Presentation av K-pop!

Kultur/nöje

KULTUR/NÖJE.

K-pop, förkortning av koreansk pop, är en musikgenre som har sitt ursprung i Sydkorea. K-pop är den mest populära och bästsäljande musikgenren i Sydkorea.

Under slutet av 1990-talet började K-pop spridas i Asien som en del av den koreanska vågen känd som Hallyu. K-pop har också uppnått global popularitet under början av 2017 tack vare spridningen via sociala medier och den uppmärksammade gruppen BTS.

De flesta använder Kpop för att hänvisa till alla genrer i koreansk musik. De flesta låtar använder en blandning av engelska och koreanska, vilket gör det lättare för engelsktalande lyssnare.

Många tvekar inför att lyssna på koreansk musik eftersom det är ett annat språk. Men det finns en frihet som följer med att njuta av musik från andra platser, med texter på ett språk du inte talar och underliggande påverkan som kanske inte betyder så mycket för dig. När du tvingas koncentrera dig mer, som att läsa de engelska texterna medan du fokuserar på själva videon, kan du få ut mer av upplevelsen.

Suweys Ali Mohamed

I nästa artikel kommer Suweys att titta lite närmare på BTS, ett av det största namnen inom K-pop.

Inga kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kultur/nöje
Rubiks kub

Oscar Tsoi kommer i två artiklar att presentera Rubiks kub, som han är något av en expert på. Oscars kan själva lösa kuben på under en minut. Rubiks kub är ett 3D-pussel med sex sidor. Den vanligaste färgerna på kuben är röd, orange, gul, vit, grön och blå. Det finns …

Kultur/nöje
Recension av Torka aldrig tårar utan handskar

RECENSION. Boken börjar med att en man ligger på sjukhus och har sina sista dagar där. Redan där blir man intresserad av vad som har hänt. Om mannen är sjuk eller inte och vill bara veta mer om varför en ung man håller på att dö. Boken är skriven av …

Krönika
Läsning är inte bara ett roligt tidsfördriv

KRÖNIKA. Läsning är väldigt viktigt, det tror jag att de allra flesta vet. Men det som många inte vet är hur mycket läsningen kan påverka en person, hur mycket läsningen betyder för ens mentala utveckling och vad det egentligen är som läsningen påverkar. Läsning är viktigt, det är viktigt att …