Skolmaten måste förbättras!

Debatt

INSÄNDARE.

Vi har gratis skolmat i Sverige och det är hur bra som helst. Men varför servera så äcklig mat att elever spenderar nästan hela sitt studiebidrag på att köpa egen skollunch?

När dom har möjligheter att att servera mycket bättre och godare mat varför då servera smaklös och äcklig mat? Potatisen är alltid hård och har inte kokat färdigt, pastan är alltid överkokt och smakar endast vatten och pannkakan är alltid hård i kanterna.

I alla år har folk klagat på skolmaten. När jag frågar mina föräldrar klagade alla lika mycket då som nu. Varför inte bara lyssna på eleverna och ändra maten så folk nån gång kan sluta klaga. Det kan ju inte vara så svårt att bara göra en undersökning vad eleverna faktiskt vill ha och äter.

Ett motargument brukar vara att det finns en summa pengar för varje elev och att dom gör allt för att göra det bästa för pengarna. Men hur mycket kan de kosta att koka potatisen längre, koka pastan kortare och krydda lite mer?

Många elever äter inte över huvud taget och det leder till att skolan går sämre och man blir allmänt tröttare och orkar inte med lika mycket.

Det här måste få en ändring NU!

Elev som går hungrig för ofta

Inga kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Debatt
Är femtonåringar bra förare?

DEBATT. När man är 14 år och 9 månader får man ta lektioner inför AM-körkortet på en körskola. Sedan när man klarat kurserna måste man göra ett kunskapsprov och efter att man är 15 år och klarar man det så har man ett AM-körkort. Är utbildningen tillräcklig? Med ett AM-körkort …

Debatt
Jag blir så trött…

DEBATT. När jag gick på lågstadiet och en kille tog min mössa, ryckte mig i håret, snodde min penna var all respons jag fick från min lärare: ”Han gör det för att han gillar dig, killar är dåliga på att uttrycka sina känslor, han vill bara ha din uppmärksamhet”. Och …

Debatt
Konstgräs på fotbollsplan utanför Alpha!

INSÄNDARE. Idag finns det bara en asfaltsplan utanför Alpha. Det är därför inga är ute och kör fotboll på asfalten. Det gör att ungdomarna blir stillasittande och använder mobilen. För det första: Om skolan hade konstgräsplan istället för asfaltsplan skulle risken för att skada sig bli mindre för att underlaget …