Författarbesök – Eva Susso

Högstadiet

Det är i stort sett alltid kul när det händer ovanliga grejer i livet. En sådan grej kan vara att du vinner 25 000kr i månaden i 25 år eller att du vinner Nobelpriset i Fysik..

Den 9 september hände en ovanlig grej. Vi fick besök av en författare! Sånt är alltid kul eftersom författare nästan alltid har mycket att berätta. Jag hade fått uppdraget att hämta författaren på måndag morgon klockan 8.45 men gissa vad som hände? Jorå, tåget blev försenat. En klassiker, är det inte? Det löste sig som tur var och…

En timme efter utsatt tid hämtade jag författaren Eva Susso på Nyköpings Centralstation och en arbetsdag senare hade hon besökt tre av våra klasser i arbetslag 12. Eva bjöd på workshops och lektionsföreläsning och det var riktigt bra! Eleverna fick testa att skriva och tänka ut saker snabbt. Det var ett mycket bra tillfälle för eleverna att få inspiration från en riktig författare och författarbesöket är en del av vår skolas novellskrivarprojekt Åttologi. Du kan klicka dig vidare och läsa om projektet här: TA MIG TILL ÅTTOLOGI!

Mot slutet av dagen satte vi oss ner och pratade med Eva om hennes författarskap och här kan du se hela det samtalet. Jörgen Leidebrant ledde samtalet och jag, Magnus Edgarsson, skötte inspelningen.

Om Eva Susso
Ålder: 62 år (fyller 63 den 30 november)
Familj: Tre barn
Yrken: Har jobbat som lärare och journalist men är sedan 1990-talet författare på heltid.
Hemsida: www.evasusso.com

Inga kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Högstadiet
Hälsningar från Melody och Lisa till eleverna på skolan!

NYKÖPINGS HÖGSTADIUM. Skolbibliotekarien Jörgen har nyligen varit på bokmässan i Göteborg och passade då på att få tre böcker signerade. Det handlar om Jobbiga tjejer av Lisa Bjärbo, Johanna Lindbäck och Sara Ohlsson samt Mizeria och Lowkey av Melody Farshin. I båda fallen handlar det om personliga hälsningar till eleverna …

Högstadiet
9j och 9n ställer ut surrealistiska träd i biblioteket!

UTSTÄLLNING. På bildlektionerna har eleverna i årskurs nio målat surrealistiska träd. I skolbiblioteket har tidigare ställt ut målningar av 9i och 9m. Nu har vi bytt ut dessa till målningar av 9j och 9n. Jag har pratat med Viggo Karlsson som har med en målning. Det här är något som …

Krönika
Enfärgad tråkighet med lite orange

KRÖNIKA. Jag får en notis från Instagram. Jag undrar varför jag fått ett meddelade när jag inser vad det är för dag, dagen då vi får se omslaget på den nya boken. Omslaget som varit så vackert innan med fantastiska färger och symboler har bytts ut. Jag känner besvikelsen sprida …