Filmtips: Bridget Jones Diary

Kultur/nöje

FILM.

Är du sugen på att titta på en riktig feelgood-film? Nu när sommaren kommer och det blir både ljusare och varmare kan det vara trevligt med en glad film.

Filmen Bridget Jones Diary är från 2001 och regisserades av Sharon Maguire. I filmen medverkar bland annat Renée Zellweger, Colin Firth och Hugh Grant. Filmen baseras även på boken med samma namn av Helen Fielding.

Bridget Jones är 33 år och singel. Hennes föräldrar försöker alltid fixa ihop henne med någon under den årliga julmiddagen. Det här året är det den snobbige och otrevliga Mark Darcy. Han gör direkt klart för Bridget att han tycker att hon är löjlig och får henne att ogilla honom. Men det gör ingenting, Bridget har bara ögon för sin chef Daniel Cleaver. Han är karismatisk och rolig och verkar dessutom gilla henne tillbaka.

Bridget fortsätter att stöta på Mark, som fortfarande irriterar henne, överallt. Daniel berättar dessutom om hur de brukade vara vänner men att Mark gjort någonting oförlåtligt. Detta får bara Bridget att ogilla Mark ännu mer.

Men kommer Bridget alltid att hata Mark? När hon möter honom är han plötsligt trevlig mot henne. Någonting har förändrats mellan dem. Men den stora frågan är om Bridget kommer att kunna se förbi det oförlåtliga Mark gjort?

När det blir varmare och ljusare ute märker jag att jag blir mer och mer sugen på att både läsa feelgood-böcker och se feelgood-filmer. Det är den rätta tiden för det. Därför började jag att titta på Bridget Jones Diary och den var helt perfekt för mig.

Den är både humoristisk och fin. Jag hade inte tråkigt en minut när jag såg den. Därför började jag direkt att titta på uppföljaren när jag sett klart filmen.

Filmen är en klassisk kärlekshistoria med många olika svängar. Slutet är inte helt klart från början och man visste aldrig riktigt vad som skulle hända näst.

Bridget Jones vågar vara sig själv. Hon råkar ofta ut för pinsamma situationer och säger ibland lite olämpliga saker, men jag tror samtidigt att man ska sträva efter att vara lite mer som henne. Hon tar livet som det kommer och är inte rädd för att visa sina känslor eller att vara sig själv. Det var nog en av anledningarna till att jag i slutändan tyckte om filmen så mycket som jag gjorde, eftersom Bridget kändes så verklig. Hon hade sina fel och brister och det var det som gjorde henne verklig och fick en att tycka om henne så mycket.

För att sammanfatta allting så tyckte jag att filmen var väldigt bra. Det var precis var jag var sugen på att se. Därför är det en film som jag varmt rekommenderar till alla andra som vill se en varm feelgood-film.

Kerstin Hillebäck

Inga kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kultur/nöje
K-pop, del 2. Gruppen BTS!

KULTUR OCH NÖJE. Bandet BTS består av sju medlemmar, Jimin, Jungkook, RM, V,  J-Hope, Suga och Jin. Suweys presenterar i denna artikel bandet och tipsar om album och låtar. BTS producerar och skriver sin egen musik. Många band får låtar skrivna och producerade åt dem men gruppen vill vara inblandade …

Kultur/nöje
1
K-pop, del 1. Presentation av K-pop!

KULTUR/NÖJE. K-pop, förkortning av koreansk pop, är en musikgenre som har sitt ursprung i Sydkorea. K-pop är den mest populära och bästsäljande musikgenren i Sydkorea. Under slutet av 1990-talet började K-pop spridas i Asien som en del av den koreanska vågen känd som Hallyu. K-pop har också uppnått global popularitet …

Kultur/nöje
Rubiks kub

Oscar Tsoi kommer i två artiklar att presentera Rubiks kub, som han är något av en expert på. Oscars kan själva lösa kuben på under en minut. Rubiks kub är ett 3D-pussel med sex sidor. Den vanligaste färgerna på kuben är röd, orange, gul, vit, grön och blå. Det finns …