Recension: En skönheten och odjuret reboot

Recensioner

Titel: Ett hov av taggar och rosor

Originaltitel: A court of thorns and roses

Författare: Sarah J Maas

Genre: Fantasy, unga vuxna, 

Utgivningsdatum: 5 Maj 2015 (USA)

Antal sidor: 432

När nittonåriga jägarinnan Feyre dödar en varg i skogen, bryter en odjursliknande varelse upp hennes dörr, och kräver vedergällning. Släpad över till en magisk värld hon bara hört om i sagorna inser Feyre att odjuret gömmer fler hemligheter än vad hon någonsin kunnat tro. Han är egentligen Tamlin, högalv och ledare över vårhovet i kungariket Prythian. 

Hennes närvaro är nära bevakat, och pusselbitarna faller sakta på plats när draperiet öppnas för den situation hon befinner sig i. Men det är för sent att dra sig tillbaka. Feyres känslor för Tamlin har övergått från iskall fientlighet till blixtrande passion. Och när situationen kräver det kommer hon ge allt för att rädda honom och hans värld. 

Personligen tycker jag att berättelsen kan verka lite ooriginell vid vissa tillfällen. Man märker fort att boken är inspirerad av andra, mer kända verk. Till exempel Skönheten och odjuret, och Askungen – med Feyres arbetslösa pappa och bortskämda systrar.  

Den är också ganska trög och inte mycket händer under mitten av boken, innan slutet kommer med en smäll och mycket händer på en och samma gång.

Mycket av de händelser som historien utgår från är också väldigt förvirrande och orealistiska, även fast de förklaras mer mot slutet. 

Trots det tycker jag att Ett Hov Av Taggar Och Rosor är en bra bok. 

Den har tvister, karaktärsutvecklingar, passion och vänskap. Vackra högalver, rysliga demoner och karaktärer så hatiska att du vill klappa till dem. Roliga scener, sorgliga scener, hemska scener, vackra scener, passionerade scener och så mycket mer. 

Maas vågar bli blodig och smutsig med språket, och hon provar ständigt på nya karaktärsdrag och historieutvecklingar. Man vet från starten när en karaktär kommer bli en succés!

Betyg: 3.5 av 5 

Emma Nikula

Inga kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Recensioner
Filmrecension: After

Titel: After Utgiven: 11 april 2019 Regissör: Jenny Gage I huvudrollerna: Josephine Langford (Tessa Young) och Hero Fiennes-Tiffin (Hardin Scott) Baserad på: Anna Todds bok After: När vi möttes (After) Handling: Tessa Young är en 18-årig tjej som ska börja på college, hon lever ett lugnt liv, har utmärkta betyg …

Recensioner
Bokrecension: Spejarens Lärling

RECENSION. Spejarens Lärling, skriven av John Flanagan, är en bokserie som just nu har 13 böcker. Under de tio första böckerna så handlar böckerna mest om spejarlärlingen Will och hans mentor Halt. De hamnar i en massa uppdrag i hopp om att rädda sitt rike, Araluen, från att hamna i …

Recensioner
Recension: Varför du inte stjäl någons giftiga spindel

BOKRECENSION. Titel: Skräckens Cirkus (Legenden om Darren Shan) Originaltitel: Cirque du freak (The saga of Darren Shan) Författare: Darren Shan (Darren O’Shaughnessy)  Genre: Skräck, fantasy, science fiction, unga vuxna, vampyrlitteratur.  Utgivningsdatum: Januari 2000 (Storbritannien) Antal sidor: 192 “Förut levde jag ett helt vanligt liv med fotboll, läxor och kompisar. Men …