Ella Haugness möter Utbildningsminister Anna Ekström

Alpha
4

NYKÖPINGS HÖGSTADIUM. Den 20 november 2019 hade Nyköpings Högstadium besök av Sveriges utbildningsminister, Anna Ekström. Då passade vi på Redaktionsprofilen på att träffa ministern för en intervju, såklart!

Ministerns schema under förmiddagen var späckat och vår ”slot” – 11.25-11.35 – var den absolut sista innan hon skulle resa vidare mot Strängnäs 11.40. Vi kan avslöja att det var lite nervöst när vi såg att klockan närmade sig 11.30 utan Anna hade dykt upp. Hon satt och pratade med skolledning och andra representanter från vår skola och det drog ut på tiden, vilket vi förstod och hade överseende med 😉

Den som väntar på något gott… Anna Ekström kom till slut ut från konferensrummet och satte sig ned tillsammans med Redaktionsprofilens Ella Haugness för en intervju och resultatet av detta möte ser du här!

Av: Ella Haugness och Magnus Edgarsson

4 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Högstadiet
Intervju: Varför mobilfri skola?

NYKÖPINGS HÖGSTADIUM. Mobilfri skoldag infördes på både Alpha och Omega för alla elever vecka 47. Många arga elever protesterar vilt mot denna nya regel, ska inte eleverna få ha sina mobiler på rasterna? Eller är regeln verkligen så dålig som den låter? Eleverna på Nyköpings högstadium har precis fått regeln …

Högstadiet
2
Högstadiepodden om TikTok och sociala medier

PODD. Vår podd har flyttat över till Soundcloud. Det blir både snyggare och mer lättanvänt på det sättet. Det här avsnittet i högstadiepodden handlar om sociala medier och i synnerhet TikTok som har blivit väldigt stort bland ungdomar på senare tid. Medverkande i podden: Leah Björklund, 7n Charline Bådenfalk, 7n …

Debatt
Jag blir så trött…

DEBATT. När jag gick på lågstadiet och en kille tog min mössa, ryckte mig i håret, snodde min penna var all respons jag fick från min lärare: ”Han gör det för att han gillar dig, killar är dåliga på att uttrycka sina känslor, han vill bara ha din uppmärksamhet”. Och …