Konstgräs på fotbollsplan utanför Alpha!

Debatt

INSÄNDARE.

Idag finns det bara en asfaltsplan utanför Alpha. Det är därför inga är ute och kör fotboll på asfalten. Det gör att ungdomarna blir stillasittande och använder mobilen.

För det första: Om skolan hade konstgräsplan istället för asfaltsplan skulle risken för att skada sig bli mindre för att underlaget är mjukt. En risk är att det skulle bli för många elever som ville spela och att planen skulle bli full.

För det andra: Många barn skulle vara med och spela fotboll och ha roligt. Det skulle innebära att ungdomar som inte är med i någon ungdomsförening skulle ha möjlighet att spela fotboll på konstgräsplanen efter skolan.

Det kostar staden mycket pengar att lägga en konstgräsplan är, men det är en väl värt investering. Många ungdomar idag är stillasittande och intar inga aktiviteter i skolan. Men om man skulle köpa en konstgräs skulle många ungdomar vara med och spela. Om man rörde sig mycket skulle ungdomarna må bättre och de skulle lyckas mycket bättre i skolan. De skulle fokusera bättre.

Elev i årskurs åtta

Bild: Pixabay

Inga kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Debatt
Busskort till alla skolelever!

INSÄNDARE. Idag så har vissa elever busskort, de som bor ungefär 4,5 km från skolan. Men de flesta ungdomar som bor nära har inget sommar/ helg jobb och de är tvingade att lägga ut hälften av månadspengen som man får av föräldrar, för att köpa busskort. För att föräldrarna har …

Debatt
Ska människor dömda till fängelsestraff få rösta?

DEBATT Var och en har rätt att delta i sitt lands styre, direkt eller genom fritt valda ombud. Denna mening står i FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna. Alla har rätt till att rösta och vara med i hur landet man lever i ska styras. Men är det verkligen sant? …

Debatt
Skolmaten måste förbättras!

INSÄNDARE. Vi har gratis skolmat i Sverige och det är hur bra som helst. Men varför servera så äcklig mat att elever spenderar nästan hela sitt studiebidrag på att köpa egen skollunch? När dom har möjligheter att att servera mycket bättre och godare mat varför då servera smaklös och äcklig …