Funkar kommunikationen?

Högstadiet

HÖGSTADIET.

I Nyköpings högstadium har elever klagat över att prov, läxor och inlämningar som ligger på opassande tider. Ibland har eleverna flera prov på samma dag, detta gör det inte bara svårt för eleven att förbereda sig ordentligt för proven men informationen kan även glömmas bort snabbare.

Många elever har svårt att plugga till flera prov samtidigt och kan då välja att fokusera på ett av proven och få ett sämre betyg på de resterande proven eller uppgifterna. De resterande eleverna som pluggat på alla proven kan bara lite om varje ämne och har då inte fått en chans att visa sina riktiga kunskaper inom ämnet.

Enligt Richard Ohlsson lärare i engelska och svenska så ska eleverna inte behöva plugga till proven utan bara repetera det man gått igenom på tidigare lektioner. Då proven alltid ska handla om något man redan gått igenom. Kuratorn Adrian Sokoli på Omega högstadium säger även:

-Det är inte alltid antalet prov som har så stor roll utan även storleken på proven.

Efter många intervjuer med olika ämneslärare samt kuratorer på Omega högstadium har vi kunnat komma fram till att ingen av undervisande lärare med mening lägger flera prov samtidigt, men på något sätt händer det ofta ändå, på grund av brist i kommunikation.

Joline Fogelberg & Ronia Castillo

Bild: publicdomain.pictures.net

Inga kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Högstadiet
Så har var profildagen för danseleverna i årskurs åtta

HÖGSTADIET. Redaktionen träffar elever som går på dansprofilen före och efter deras uppträdande på Culturums stora scen. Medea berättar att hon har haft dansprofilen från sjuan och hon alltid har gillat att dansa. – Jag kommer ihåg dansstegen ganska bra, om man bara får göra dem några gånger själv så …

Högstadiet
Så här var profildagen för musikeleverna i årskurs åtta!

HÖGSTADIET. Redaktionen träffar elever som går på musikprofilen före och efter deras uppträdande på Culturums stora scen. Det blir en hel del prat om själva uppträdandet men också om profilen i stort. På förmiddagen repar alla musikprofilelever i olika grupper och efter lunch ska alla upp på scen och köra …

Högstadiet
Redaktionen ute på stan: Vad tycker folk om vår skola och dagens ungdomar?

HÖGSTADIET. Veronica, Houda och Tuva gav sig ut på stan för att ställa två frågor till personer de stötte på: Vad tycker du om Nyköpings högstadium? och Vad tycker du om dagens ungdomar? Linda, 42 år, röroperatör på tvätteri Jag tänker på Alpha och Omega. Alpha var väldigt bra när …