Veckans serietips : The Vampire Diaries

Recensioner

RECENSION.

Titeln : The Vampire Diaries

Manusskrivare/skapare: Julie Plec och Kevin Williamson

Genre: Fantasy,Drama,Romantik och lite Skräck.

Handling: Elena Gilbert är en helt vanligt tonårstjej som bor i Mystic Falls. Hon bär på en riktigt stor sorg efter att hennes föräldrar råkar ut för en bilolycka och dött. En dag börjar en ung kille vid namn Stefan Salvatore på samma skola som Elena. Hon får snabbt upp ögonen för honom. Men det hon inte vet är att Stefan bär på en hemlighet som är 145 år gammal.

Stefan har även en bror som heter Damon som är väldigt aggressiv och känslokall. Han vill komma åt Elena och skada henne från första början för att hämnas på Stefan. Anledningen är att Stefan gjort saker mot Damon i deras förflutna.  Elena dras in i en farlig härva av vampyrer och häxor där hon kämpar med att skydda de hon älskar från det farliga. Saker börjar komma fram om Elena, att hon är en dubbelgångare och att de största och äldsta vampyrerna jagar henne.

Säsonger: 8 stycken

Antal avsnitt tillsammans: 171 stycken

Längd (per avsnitt): 40-44 minuter

Bra saker med den här serien:

Den innehåller mycket övernaturliga saker och våld mellan de olika raserna, i serien finns det även sorg från den mänskliga sidan och den övernaturliga sidan.  Den här serien passar de som gillar spännande saker, och gillar att gräva sig in i serien och lösa olika problem.

Dåliga saker med den här serien:

Man kan bli aning trött på serien då det är väldigt många säsonger.

Betyg: ⭐️ ⭐️ ⭐️ ⭐️ ⭐️

Houda Majbour

Inga kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Recensioner
Bokrecension – Oktober är den kallaste månaden

BOKRECENSION. Oktober är den kallaste månadenav Christoffer Carlsson Boken handlar om ett liv ute på landet i en ort, där det är väldigt sunkigt och där kriminella människor som inte kommer någonstans i livet hamnar. Polisen kommer en dag och knackar på den sextonåriga Veras dörr. De undrar var hennes …

Recensioner
Filmtips: Därför borde man inte klona dinosaurier

FILM Tänk om du skulle lyckas hitta DNA från dinosaurierna. Tänk om du skulle skapa dina egna dinosaurier. Och tänk om de sen skulle rymma. Jurassic Park är en film från 1993 regisserad av Steven Spielberg med bl.a Sam Neil, Laura Dern och Jeff Goldblum i rollerna. John Hammond har …

Recensioner
Bokrecension: ”Ligger Sverige i Iran” av David Mohseni

BOKRECENSION. Boken som jag har läst berättar om en pojke och hans familj som bor i landet Afghanistan. En dag börjar deras hus att brinna. Det är talibanerna som har satt eld på huset. Alla i familjen bränns inne och dör, utom pojken och hans äldre bror. Pojkens bror försvinner …