Författarbesök – Eva Susso

Högstadiet

Det är i stort sett alltid kul när det händer ovanliga grejer i livet. En sådan grej kan vara att du vinner 25 000kr i månaden i 25 år eller att du vinner Nobelpriset i Fysik..

Den 9 september hände en ovanlig grej. Vi fick besök av en författare! Sånt är alltid kul eftersom författare nästan alltid har mycket att berätta. Jag hade fått uppdraget att hämta författaren på måndag morgon klockan 8.45 men gissa vad som hände? Jorå, tåget blev försenat. En klassiker, är det inte? Det löste sig som tur var och…

En timme efter utsatt tid hämtade jag författaren Eva Susso på Nyköpings Centralstation och en arbetsdag senare hade hon besökt tre av våra klasser i arbetslag 12. Eva bjöd på workshops och lektionsföreläsning och det var riktigt bra! Eleverna fick testa att skriva och tänka ut saker snabbt. Det var ett mycket bra tillfälle för eleverna att få inspiration från en riktig författare och författarbesöket är en del av vår skolas novellskrivarprojekt Åttologi. Du kan klicka dig vidare och läsa om projektet här: TA MIG TILL ÅTTOLOGI!

Mot slutet av dagen satte vi oss ner och pratade med Eva om hennes författarskap och här kan du se hela det samtalet. Jörgen Leidebrant ledde samtalet och jag, Magnus Edgarsson, skötte inspelningen.

Om Eva Susso
Ålder: 62 år (fyller 63 den 30 november)
Familj: Tre barn
Yrken: Har jobbat som lärare och journalist men är sedan 1990-talet författare på heltid.
Hemsida: www.evasusso.com

Inga kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Krönika
Enfärgad tråkighet med lite orange

KRÖNIKA. Jag får en notis från Instagram. Jag undrar varför jag fått ett meddelade när jag inser vad det är för dag, dagen då vi får se omslaget på den nya boken. Omslaget som varit så vackert innan med fantastiska färger och symboler har bytts ut. Jag känner besvikelsen sprida …

Högstadiet
Högstadiepodden om skolmaten

PODD. Lyssna på när Mariana, Sofia, Valentina, Pamela, Nilo och Havannah diskuterar vad de tycker om skolmaten. De har även intervjuat elever och personal på Omega. Lyssna här Alla åsikter som framkommer i podden och intervjuerna är elevernas/personalens egna. Foto: Wikimedia Commons; Casey Lehman

Intervju
Fotoutställning på Omegas bibliotek

Profilen Redaktionen hade profildag på Sörmlands museum och passade då på att ta foton inne i museets berättande magasin (som man bara kommer åt genom guidade visningar). På biblioteket på Omega har vi ramat in och gjort en utställning av några av fotona. Jörgen intervjuade kort eleverna Alma Nyström och …