Rubiks kub

Kultur/nöje

Oscar Tsoi kommer i två artiklar att presentera Rubiks kub, som han är något av en expert på. Oscars kan själva lösa kuben på under en minut.

Rubiks kub är ett 3D-pussel med sex sidor. Den vanligaste färgerna på kuben är röd, orange, gul, vit, grön och blå. Det finns 43 252 003 274 489 856 000 olika kombinationer.

Ernő Rubik var en uppfinnare som uppfann Rubiks kub.

Nu ska jag berätta hur jag började med Rubik’s kub. När jag fyllde 11 år fick jag min första Rubiks kub. Jag blandade den och försökte lösa den men det gick inte så bra. Jag sökte på Youtube hur man löser Rubiks kub. Först förstod jag inte hur de löste kuben men sen lärde jag mig hur man skulle lösa första lagret. Efter en vecka kunde jag lösa kuben på typ 20 minuter. När jag lärde mig att lösa kuben med OLL PLL CFOP F2L då gick det snabbare till 22 sekunder.

I nästa artikel kommer Oscar att dela med sig av sina bästa knep när det gäller att lösa kuben.

Oscar Tsoi

Inga kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kultur/nöje
K-pop, del 2. Gruppen BTS!

KULTUR OCH NÖJE. Bandet BTS består av sju medlemmar, Jimin, Jungkook, RM, V,  J-Hope, Suga och Jin. Suweys presenterar i denna artikel bandet och tipsar om album och låtar. BTS producerar och skriver sin egen musik. Många band får låtar skrivna och producerade åt dem men gruppen vill vara inblandade …

Kultur/nöje
1
K-pop, del 1. Presentation av K-pop!

KULTUR/NÖJE. K-pop, förkortning av koreansk pop, är en musikgenre som har sitt ursprung i Sydkorea. K-pop är den mest populära och bästsäljande musikgenren i Sydkorea. Under slutet av 1990-talet började K-pop spridas i Asien som en del av den koreanska vågen känd som Hallyu. K-pop har också uppnått global popularitet …

Kultur/nöje
Recension av Torka aldrig tårar utan handskar

RECENSION. Boken börjar med att en man ligger på sjukhus och har sina sista dagar där. Redan där blir man intresserad av vad som har hänt. Om mannen är sjuk eller inte och vill bara veta mer om varför en ung man håller på att dö. Boken är skriven av …