Ella Haugness möter Utbildningsminister Anna Ekström

Alpha
4

NYKÖPINGS HÖGSTADIUM. Den 20 november 2019 hade Nyköpings Högstadium besök av Sveriges utbildningsminister, Anna Ekström. Då passade vi på Redaktionsprofilen på att träffa ministern för en intervju, såklart!

Ministerns schema under förmiddagen var späckat och vår ”slot” – 11.25-11.35 – var den absolut sista innan hon skulle resa vidare mot Strängnäs 11.40. Vi kan avslöja att det var lite nervöst när vi såg att klockan närmade sig 11.30 utan Anna hade dykt upp. Hon satt och pratade med skolledning och andra representanter från vår skola och det drog ut på tiden, vilket vi förstod och hade överseende med 😉

Den som väntar på något gott… Anna Ekström kom till slut ut från konferensrummet och satte sig ned tillsammans med Redaktionsprofilens Ella Haugness för en intervju och resultatet av detta möte ser du här!

Av: Ella Haugness och Magnus Edgarsson

4 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Högstadiet
Högstadiepodden om skolmaten

PODD. Lyssna på när Mariana, Sofia, Valentina, Pamela, Nilo och Havannah diskuterar vad de tycker om skolmaten. De har även intervjuat elever och personal på Omega. Lyssna här Alla åsikter som framkommer i podden och intervjuerna är elevernas/personalens egna. Foto: Wikimedia Commons; Casey Lehman

Intervju
Fotoutställning på Omegas bibliotek

Profilen Redaktionen hade profildag på Sörmlands museum och passade då på att ta foton inne i museets berättande magasin (som man bara kommer åt genom guidade visningar). På biblioteket på Omega har vi ramat in och gjort en utställning av några av fotona. Jörgen intervjuade kort eleverna Alma Nyström och …

Intervju
Redaktionen träffar: Johan Unenge!

Se när Veronica Sestan och Tuva Astbrant intervjuar författaren Johan Unenge på Stigtomta skola. Johan Unenge är både författare och serietecknare. Han har skrivit många böcker för både barn- och ungdomar. Tillsammans med Måns Gahrton har han bland annat skapat böckerna om Adam & Eva. Han har varit läsambassadör och …