Pewdiepie vill lägga ner ”sub to pewdiepie” rörelsen

Utrikes

UTRIKES.

Felix Kjellberg eller Pewdiepie startade en ”meme eller rörelse” där man skulle prenumerera på hans kanal för att slå T-series 100 miljoner prenumeranter på Youtube (Pewdiepie ligger tätt bakom). Men nu vill han avsluta denna ”rörelse”.

T-series, som är en indiskt företag som äger alla låtar i Bollywood, hade vuxit jättesnabbt på Youtube och nästan tagit över Pewdiepie i prenumeranter. Då påbörjades en ”meme” att folk skulle prenumerera på Pewdiepie så att ett bolag inte skulle vara större än en youtuber som hade funnits sen Youtube var litet.

Det började som en rolig grej för att T-series inte skulle ta över och bli den största kanalen på Youtube. Folk började göra roliga saker som att köpa skyltar där det stod ”Subscribe to Pewdiepie” eller spela piano på offentlig plats för att få folk att prenumerera på Felix. Till och med andra youtubers hjälpte honom med denna rörelse. Det var kul att se att så många hade det kul och hjälpte varandra. Men det gick lite överstyr då folk började använda detta ”meme” för rasism och sa en massa rasistiska saker om hela Indien fast det bara hade börjat som ett litet skämt.

Men sedan hände något som fick Pewdiepie att ändra sig om denna rörelse. Det var skjutningen i moskén i Nya Zeeland. ”Prenumerera på Pewdiepie” sa den 28-årige gärningsmannen innan han gick in i moskén och mördade.

Då la Pewdiepie upp en video där han bad folk att lägga ner detta för han ville inte ha sitt namn associerat med terrordåd.

Anton Bergdahl-Johansson

Bild: Wikipedia

Inga kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Utrikes
Apollo 13

UTRIKES. Apollo 13 var det tredje planerade rymduppdraget att landa på månen men något gick fel. Ungefär 56 timmar in i uppdraget exploderade syretank nummer två i servicemodulen. När detta hände så avbröts planerna att landa på månen och det största målet var att klara sig oskadda tillbaka till jorden. …

Utrikes
Är det bra eller dåligt med ”Trigger Warnings”?

UTRIKES. Ungefär hälften av lärarna i högskolor i USA har uppgett att de använder så kallade “trigger warnings”. Trigger warnings, ofta förkortad till TW, är korta meningar som varnar en läsare om potentiellt störande eller upprörande innehåll. Lärarna i dessa högskolor använder trigger warnings innan de till exempel ska visa …

Utrikes
Apollo 11 – först på månen

UTRIKES. Apollo 11 var den första rymdfärden som man bemannat för att landa på månen. Besättningen på Apollo 11 var erfarna av en rymdresa innan och bestod av Neil Armstrong (som säkert de flesta känner till), Edwin “Buzz” Aldrin och Michael Collins. I år är det 50 år sedan detta …