Ella Haugness möter Utbildningsminister Anna Ekström

Alpha
4

NYKÖPINGS HÖGSTADIUM. Den 20 november 2019 hade Nyköpings Högstadium besök av Sveriges utbildningsminister, Anna Ekström. Då passade vi på Redaktionsprofilen på att träffa ministern för en intervju, såklart!

Ministerns schema under förmiddagen var späckat och vår ”slot” – 11.25-11.35 – var den absolut sista innan hon skulle resa vidare mot Strängnäs 11.40. Vi kan avslöja att det var lite nervöst när vi såg att klockan närmade sig 11.30 utan Anna hade dykt upp. Hon satt och pratade med skolledning och andra representanter från vår skola och det drog ut på tiden, vilket vi förstod och hade överseende med 😉

Den som väntar på något gott… Anna Ekström kom till slut ut från konferensrummet och satte sig ned tillsammans med Redaktionsprofilens Ella Haugness för en intervju och resultatet av detta möte ser du här!

Av: Ella Haugness och Magnus Edgarsson

4 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Högstadiet
9j och 9n ställer ut surrealistiska träd i biblioteket!

UTSTÄLLNING. På bildlektionerna har eleverna i årskurs nio målat surrealistiska träd. I skolbiblioteket har tidigare ställt ut målningar av 9i och 9m. Nu har vi bytt ut dessa till målningar av 9j och 9n. Jag har pratat med Viggo Karlsson som har med en målning. Det här är något som …

Högstadiet
Högstadiepodden om skolmaten

PODD. Lyssna på när Mariana, Sofia, Valentina, Pamela, Nilo och Havannah diskuterar vad de tycker om skolmaten. De har även intervjuat elever och personal på Omega. Lyssna här Alla åsikter som framkommer i podden och intervjuerna är elevernas/personalens egna. Foto: Wikimedia Commons; Casey Lehman

Intervju
Fotoutställning på Omegas bibliotek

Profilen Redaktionen hade profildag på Sörmlands museum och passade då på att ta foton inne i museets berättande magasin (som man bara kommer åt genom guidade visningar). På biblioteket på Omega har vi ramat in och gjort en utställning av några av fotona. Jörgen intervjuade kort eleverna Alma Nyström och …