Busskort till alla skolelever!

Debatt

INSÄNDARE.

Idag så har vissa elever busskort, de som bor ungefär 4,5 km från skolan. Men de flesta ungdomar som bor nära har inget sommar/ helg jobb och de är tvingade att lägga ut hälften av månadspengen som man får av föräldrar, för att köpa busskort. För att föräldrarna har jobb på morgonen och inte kan skjutsa. Det finns många fördelar med att ge gratis busskort till alla skolelever.

Eleverna kommer att känna sig tryggare och mer motiverade att åka till skolan. Då slipper man slösa sina pengar på busskort och kan istället köpa något riktigt till sig för de pengarna. Bättre fokus och koncentration istället för att lägga fokus på när föräldrarna ska behöva komma.

Det är ju dyrt med busskort, alla familjer har inte råd att betala cirka 4680 kronor per år, och om man har flera barn så är det väldigt mycket pengar som går bort. Det är inte bara busskort man behöver, man behöver mat, kläder och så vidare.

Det är orättvist att några får busskort och inte andra. Det borde vara rättvist. Vissa betalar inte och vissa slösar pengar på busskortet.

Det finns många som tycker att ungdomar rör sig för lite, ändå så kan man åka buss till skolan, tycker jag. På sommaren är det skönt att promenera till skolan då det är varmt. Men på vintern kan man bli sjuk av kylan och då kan man inte gå till skolan.

Därför så tycker jag man ska ge gratis busskort till skolelever för att det ska bli rättvist i samhället.

Hoppfull elev

Inga kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Debatt
Är femtonåringar bra förare?

DEBATT. När man är 14 år och 9 månader får man ta lektioner inför AM-körkortet på en körskola. Sedan när man klarat kurserna måste man göra ett kunskapsprov och efter att man är 15 år och klarar man det så har man ett AM-körkort. Är utbildningen tillräcklig? Med ett AM-körkort …

Debatt
Jag blir så trött…

DEBATT. När jag gick på lågstadiet och en kille tog min mössa, ryckte mig i håret, snodde min penna var all respons jag fick från min lärare: ”Han gör det för att han gillar dig, killar är dåliga på att uttrycka sina känslor, han vill bara ha din uppmärksamhet”. Och …

Debatt
Konstgräs på fotbollsplan utanför Alpha!

INSÄNDARE. Idag finns det bara en asfaltsplan utanför Alpha. Det är därför inga är ute och kör fotboll på asfalten. Det gör att ungdomarna blir stillasittande och använder mobilen. För det första: Om skolan hade konstgräsplan istället för asfaltsplan skulle risken för att skada sig bli mindre för att underlaget …