Parasit, en succé på Oscarsgalan

Kultur/nöje

FILM. Parasit är en sydkoreansk film som gjorde succé på Oscarsgalan. Den vann pris för bästa film (som första utländska film), bästa foto, bästa regi och bästa originalmanus. Den har också vunnit massor av priser i hela världen. I den här artikeln kan du läsa mer om filmen.

Familjen Kim är urfattig. De överlever mycket tack vare sin list och sin villighet att bryta mot en och annan regel. Med andra ord är de lurendrejare. När sonen, Ki-woo, får anställning som privatlärare hos den rika familjen Park, ser familjen sin chans att tjäna pengar. De styr omständigheterna (läs: lurar och manipulerar) så att de alla snart får anställning i det vackra hus som familjen Park bor i.

Men lögnerna blir allt fler och det dröjer inte länge innan situationen är helt utom kontroll.

”Parasit” (기생충 ) är en film som växlar mellan att vara spännande, rolig, berörande och upprörande. Det är en film som handlar om kollisionen mellan samhällets topp och dess absoluta botten. Tack vare den superbra regin av Bong Joon Ho kan vi se kollisionen komma långt i förväg. Men det gör inget för att dämpa smällen när den väl kommer. Snarare tvärtom.

Suweys Ali Mohammed Hassan

Inga kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kultur/nöje
K-pop, del 2. Gruppen BTS!

KULTUR OCH NÖJE. Bandet BTS består av sju medlemmar, Jimin, Jungkook, RM, V,  J-Hope, Suga och Jin. Suweys presenterar i denna artikel bandet och tipsar om album och låtar. BTS producerar och skriver sin egen musik. Många band får låtar skrivna och producerade åt dem men gruppen vill vara inblandade …

Kultur/nöje
1
K-pop, del 1. Presentation av K-pop!

KULTUR/NÖJE. K-pop, förkortning av koreansk pop, är en musikgenre som har sitt ursprung i Sydkorea. K-pop är den mest populära och bästsäljande musikgenren i Sydkorea. Under slutet av 1990-talet började K-pop spridas i Asien som en del av den koreanska vågen känd som Hallyu. K-pop har också uppnått global popularitet …

Kultur/nöje
Rubiks kub

Oscar Tsoi kommer i två artiklar att presentera Rubiks kub, som han är något av en expert på. Oscars kan själva lösa kuben på under en minut. Rubiks kub är ett 3D-pussel med sex sidor. Den vanligaste färgerna på kuben är röd, orange, gul, vit, grön och blå. Det finns …