K-pop, del 2. Gruppen BTS!

Kultur/nöje

KULTUR OCH NÖJE. Bandet BTS består av sju medlemmar, Jimin, Jungkook, RM, V,  J-Hope, Suga och Jin. Suweys presenterar i denna artikel bandet och tipsar om album och låtar.

BTS producerar och skriver sin egen musik. Många band får låtar skrivna och producerade åt dem men gruppen vill vara inblandade i all musik de gör. På koreanska står BTS för ”Bangtan Sonyeondan” vilket på engelska blir ”Bulletproof Boy Scouts”. Bandet tyckte dock inte att det engelska namnet passade dem och de bytte därför i höstas till att BTS på engelska istället står för ”Beyond the Scene”. BTS gillar att släppa sina album som en trilogi. Bland annat kom deras skiva The Most Beautiful Moment In Life i tre delar. 

De mesta kända låtarna heter DNA, Blood Sweat & Tear, IDOL, Fake love. Det finns flera andra låtar men dom här är dom mest kända. Dom har 25,5 miljoner följare på instagram, på twitter har dom 25,9 miljoner följare och på Youtube har dom 

BTS består av sju manliga medlemmar – Jin, Suga, J-Hope, RM, V, Jungkook och Jimin. ”Ledaren” är RM. RM: s initialer står för ”Rap Monster”, men hans fulla namn är faktiskt Kim Nam-joon.RM lärde sig engelska genom att titta på den populära amerikanska sitcomen ” Friends ”. RM är också den enda medlemmen som kan föra en konversation på engelska. BTS-medlem, Suga, är känd för att ha rappat i bandet, men han är också skicklig på piano . Jungkook är den yngsta medlemmen i gruppen, född den 1 september st , 1997. Den kortaste medlemmen i BTS är Jimin, som är 173 cm lång. Den högsta medlemmen i BTS är RM, som är 183 cm lång. Ingen av BTS-medlemmarna kommer från Seoul, även om många tycker det. De är faktiskt alla från olika provinser. Innan Suga introducerades för hip-hop lyssnade Suga bara på klassisk musik. Ursprungligen skulle Jimins scennamn vara antingen Baby J eller Young Kid.

Denna populära K-Pop-grupp var inte självskapade – ett underhållningsföretag som heter Big Hit Entertainment höll auditions att rekrytera medlemmar från och med 2010.Den ultimata gruppen slutfördes inte förrän 2013. BTS började uppmärksamma sex månader före sin debut på grund av deras närvaro på sociala medier och låtar. I mars 2016 listade Forbes BTS som den mest retweetade artisten.

BTS släppte 29 musikvideor och 22 singlar på bara 6 år från 2013 till 2018. Det första albumet som släpptes av BTS var ” Dark and Wild ” som kom ut den 19 augusti 2014. BTS satte på sin egen sort show som de spelade i ”Rookie King: Channel Bangtan.”Från och med juli 2018 har BTS vunnit 53 utmärkelser sedan bildandet. BTS är känt för sina texter som berör känsliga ämnen som mobbning i skolan, samhällsidealen, mentala hälsoproblem, självmord, nihilism och kvinnlig empowerment.

Fans av BTS kallas ”ARMY” som är en förkortning för ”Adorable Representative MC for Youth. BTS uppträdde vid American Music Awards 2017, som var deras första TV-framgång någonsin i USA.

BTS var den första K-Pop-gruppen som fick sina egna Twitter-emojis. Emojisarna etablerades som en utmaning för BTS att hitta var deras största fan baser var. Till slut kom Brasilien, Turkiet och Ryssland på topp. BTS har sålt minst 7 miljoner album globalt från och med juli 2018.

Det tredje fullängds albumet från BTS som heter ”Love Yourself: Tear” lanserade på nummer ett på Billboard 200, vilket gjorde dem till den enda K-Pop-gruppen som gjorde det.

Deras album ” Love Yourself: Her ” återvände mer än 1,2 miljoner exemplar på Sydkoreas Gaon Album-diagram under sin första utgivningsmånad. Det blev det mest sålda koreanska albumet efter månad på 16 år.

BTS har två certifierade guld singlar – ”Mic Drop Remix” och ”DNA.” Det finns de första och hittills enda koreanska konstnärerna som förvärvar två guldcertifieringar.

BTS har varit varumärkesambassadörer för Puma sedan 2015. Elsword, ett RPG-spel av Nexon, avslöjade karaktär avatarer baserade på medlemmarna i BTS. År 2018 tog Coca-Cola Korea på sig BTS som kampanjmodeller.

Medlemmarna i BTS tävlar om hur många tweeter deras Twitter-konton får. Sydkorea slog Tyskland i 2018 World Cup , BTS: s nya låt ”Fake Love” klättrade 31 platser i listorna. Medlemmarna i BTS flyttade till ett av de dyraste lägenheterna i Seoul i slutet av 2017.

BTS är stort för mode, några av deras favoritmärken är Gucci , WTAPS och Calvin Klein. BTS landade en plats på Time Magazines 2018-lista över 25 mest inflytelserika på Internet.När BTS gick ihop med UNICEF, inspirerade fans som ivrigt donerade till orsaken och samlade in 1 000 000 dollar på mindre än två dagar för UNICEFs kampanj för att föda undernärda barn.

FAKTA

Medlemmarna i BTS har artistnamn och heter egentligen så här:

Jimin heter egentligen Park Ji Min.

Jungkook heter egentligen Jeon Jeong-Guk.

RM heter egentligen Kim Nam Joon.

V heter egentligen Kim Tae Hyung.

J-Hope heter egentligen Jung Ho Seok.

Suga heter egentligen Min Yoon Gi.

Jin heter egentligen Kim Seok Jin.

Suweys Ali Mohamed

Läs också första delen om K-pop här

Inga kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Krönika
Enfärgad tråkighet med lite orange

KRÖNIKA. Jag får en notis från Instagram. Jag undrar varför jag fått ett meddelade när jag inser vad det är för dag, dagen då vi får se omslaget på den nya boken. Omslaget som varit så vackert innan med fantastiska färger och symboler har bytts ut. Jag känner besvikelsen sprida …

Intervju
Fotoutställning på Omegas bibliotek

Profilen Redaktionen hade profildag på Sörmlands museum och passade då på att ta foton inne i museets berättande magasin (som man bara kommer åt genom guidade visningar). På biblioteket på Omega har vi ramat in och gjort en utställning av några av fotona. Jörgen intervjuade kort eleverna Alma Nyström och …

Kultur/nöje
BTS första helt engelska låt Dynamite!

KULTUR/NÖJE. Det sydkoreanska pojkbandet BTS slog ungefär alla rekord man kunde på YouTube med deras första helt engelska låt Dynamite. Videon samlade in över 100-miljoner strömningar under dess första 24 timmar. Nu är den snart nästan uppe på 200-miljoner. Då är det bara tre dygn senare. Så killarnas fans – …