Veckans serietips : The Vampire Diaries

Recensioner

RECENSION.

Titeln : The Vampire Diaries

Manusskrivare/skapare: Julie Plec och Kevin Williamson

Genre: Fantasy,Drama,Romantik och lite Skräck.

Handling: Elena Gilbert är en helt vanligt tonårstjej som bor i Mystic Falls. Hon bär på en riktigt stor sorg efter att hennes föräldrar råkar ut för en bilolycka och dött. En dag börjar en ung kille vid namn Stefan Salvatore på samma skola som Elena. Hon får snabbt upp ögonen för honom. Men det hon inte vet är att Stefan bär på en hemlighet som är 145 år gammal.

Stefan har även en bror som heter Damon som är väldigt aggressiv och känslokall. Han vill komma åt Elena och skada henne från första början för att hämnas på Stefan. Anledningen är att Stefan gjort saker mot Damon i deras förflutna.  Elena dras in i en farlig härva av vampyrer och häxor där hon kämpar med att skydda de hon älskar från det farliga. Saker börjar komma fram om Elena, att hon är en dubbelgångare och att de största och äldsta vampyrerna jagar henne.

Säsonger: 8 stycken

Antal avsnitt tillsammans: 171 stycken

Längd (per avsnitt): 40-44 minuter

Bra saker med den här serien:

Den innehåller mycket övernaturliga saker och våld mellan de olika raserna, i serien finns det även sorg från den mänskliga sidan och den övernaturliga sidan.  Den här serien passar de som gillar spännande saker, och gillar att gräva sig in i serien och lösa olika problem.

Dåliga saker med den här serien:

Man kan bli aning trött på serien då det är väldigt många säsonger.

Betyg: ⭐️ ⭐️ ⭐️ ⭐️ ⭐️

Houda Majbour

Inga kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kultur/nöje
Recension av Torka aldrig tårar utan handskar

RECENSION. Boken börjar med att en man ligger på sjukhus och har sina sista dagar där. Redan där blir man intresserad av vad som har hänt. Om mannen är sjuk eller inte och vill bara veta mer om varför en ung man håller på att dö. Boken är skriven av …

Recensioner
En roman om en våldtäkt – recension av Kort kjol

Författare: Christina Wahlden. Genre: Drama och tragedi.                                                                                                   Utgivningsdatum: 2010-08-11 Längd: 142 sidor.  Språk: Svenska. Myran är en helt vanlig tonårstjej som en dag firar med hennes klasskamrater att dom fått sommarlov.  Myran har långt blont hår och har på sig en röd kort kjol. Sent på kvällen börjar Myrans bästa …

Kultur/nöje
Recension av Frost 2

FILM. Den 27 november 2013 hade den animerade filmen Frost premiär runt om i världen. Frost är en berättelse som är löst baserat på HC Andersens saga ”Snödrottningen” från 1845. Filmen är skapad av Disney och regisserad av Chris Buck och Jennifer Leef. Filmen blev en stor succé och den …