Robotar i framtiden (Besök på Arbetets museum 17/10)

Vetenskap

Den 14/10 var vi på profilen i Norrköping på Arbetets museum och tittade på utställningen ”sociala robotar”.

Det var ganska intressant. Vi fick veta om hur robotar har utvecklats under tiden och hur de förmodligen kommer se ut i framtiden. I framtiden så är det många som tror att robotar kommer att i princip vara över allt och ingenstans. En sak som många vet är att robotarna kommer att ta över alla jobb men de som speciellt förvånade mig var att de jobbet som först och främst kommer att försvinna är modelljobb. Vilket var väldigt förvånande. Det jobbet kommer försvinna först för att med robotar kan du bestämma precis hur du vill att roboten ska se ut.

Ella Klar och Jaquline Nilsson

Inga kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Mat och hälsa
Ungdomar behöver sova mera!

HÄLSA. Ungdomar behöver sova mellan 9-10 timmar varje natt men det är få som får ens i närheten av det. Med träningar, extrajobb, dataspel och framför allt sociala medier kan det kännas svårt att prioritera sömnen. Men sömnen är otroligt viktig för både den mentala och fysiska hälsan. Fler och fler …

Inrikes
Oroväckande milt väder

VETENSKAP. Vid det här laget måste alla ha märkt att någonting inte står rätt till. Fågelkvitter i januari, plusgrader och vårkänslor. Vart är vintern? I år ligger temperaturen på flera platser i landet över 10 grader det normala för januari månad. Och i större delar av landet är det inte …

Poddar
Högstadiepodden om Greta Thunberg och klimatet

PODD. Greta Thunberg har fått enorm uppmärksamhet på senaste tiden. Hon vänder sig direkt till de vuxna och hennes budskap är: ”Ni gör inte tillräckligt, lyssna på forskarna och skärp er!” Jag (Jörgen) samtalar i denna podd med tre tjejer i nian, som också är med i profilen Redaktionen. Om …