Våra stjärntecken

Kultur/nöje
1

KULTUR/NÖJE. Stjärntecken och horoskop hör till astrologi. Med hjälp av den dag och den månad man är född i så kan man ta reda på sina personlighetsdrag och om man ska ha en lycklig eller olycklig månad. Bara av att kolla på sitt stjärntecken. Det stämmer inte alltid det man läser om sitt stjärntecken, din personlighet kanske matchas med ett annat tecken.

Men vetenskapen stödjer inte det här om att stjärnorna bestämmer över vem du ska vara. Men konstigt nog så sker det väldigt ofta att din personlighet stämmer med ditt stjärntecken.

Väduren 21 mars – 19 april

Element: Eld

Himlakropp: Mars

Styrkor: Varma, optimistiska, ärliga, självsäkra, bestämda

Svagheter: Impulsiva, aggressiva, otåliga

Föddes du mellan de här dagarna så är ditt stjärntecken väduren. Det är välkänt att väduren oftast ser sig själva som ledare och leder hellre än att följa. De är väldigt entusiastiska och extroverta, de är även väldigt modiga och är inte rädda för att ta risker. Även om de kan vara varma och ärliga så kan det snabbt ändras till raka motsatsen då de är egenkära och arga. De kan även vara väldigt impulsiva, tänker sen, agerar först. Trots det kan de vara väldigt bra vänner så länge man inte hamnar på deras dåliga sida.

Oxen 20 april – 21 maj

Element: Jord

Himlakropp: Venus

Styrkor: Ansvarsfulla, tålmodiga, lojala, realistiska

Svagheter: Ensiva, svartsjuka, ofördragsam, oförlåtlig

Oxen är oftast väldigt jordnära människor. De omger sig oftast med vackra saker och uppskattar verkligen skönhet. Har man en vän som är oxen så är de troligen en vän för livet med tanke på hur lojala de är mot personer som är nära dem. De tar sällan onödiga risker utan tänker alltid innan deras handlingar sedan så gillar de inte att saker ändras. Några av deras sämre drag är att de har svårt att förlåta och är de på dåligt humör så kan vara långsinta och lättretliga. 

Tvillingarna 21 maj – 21 juni

Element: Luft

Himlakropp: Merkurius

Styrkor: Självständiga, modiga, vänliga, snabblärda

Svagheter: Ytliga, impulsiva, nervösa, motsägelsefulla

Tvillingar kan se ut likadana ut men kan vara två helt olika personer, så kan man även tänka om stjärntecknet tvillingen. De kan vara glada, kvicktänkta och sociala men ibland så kan de vara den raka motsatsen, väldigt fundersamma, ytliga och kan ha svårt att fatta beslut. Tvillingarna söker alltid efter en ny vänskap och kan ha väldigt många idéer men byter sina åsikter väldigt ofta. De gillar även att vara självständiga och är väldigt snabblärd. 

Kräftan 22 juni – 22 juli

Element: Vatten

Himlakropp: Månen

Styrkor: Beskyddande, sympatisk, lojal

Svagheter: Känslig, lättkränkt

När man träffar en kräfta så kan de vara väldigt lojala och beskyddande, man skulle kunna säga att de är lite moderliga. Det beror oftast på att kräftan är väldigt känsliga och därför reserverar sig själv från andra. Familj och vänner betyder väldigt mycket för dem så det vore väldigt klokt om man inte gjorde ett dåligt skämt om deras familj inför dem eftersom de skulle ta väldigt illa upp av det. Kräftan är också väldigt empatisk och söker oftast bekräftelse eftersom deras självförtroende är lågt. 

Lejonet 23 juli – 22 augusti

Element: Eld

Himlakropp: Solen

Styrkor: Viljestark, trofast, plikttrogen

Svagheter: Svartsjuk, självupptagen, lättstött

Skulle du träffa en person som har stjärntecknet lejonet skulle du troligen snabbt märka att de gillar att vara i centrum i en diskussion och älskar uppmärksamhet. De är oftast väldigt stolta och är naturliga ledare. Står man nära ett lejon kommer de att vara snälla, generösa och visa kärlek. Fast det finns även en negativ sida, de kan bli väldigt svartsjuka och arroganta. När det gäller relationer så kan lejonet ge hela sitt hjärta till personen den älskar men de förväntar sig det också i gengäld. 

Jungfrun 23 augusti – 22 september

Element: Jord

Himlakropp: Merkurius

Styrkor: Analytisk, intelligent, praktisk

Svagheter: Kritisk, blyga

De som är födda under 23 augusti och 22 september har stjärntecknet jungfrun. De kan vara väldigt arbetsamma och noggranna. Man kan nästan kalla de perfektionister för de gillar struktur och ordning. De har en väldigt stark analytisk sida och är väldigt intelligenta. De är en aning blyga och gillar inte att stå i centrum utan gillar mer att stå åt sidan. Jungfrun har inte den bästa självkänslan och kan då behöva bekräftelse i deras vänkrets eller familj. De stället ofta höga krav på sig själv och därför kan vara väldigt kritisk mot sig själv men även personer i deras omgivning. 

Vågen 23 september – 22 oktober

Element: Luft

Himlakropp: Venus

Styrkor: Diplomatisk, rättvis, vänlig

Svagheter: Obetslutsam, konflikträdd, självömkan

Människor som har vågen som stjärntecken kan gilla att träffa nya människor och skaffa sig nya vänner. De gillar inte att vara ensamma utan gillar att vara med andra och arbeta i grupp. Vågen har även väldigt svårt att fatta beslut och kan vara desperat med att försöka bli omtyckt av alla. Men de bryr sig väldigt mycket om rättvisa och jämställdhet. De är även konflikträdda och försöker undvika konflikter utan hellre skulle vilja lösa dem.

Skorpionen 23 oktober – 21 november

Element: Vatten

Himlakropp: Pluto

Styrkor: Intelligent, lojal, modig

Svagheter: Avundsjuk, hemlighetsfull, tillitsproblem

Skorpionen är väldigt passionerad och brinner verkligen för sanningen. Ljuger du för dem så kommer de ha väldigt svårt att lita på dig igen. De har väldigt svårt att förlåta människor och kan vara väldigt hämndlystna. Skorpionen är väldigt empatiska och det kan vara därför de har det väldigt lätt att läsa av människor men att folk ska kunna läsa av vad de känner är inte lika lätt. Kontrollbehov och svartsjuka är några av deras mindre bra karaktärsdrag men trots det så är de väldigt lojala och varma mot deras riktiga vänner. När det kommer till kärlek så kan de lätt falla för en person.

Skytten 22 november – 21 december

Element: Eld

Himlakropp: Jupiter

Styrkor: Optimistisk, ärlig, sinne för humor

Svagheter: Klumpig, oansvarig, överdrivande

Anledningen till att symbolen på Skytten är en pil är för att de är konstanta sökare. Det kan vara för att de söker efter sanningen och därför försöker de vara så ärliga som möjligt. De är även väldigt optimistiska och har inget emot förändring. Skytten älskar frihet och äventyr. Så det kan bli ganska lätt att de blir rastlösa och försöker då söka efter något spännande att göra vilket kan leda till att de blir en aning oansvariga. De kan även överdriva väldigt mycket av det de varit med om trots att de inte ljuger. 

Stenbocken 22 december – 19 januari

Element: Jord

Himlakropp: Saturnus

Styrkor: Ansvarsfulla, ambitiös, lojal

Svagheter: Pessimistiska, kontrollerande, svårt att förlåta andra

De som är födda mellan de här datumen kan vara väldigt hårt arbetande och är väldigt målmedvetna med vad de vill göra med sina liv. Stenbocken ställer även väldigt höga krav på sig själv och kan vara ganska hänsynslös när det gäller ens egna hälsa. Folk brukar oftast tro att Stenbocken är blyga fast de är bara tillbakadragna, när de väl släppt in en människa i sitt liv så kan de vara den lojalaste personen du hittat. Fast om du på något sätt förråder deras tillit kan det hända att de aldrig förlåter dig. Stenbocken har en väldigt pessimistisk syn på livet och det förvärras när de blir äldre.

Vattumannen 20 januari – 18 februari

Element: Luft

Himlakropp: Uranus

Styrkor: Självständiga, originella, fredsälskare

Svagheter: Hett temperament, reserverad, principfast

Vattumannen kan man oftast i början tycka att de är tysta men det beror på att de är djuptänkare. Trots att de älskar sina vänner och älskar att hjälpa de så finns det vissa perioder där de vill sitta ensamma och tänka. Vattumannen har ett starkt behov att känna sig fri och det kan vara därför de har väldigt starka åsikter om att kämpa för människors rättigheter och bekämpa mot fördomar. Men det ser även till att de kan bli väldigt reserverade för att det kan påverka deras självständighet. Deras dåliga sida är att de kan vara tjurskalliga och överdrivet impulsiva.

Fiskarna 19 februari – 20 mars

Element: Vatten

Himlakropp: Neptunus

Styrkor: Kloka, vänliga, inspirerande

Svagheter: Lättpåverkad, känsliga, fly från verkligheten

Fiskarna kan vara väldigt vänliga människor och ses oftast med en massa människor omkring sig. De har en väldigt stor medkänsla och är inte särskilt dömande och väldigt förlåtande. Tyvärr så är de väldigt känsliga och kan ta all kritik in i hjärtat. De kan även bli lätta att manipulera och vill fly från verkligheten. Fiskarna har ganska svårt att visa sitt riktiga ansikte utan gömmer sig bakom en mask för att det är vad de tror omgivningen vill se. Den är troligen den mest konstnärliga och musikaliska av alla stjärntecken och de gillar verkligen romantik. 

Källor:

Stjärntecken

Pinterest – Zodiac Signs

1 kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Krönika
Enfärgad tråkighet med lite orange

KRÖNIKA. Jag får en notis från Instagram. Jag undrar varför jag fått ett meddelade när jag inser vad det är för dag, dagen då vi får se omslaget på den nya boken. Omslaget som varit så vackert innan med fantastiska färger och symboler har bytts ut. Jag känner besvikelsen sprida …

Intervju
Fotoutställning på Omegas bibliotek

Profilen Redaktionen hade profildag på Sörmlands museum och passade då på att ta foton inne i museets berättande magasin (som man bara kommer åt genom guidade visningar). På biblioteket på Omega har vi ramat in och gjort en utställning av några av fotona. Jörgen intervjuade kort eleverna Alma Nyström och …

Krönika
1
Sluta säg att Snape är en bra person

KULTUR/NÖJE. Varning för spoilers om man inte har läst alla Harry Potter böcker. Severus Snape är en väldigt välskriven karaktär. Från första boken sågs han bara som en mobbare men visade sen sig att vara en dubbelspion. Det var i sista boken som han hjälpte Fenixorden att vinna kriget. Men …