Recension av Frost 2

Kultur/nöje

FILM.

Den 27 november 2013 hade den animerade filmen Frost premiär runt om i världen. Frost är en berättelse som är löst baserat på HC Andersens saga ”Snödrottningen” från 1845. Filmen är skapad av Disney och regisserad av Chris Buck och Jennifer Leef. Filmen blev en stor succé och den 25 december 2019 hade Frost 2 premiär. 

En mystisk röst som hörs långt borta håller Elsa vaken om nätterna. Rösten lockar henne till en förtrollad skog utanför Arendal, skogen som deras pappa för många år sedan berättat om. Den ogenomträngliga dimman i den förtrollade skogen ställer dem många frågor. Elsa tar med sig sin syster Anna, Annas pojkvän Kristoffer, snögubben Olof och renen Sven. De beger sig till den Förtrollade skogen för att ta reda på mer.

När de är framme känner Elsa att allt inte står rätt till. Skogen är en farlig plats samtidigt som den är i fara. Elsas magiska krafter växer och hon tvingas kämpa för att rädda sina nära, hela området och sig själv. 

Vad vi båda tycker: Filmen är bra och man vill inte gå ifrån biosalongen. Den griper tag i den som kollar och man får en en lugn känsla när man kollar. Vi rekommenderar den här filmen främst till yngre barn men även till de ungdomar och vuxna som gillar spännande och äventyrliga filmer, men som även har lite barnslig humor. Enligt oss är det lite för mycket sång i filmen men den är absolut värd att se. 

Houda Majbour & Tuva Astbrant

Inga kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Krönika
Enfärgad tråkighet med lite orange

KRÖNIKA. Jag får en notis från Instagram. Jag undrar varför jag fått ett meddelade när jag inser vad det är för dag, dagen då vi får se omslaget på den nya boken. Omslaget som varit så vackert innan med fantastiska färger och symboler har bytts ut. Jag känner besvikelsen sprida …

Intervju
Fotoutställning på Omegas bibliotek

Profilen Redaktionen hade profildag på Sörmlands museum och passade då på att ta foton inne i museets berättande magasin (som man bara kommer åt genom guidade visningar). På biblioteket på Omega har vi ramat in och gjort en utställning av några av fotona. Jörgen intervjuade kort eleverna Alma Nyström och …

Recensioner
En trevlig upplevelse med ett trevlig bemötande

RECENSION. Hanna & Ellie var fikarecensenter för en dag. Det var i samband med att profilen Redaktionen besökte Sörmlands museum den 22 oktober. De passade också på att bedöma själva museum-upplevelsen som helhet. Sörmlands museum är en plats för kulturella uttryck, historia och en trevlig upplevelse för hela familjen. Det …