Recension av Frost 2

Kultur/nöje

FILM.

Den 27 november 2013 hade den animerade filmen Frost premiär runt om i världen. Frost är en berättelse som är löst baserat på HC Andersens saga ”Snödrottningen” från 1845. Filmen är skapad av Disney och regisserad av Chris Buck och Jennifer Leef. Filmen blev en stor succé och den 25 december 2019 hade Frost 2 premiär. 

En mystisk röst som hörs långt borta håller Elsa vaken om nätterna. Rösten lockar henne till en förtrollad skog utanför Arendal, skogen som deras pappa för många år sedan berättat om. Den ogenomträngliga dimman i den förtrollade skogen ställer dem många frågor. Elsa tar med sig sin syster Anna, Annas pojkvän Kristoffer, snögubben Olof och renen Sven. De beger sig till den Förtrollade skogen för att ta reda på mer.

När de är framme känner Elsa att allt inte står rätt till. Skogen är en farlig plats samtidigt som den är i fara. Elsas magiska krafter växer och hon tvingas kämpa för att rädda sina nära, hela området och sig själv. 

Vad vi båda tycker: Filmen är bra och man vill inte gå ifrån biosalongen. Den griper tag i den som kollar och man får en en lugn känsla när man kollar. Vi rekommenderar den här filmen främst till yngre barn men även till de ungdomar och vuxna som gillar spännande och äventyrliga filmer, men som även har lite barnslig humor. Enligt oss är det lite för mycket sång i filmen men den är absolut värd att se. 

Houda Majbour & Tuva Astbrant

Inga kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kultur/nöje
K-pop, del 2. Gruppen BTS!

KULTUR OCH NÖJE. Bandet BTS består av sju medlemmar, Jimin, Jungkook, RM, V,  J-Hope, Suga och Jin. Suweys presenterar i denna artikel bandet och tipsar om album och låtar. BTS producerar och skriver sin egen musik. Många band får låtar skrivna och producerade åt dem men gruppen vill vara inblandade …

Kultur/nöje
1
K-pop, del 1. Presentation av K-pop!

KULTUR/NÖJE. K-pop, förkortning av koreansk pop, är en musikgenre som har sitt ursprung i Sydkorea. K-pop är den mest populära och bästsäljande musikgenren i Sydkorea. Under slutet av 1990-talet började K-pop spridas i Asien som en del av den koreanska vågen känd som Hallyu. K-pop har också uppnått global popularitet …

Kultur/nöje
Rubiks kub

Oscar Tsoi kommer i två artiklar att presentera Rubiks kub, som han är något av en expert på. Oscars kan själva lösa kuben på under en minut. Rubiks kub är ett 3D-pussel med sex sidor. Den vanligaste färgerna på kuben är röd, orange, gul, vit, grön och blå. Det finns …