Veckans serietips : The Vampire Diaries

Recensioner

RECENSION.

Titeln : The Vampire Diaries

Manusskrivare/skapare: Julie Plec och Kevin Williamson

Genre: Fantasy,Drama,Romantik och lite Skräck.

Handling: Elena Gilbert är en helt vanligt tonårstjej som bor i Mystic Falls. Hon bär på en riktigt stor sorg efter att hennes föräldrar råkar ut för en bilolycka och dött. En dag börjar en ung kille vid namn Stefan Salvatore på samma skola som Elena. Hon får snabbt upp ögonen för honom. Men det hon inte vet är att Stefan bär på en hemlighet som är 145 år gammal.

Stefan har även en bror som heter Damon som är väldigt aggressiv och känslokall. Han vill komma åt Elena och skada henne från första början för att hämnas på Stefan. Anledningen är att Stefan gjort saker mot Damon i deras förflutna.  Elena dras in i en farlig härva av vampyrer och häxor där hon kämpar med att skydda de hon älskar från det farliga. Saker börjar komma fram om Elena, att hon är en dubbelgångare och att de största och äldsta vampyrerna jagar henne.

Säsonger: 8 stycken

Antal avsnitt tillsammans: 171 stycken

Längd (per avsnitt): 40-44 minuter

Bra saker med den här serien:

Den innehåller mycket övernaturliga saker och våld mellan de olika raserna, i serien finns det även sorg från den mänskliga sidan och den övernaturliga sidan.  Den här serien passar de som gillar spännande saker, och gillar att gräva sig in i serien och lösa olika problem.

Dåliga saker med den här serien:

Man kan bli aning trött på serien då det är väldigt många säsonger.

Betyg: ⭐️ ⭐️ ⭐️ ⭐️ ⭐️

Houda Majbour

Inga kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Recensioner
Recension: Lönnmördaren och striden om slottet av glas

BOKRECENSION. Titel: Glastronen (bokserie) Originaltitel: Throne of glass. Författare: Sarah. J. Maas. Genre: Fantasy, Unga vuxna. Utgivningsdatum: Augusti 2012, (originalboken). I landet Adarlan, där magi och de gamla sederna förbjudits, har den ökända, 18 åriga, lönnmördaren Celaena Sardothien spenderat ett år som slav i Endoviers saltgruvor. Celaena blir en dag …

Kultur/nöje
Filmtips: Bridget Jones Diary

FILM. Är du sugen på att titta på en riktig feelgood-film? Nu när sommaren kommer och det blir både ljusare och varmare kan det vara trevligt med en glad film. Filmen Bridget Jones Diary är från 2001 och regisserades av Sharon Maguire. I filmen medverkar bland annat Renée Zellweger, Colin …

Recensioner
Bokrecension – Oktober är den kallaste månaden

BOKRECENSION. Oktober är den kallaste månadenav Christoffer Carlsson Boken handlar om ett liv ute på landet i en ort, där det är väldigt sunkigt och där kriminella människor som inte kommer någonstans i livet hamnar. Polisen kommer en dag och knackar på den sextonåriga Veras dörr. De undrar var hennes …