Funkar kommunikationen?

Högstadiet

HÖGSTADIET.

I Nyköpings högstadium har elever klagat över att prov, läxor och inlämningar som ligger på opassande tider. Ibland har eleverna flera prov på samma dag, detta gör det inte bara svårt för eleven att förbereda sig ordentligt för proven men informationen kan även glömmas bort snabbare.

Många elever har svårt att plugga till flera prov samtidigt och kan då välja att fokusera på ett av proven och få ett sämre betyg på de resterande proven eller uppgifterna. De resterande eleverna som pluggat på alla proven kan bara lite om varje ämne och har då inte fått en chans att visa sina riktiga kunskaper inom ämnet.

Enligt Richard Ohlsson lärare i engelska och svenska så ska eleverna inte behöva plugga till proven utan bara repetera det man gått igenom på tidigare lektioner. Då proven alltid ska handla om något man redan gått igenom. Kuratorn Adrian Sokoli på Omega högstadium säger även:

-Det är inte alltid antalet prov som har så stor roll utan även storleken på proven.

Efter många intervjuer med olika ämneslärare samt kuratorer på Omega högstadium har vi kunnat komma fram till att ingen av undervisande lärare med mening lägger flera prov samtidigt, men på något sätt händer det ofta ändå, på grund av brist i kommunikation.

Joline Fogelberg & Ronia Castillo

Bild: publicdomain.pictures.net

Inga kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Högstadiet
Hälsningar från Melody och Lisa till eleverna på skolan!

NYKÖPINGS HÖGSTADIUM. Skolbibliotekarien Jörgen har nyligen varit på bokmässan i Göteborg och passade då på att få tre böcker signerade. Det handlar om Jobbiga tjejer av Lisa Bjärbo, Johanna Lindbäck och Sara Ohlsson samt Mizeria och Lowkey av Melody Farshin. I båda fallen handlar det om personliga hälsningar till eleverna …

Högstadiet
9j och 9n ställer ut surrealistiska träd i biblioteket!

UTSTÄLLNING. På bildlektionerna har eleverna i årskurs nio målat surrealistiska träd. I skolbiblioteket har tidigare ställt ut målningar av 9i och 9m. Nu har vi bytt ut dessa till målningar av 9j och 9n. Jag har pratat med Viggo Karlsson som har med en målning. Det här är något som …

Högstadiet
Högstadiepodden om skolmaten

PODD. Lyssna på när Mariana, Sofia, Valentina, Pamela, Nilo och Havannah diskuterar vad de tycker om skolmaten. De har även intervjuat elever och personal på Omega. Lyssna här Alla åsikter som framkommer i podden och intervjuerna är elevernas/personalens egna. Foto: Wikimedia Commons; Casey Lehman