Filmrecension: After

Recensioner

Titel: After

Utgiven: 11 april 2019

Regissör: Jenny Gage

I huvudrollerna: Josephine Langford (Tessa Young) och Hero Fiennes-Tiffin (Hardin Scott)

Baserad på: Anna Todds bok After: När vi möttes (After)

Handling: Tessa Young är en 18-årig tjej som ska börja på college, hon lever ett lugnt liv, har utmärkta betyg och en städad pojkvän. Tills hon möter den kaxige men snygga Hardin Scott och hennes värld skakas om. Den långe mörka främlingen med en hemlighet i bagaget lyckas rubba hennes fotfäste och hon faller handlöst för honom.

Kommer Tessa lyckas riva ner hans många skyddsväggar eller kommer han såra henne så djupt att inte kommer tillbaka?

Om man har läst boken…

Blir man nog lite besviken när man ser filmen, jag blev det iallafall. Filmen är en ganska fri tolkning av Anna Todds bok After. Det är många viktiga detaljer i boken som helt uteslutits ur filmen och rollsättningen känns inte helt rätt.

En sak som saknas i filmen är Hardins ombytliga sätt, hur han går från varm till kall och kall till varm. Alla blickar de utväxlade och i filmen kändes det som att allt hände för fort, som det så ofta gör när bok blir till film.

Har man inte läst boken…

Vet man kanske inte att den faktiskt är baserad på en bok, vilket den är. Jag tror absolut att den blir bättre om man inte läst boken, eftersom då har man inte föreställt sig karaktärernas utseende och byggt upp en förväntan på samma sätt som om man läst boken. Men den faller ändå lite platt. Den är som vilket kärleksfilm som helst, den sticker inte ut i mängden.

Dessutom hade jag känslan genom filmen att allt hände så fort, man kunde inte se hur de byggde upp sin relation på ett fint sätt tillsammans. Utan plötsligt var de bara tillsammans. Vilket ja tycker det är synd då det förstör filmen.

Betyg: 3 av 5 stjärnor

Den var helt okej men lite för vanlig. Den föll ganska platt efter bokens spänning.

Thea Mikaelsson

Foto: Voltage pictures

Inga kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kultur/nöje
Recension av Torka aldrig tårar utan handskar

RECENSION. Boken börjar med att en man ligger på sjukhus och har sina sista dagar där. Redan där blir man intresserad av vad som har hänt. Om mannen är sjuk eller inte och vill bara veta mer om varför en ung man håller på att dö. Boken är skriven av …

Recensioner
En roman om en våldtäkt – recension av Kort kjol

Författare: Christina Wahlden. Genre: Drama och tragedi.                                                                                                   Utgivningsdatum: 2010-08-11 Längd: 142 sidor.  Språk: Svenska. Myran är en helt vanlig tonårstjej som en dag firar med hennes klasskamrater att dom fått sommarlov.  Myran har långt blont hår och har på sig en röd kort kjol. Sent på kvällen börjar Myrans bästa …

Kultur/nöje
Recension av Frost 2

FILM. Den 27 november 2013 hade den animerade filmen Frost premiär runt om i världen. Frost är en berättelse som är löst baserat på HC Andersens saga ”Snödrottningen” från 1845. Filmen är skapad av Disney och regisserad av Chris Buck och Jennifer Leef. Filmen blev en stor succé och den …