Busskort till alla skolelever!

Debatt

INSÄNDARE.

Idag så har vissa elever busskort, de som bor ungefär 4,5 km från skolan. Men de flesta ungdomar som bor nära har inget sommar/ helg jobb och de är tvingade att lägga ut hälften av månadspengen som man får av föräldrar, för att köpa busskort. För att föräldrarna har jobb på morgonen och inte kan skjutsa. Det finns många fördelar med att ge gratis busskort till alla skolelever.

Eleverna kommer att känna sig tryggare och mer motiverade att åka till skolan. Då slipper man slösa sina pengar på busskort och kan istället köpa något riktigt till sig för de pengarna. Bättre fokus och koncentration istället för att lägga fokus på när föräldrarna ska behöva komma.

Det är ju dyrt med busskort, alla familjer har inte råd att betala cirka 4680 kronor per år, och om man har flera barn så är det väldigt mycket pengar som går bort. Det är inte bara busskort man behöver, man behöver mat, kläder och så vidare.

Det är orättvist att några får busskort och inte andra. Det borde vara rättvist. Vissa betalar inte och vissa slösar pengar på busskortet.

Det finns många som tycker att ungdomar rör sig för lite, ändå så kan man åka buss till skolan, tycker jag. På sommaren är det skönt att promenera till skolan då det är varmt. Men på vintern kan man bli sjuk av kylan och då kan man inte gå till skolan.

Därför så tycker jag man ska ge gratis busskort till skolelever för att det ska bli rättvist i samhället.

Hoppfull elev

Inga kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Debatt
Konstgräs på fotbollsplan utanför Alpha!

INSÄNDARE. Idag finns det bara en asfaltsplan utanför Alpha. Det är därför inga är ute och kör fotboll på asfalten. Det gör att ungdomarna blir stillasittande och använder mobilen. För det första: Om skolan hade konstgräsplan istället för asfaltsplan skulle risken för att skada sig bli mindre för att underlaget …

Debatt
Ska människor dömda till fängelsestraff få rösta?

DEBATT Var och en har rätt att delta i sitt lands styre, direkt eller genom fritt valda ombud. Denna mening står i FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna. Alla har rätt till att rösta och vara med i hur landet man lever i ska styras. Men är det verkligen sant? …

Debatt
Skolmaten måste förbättras!

INSÄNDARE. Vi har gratis skolmat i Sverige och det är hur bra som helst. Men varför servera så äcklig mat att elever spenderar nästan hela sitt studiebidrag på att köpa egen skollunch? När dom har möjligheter att att servera mycket bättre och godare mat varför då servera smaklös och äcklig …