Recension: En skönheten och odjuret reboot

Recensioner

Titel: Ett hov av taggar och rosor

Originaltitel: A court of thorns and roses

Författare: Sarah J Maas

Genre: Fantasy, unga vuxna, 

Utgivningsdatum: 5 Maj 2015 (USA)

Antal sidor: 432

När nittonåriga jägarinnan Feyre dödar en varg i skogen, bryter en odjursliknande varelse upp hennes dörr, och kräver vedergällning. Släpad över till en magisk värld hon bara hört om i sagorna inser Feyre att odjuret gömmer fler hemligheter än vad hon någonsin kunnat tro. Han är egentligen Tamlin, högalv och ledare över vårhovet i kungariket Prythian. 

Hennes närvaro är nära bevakat, och pusselbitarna faller sakta på plats när draperiet öppnas för den situation hon befinner sig i. Men det är för sent att dra sig tillbaka. Feyres känslor för Tamlin har övergått från iskall fientlighet till blixtrande passion. Och när situationen kräver det kommer hon ge allt för att rädda honom och hans värld. 

Personligen tycker jag att berättelsen kan verka lite ooriginell vid vissa tillfällen. Man märker fort att boken är inspirerad av andra, mer kända verk. Till exempel Skönheten och odjuret, och Askungen – med Feyres arbetslösa pappa och bortskämda systrar.  

Den är också ganska trög och inte mycket händer under mitten av boken, innan slutet kommer med en smäll och mycket händer på en och samma gång.

Mycket av de händelser som historien utgår från är också väldigt förvirrande och orealistiska, även fast de förklaras mer mot slutet. 

Trots det tycker jag att Ett Hov Av Taggar Och Rosor är en bra bok. 

Den har tvister, karaktärsutvecklingar, passion och vänskap. Vackra högalver, rysliga demoner och karaktärer så hatiska att du vill klappa till dem. Roliga scener, sorgliga scener, hemska scener, vackra scener, passionerade scener och så mycket mer. 

Maas vågar bli blodig och smutsig med språket, och hon provar ständigt på nya karaktärsdrag och historieutvecklingar. Man vet från starten när en karaktär kommer bli en succés!

Betyg: 3.5 av 5 

Emma Nikula

Inga kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Recensioner
En trevlig upplevelse med ett trevlig bemötande

RECENSION. Hanna & Ellie var fikarecensenter för en dag. Det var i samband med att profilen Redaktionen besökte Sörmlands museum den 22 oktober. De passade också på att bedöma själva museum-upplevelsen som helhet. Sörmlands museum är en plats för kulturella uttryck, historia och en trevlig upplevelse för hela familjen. Det …

Kultur/nöje
Recension av Torka aldrig tårar utan handskar

RECENSION. Boken börjar med att en man ligger på sjukhus och har sina sista dagar där. Redan där blir man intresserad av vad som har hänt. Om mannen är sjuk eller inte och vill bara veta mer om varför en ung man håller på att dö. Boken är skriven av …

Recensioner
En roman om en våldtäkt – recension av Kort kjol

Författare: Christina Wahlden. Genre: Drama och tragedi.                                                                                                   Utgivningsdatum: 2010-08-11 Längd: 142 sidor.  Språk: Svenska. Myran är en helt vanlig tonårstjej som en dag firar med hennes klasskamrater att dom fått sommarlov.  Myran har långt blont hår och har på sig en röd kort kjol. Sent på kvällen börjar Myrans bästa …