K-pop, del 1. Presentation av K-pop!

Kultur/nöje
1

KULTUR/NÖJE.

K-pop, förkortning av koreansk pop, är en musikgenre som har sitt ursprung i Sydkorea. K-pop är den mest populära och bästsäljande musikgenren i Sydkorea.

Under slutet av 1990-talet började K-pop spridas i Asien som en del av den koreanska vågen känd som Hallyu. K-pop har också uppnått global popularitet under början av 2017 tack vare spridningen via sociala medier och den uppmärksammade gruppen BTS.

De flesta använder Kpop för att hänvisa till alla genrer i koreansk musik. De flesta låtar använder en blandning av engelska och koreanska, vilket gör det lättare för engelsktalande lyssnare.

Många tvekar inför att lyssna på koreansk musik eftersom det är ett annat språk. Men det finns en frihet som följer med att njuta av musik från andra platser, med texter på ett språk du inte talar och underliggande påverkan som kanske inte betyder så mycket för dig. När du tvingas koncentrera dig mer, som att läsa de engelska texterna medan du fokuserar på själva videon, kan du få ut mer av upplevelsen.

Suweys Ali Mohamed

I nästa artikel kommer Suweys att titta lite närmare på BTS, ett av det största namnen inom K-pop.

1 kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Intervju
Fotoutställning på Omegas bibliotek

Profilen Redaktionen hade profildag på Sörmlands museum och passade då på att ta foton inne i museets berättande magasin (som man bara kommer åt genom guidade visningar). På biblioteket på Omega har vi ramat in och gjort en utställning av några av fotona. Jörgen intervjuade kort eleverna Alma Nyström och …

Kultur/nöje
BTS första helt engelska låt Dynamite!

KULTUR/NÖJE. Det sydkoreanska pojkbandet BTS slog ungefär alla rekord man kunde på YouTube med deras första helt engelska låt Dynamite. Videon samlade in över 100-miljoner strömningar under dess första 24 timmar. Nu är den snart nästan uppe på 200-miljoner. Då är det bara tre dygn senare. Så killarnas fans – …

Krönika
Sluta säg att Snape är en bra person

KULTUR/NÖJE. Varning för spoilers om man inte har läst alla Harry Potter böcker. Severus Snape är en väldigt välskriven karaktär. Från första boken sågs han bara som en mobbare men visade sen sig att vara en dubbelspion. Det var i sista boken som han hjälpte Fenixorden att vinna kriget. Men …