Mer profiltid!

Debatt

INSÄNDARE.

Denna generations ungdomar som är fulla med mobiler, datorer och spel rör sig inte ens i närheten så mycket som de gjorde förr. Det har gått så pass långt att vissa skolor har tagit bort profilen helt och hållet. Vill inte skolorna att eleverna ska hålla sig i form? Vad kan vara så dåligt med det? Det är kul och ungdomarna håller sig i form.

För det första: 90 minuter för lite för de flesta, speciellt de som inte är så fysiskt aktiva. Skolan är den perfekta platsen för just de som inte sportar för att man har idrott och profil. Men det är oftast för lite så varför inte lägga till lite mer profil?

För det andra: Det finns andra profiler som erbjuder mer hjälp åt de som ligger efter i vissa ämnen eller behöver extra hjälp. Vad kan vara dåligt med att de som vill köra olika sporter kan göra det och de som behöver mer hjälp eller vill fördjupa sig i vissa ämnen kan göra det?

Det vanligaste motargumentet är: “om man har mer tid för profilerna så måste man sluta senare”. Men det är inte riktigt sant, man kan alltid korta ner rasterna även om det nog inte skulle vara det populäraste valet bland ungdomar. Man kan alltid dela upp det på flera dagar med kortare lektioner.

Det sista argumentet: Det är kul för alla, speciellt på sportprofilerna, och så behöver man inte plugga för något eftersom att man inte får betyg på profilen. Om man är dum så kan man också bara skolka från profilen.

Så för att sammanfatta. Det är för lite profiltid för de flesta ungdomar. Andra profiler erbjuder extra hjälp så vad är så himla farligt med ha sportprofiler. Man kan dela upp tiden så att man inte slutar väldigt sent hela tiden. Det är kul och man håller sig i form. Så snälla ge oss MER PROFILTID och inte mindre!

Tjock och uttråkad tonåring

Inga kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Debatt
Är femtonåringar bra förare?

DEBATT. När man är 14 år och 9 månader får man ta lektioner inför AM-körkortet på en körskola. Sedan när man klarat kurserna måste man göra ett kunskapsprov och efter att man är 15 år och klarar man det så har man ett AM-körkort. Är utbildningen tillräcklig? Med ett AM-körkort …

Debatt
Jag blir så trött…

DEBATT. När jag gick på lågstadiet och en kille tog min mössa, ryckte mig i håret, snodde min penna var all respons jag fick från min lärare: ”Han gör det för att han gillar dig, killar är dåliga på att uttrycka sina känslor, han vill bara ha din uppmärksamhet”. Och …

Debatt
Konstgräs på fotbollsplan utanför Alpha!

INSÄNDARE. Idag finns det bara en asfaltsplan utanför Alpha. Det är därför inga är ute och kör fotboll på asfalten. Det gör att ungdomarna blir stillasittande och använder mobilen. För det första: Om skolan hade konstgräsplan istället för asfaltsplan skulle risken för att skada sig bli mindre för att underlaget …