Funkar kommunikationen?

Högstadiet

HÖGSTADIET.

I Nyköpings högstadium har elever klagat över att prov, läxor och inlämningar som ligger på opassande tider. Ibland har eleverna flera prov på samma dag, detta gör det inte bara svårt för eleven att förbereda sig ordentligt för proven men informationen kan även glömmas bort snabbare.

Många elever har svårt att plugga till flera prov samtidigt och kan då välja att fokusera på ett av proven och få ett sämre betyg på de resterande proven eller uppgifterna. De resterande eleverna som pluggat på alla proven kan bara lite om varje ämne och har då inte fått en chans att visa sina riktiga kunskaper inom ämnet.

Enligt Richard Ohlsson lärare i engelska och svenska så ska eleverna inte behöva plugga till proven utan bara repetera det man gått igenom på tidigare lektioner. Då proven alltid ska handla om något man redan gått igenom. Kuratorn Adrian Sokoli på Omega högstadium säger även:

-Det är inte alltid antalet prov som har så stor roll utan även storleken på proven.

Efter många intervjuer med olika ämneslärare samt kuratorer på Omega högstadium har vi kunnat komma fram till att ingen av undervisande lärare med mening lägger flera prov samtidigt, men på något sätt händer det ofta ändå, på grund av brist i kommunikation.

Joline Fogelberg & Ronia Castillo

Bild: publicdomain.pictures.net

Inga kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Alpha
Intervju: Författaren Lotta Fagerholm

Redaktionen har funnits ett tag men den har inte haft rörlig bild/film som tillval förrän läsåret 19/20. De nior som varit med och drivit profilen under sin högstadietid har kunnat välja att göra film på lite olika sätt och under hösten hade vi turen att få tag i en tvättäkta …

Högstadiet
Författarbesök – Eva Susso

Det är i stort sett alltid kul när det händer ovanliga grejer i livet. En sådan grej kan vara att du vinner 25 000kr i månaden i 25 år eller att du vinner Nobelpriset i Fysik.. Den 9 september hände en ovanlig grej. Vi fick besök av en författare! Sånt …

Alpha
Brist på tysta läsplatser på Alpha

HÖGSTADIET. Det finns både elever och lärare som tycker att det borde finnas fler lugna platser på Alpha, Nyköpings Högstadium, där man får studiero och kan sitta och läsa. Det är brist på platser där eleverna kan gå undan på sina raster för att läsa eller plugga. Eftersom de platser …