till människor som kanske inte läser så ofta då man aldrig glömmer bort vad som händer i boken utan kan komma tillbaka i historien efter en paus.

Valdemar Österberg (8p)

Bild: Lilla Piraförlaget

Inga kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Recensioner
Veckans serietips : The Vampire Diaries

RECENSION. Titeln : The Vampire Diaries Manusskrivare/skapare: Julie Plec och Kevin Williamson Genre: Fantasy,Drama,Romantik och lite Skräck. Handling: Elena Gilbert är en helt vanligt tonårstjej som bor i Mystic Falls. Hon bär på en riktigt stor sorg efter att hennes föräldrar råkar ut för en bilolycka och dött. En dag …

Recensioner
Filmtips: Därför borde man inte klona dinosaurier

FILM Tänk om du skulle lyckas hitta DNA från dinosaurierna. Tänk om du skulle skapa dina egna dinosaurier. Och tänk om de sen skulle rymma. Jurassic Park är en film från 1993 regisserad av Steven Spielberg med bl.a Sam Neil, Laura Dern och Jeff Goldblum i rollerna. John Hammond har …

Recensioner
Bokrecension: ”Ligger Sverige i Iran” av David Mohseni

BOKRECENSION. Boken som jag har läst berättar om en pojke och hans familj som bor i landet Afghanistan. En dag börjar deras hus att brinna. Det är talibanerna som har satt eld på huset. Alla i familjen bränns inne och dör, utom pojken och hans äldre bror. Pojkens bror försvinner …