Recension av Frost 2

Kultur/nöje

FILM.

Den 27 november 2013 hade den animerade filmen Frost premiär runt om i världen. Frost är en berättelse som är löst baserat på HC Andersens saga ”Snödrottningen” från 1845. Filmen är skapad av Disney och regisserad av Chris Buck och Jennifer Leef. Filmen blev en stor succé och den 25 december 2019 hade Frost 2 premiär. 

En mystisk röst som hörs långt borta håller Elsa vaken om nätterna. Rösten lockar henne till en förtrollad skog utanför Arendal, skogen som deras pappa för många år sedan berättat om. Den ogenomträngliga dimman i den förtrollade skogen ställer dem många frågor. Elsa tar med sig sin syster Anna, Annas pojkvän Kristoffer, snögubben Olof och renen Sven. De beger sig till den Förtrollade skogen för att ta reda på mer.

När de är framme känner Elsa att allt inte står rätt till. Skogen är en farlig plats samtidigt som den är i fara. Elsas magiska krafter växer och hon tvingas kämpa för att rädda sina nära, hela området och sig själv. 

Vad vi båda tycker: Filmen är bra och man vill inte gå ifrån biosalongen. Den griper tag i den som kollar och man får en en lugn känsla när man kollar. Vi rekommenderar den här filmen främst till yngre barn men även till de ungdomar och vuxna som gillar spännande och äventyrliga filmer, men som även har lite barnslig humor. Enligt oss är det lite för mycket sång i filmen men den är absolut värd att se. 

Houda Majbour & Tuva Astbrant

Inga kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kultur/nöje
Billie Eilish gör succé på Grammy Awards 2020

KULTUR/NÖJE. Den 26 januari vann Billie Eilish Årets låt, Årets album, Bästa nya artist, Årets skiva och Bästa popalbum på den amerikanska galan Grammy Awards. Hon blev yngsta och första kvinnliga artist någonsin som vann alla av dom fyra största priserna samma år. Billie började sin karriär med sin bror …

Recensioner
Filmrecension: After

Titel: After Utgiven: 11 april 2019 Regissör: Jenny Gage I huvudrollerna: Josephine Langford (Tessa Young) och Hero Fiennes-Tiffin (Hardin Scott) Baserad på: Anna Todds bok After: När vi möttes (After) Handling: Tessa Young är en 18-årig tjej som ska börja på college, hon lever ett lugnt liv, har utmärkta betyg …

Recensioner
Bokrecension: Spejarens Lärling

RECENSION. Spejarens Lärling, skriven av John Flanagan, är en bokserie som just nu har 13 böcker. Under de tio första böckerna så handlar böckerna mest om spejarlärlingen Will och hans mentor Halt. De hamnar i en massa uppdrag i hopp om att rädda sitt rike, Araluen, från att hamna i …