K-pop, del 2. Gruppen BTS!

Kultur/nöje

KULTUR OCH NÖJE. Bandet BTS består av sju medlemmar, Jimin, Jungkook, RM, V,  J-Hope, Suga och Jin. Suweys presenterar i denna artikel bandet och tipsar om album och låtar.

BTS producerar och skriver sin egen musik. Många band får låtar skrivna och producerade åt dem men gruppen vill vara inblandade i all musik de gör. På koreanska står BTS för ”Bangtan Sonyeondan” vilket på engelska blir ”Bulletproof Boy Scouts”. Bandet tyckte dock inte att det engelska namnet passade dem och de bytte därför i höstas till att BTS på engelska istället står för ”Beyond the Scene”. BTS gillar att släppa sina album som en trilogi. Bland annat kom deras skiva The Most Beautiful Moment In Life i tre delar. 

De mesta kända låtarna heter DNA, Blood Sweat & Tear, IDOL, Fake love. Det finns flera andra låtar men dom här är dom mest kända. Dom har 25,5 miljoner följare på instagram, på twitter har dom 25,9 miljoner följare och på Youtube har dom 

BTS består av sju manliga medlemmar – Jin, Suga, J-Hope, RM, V, Jungkook och Jimin. ”Ledaren” är RM. RM: s initialer står för ”Rap Monster”, men hans fulla namn är faktiskt Kim Nam-joon.RM lärde sig engelska genom att titta på den populära amerikanska sitcomen ” Friends ”. RM är också den enda medlemmen som kan föra en konversation på engelska. BTS-medlem, Suga, är känd för att ha rappat i bandet, men han är också skicklig på piano . Jungkook är den yngsta medlemmen i gruppen, född den 1 september st , 1997. Den kortaste medlemmen i BTS är Jimin, som är 173 cm lång. Den högsta medlemmen i BTS är RM, som är 183 cm lång. Ingen av BTS-medlemmarna kommer från Seoul, även om många tycker det. De är faktiskt alla från olika provinser. Innan Suga introducerades för hip-hop lyssnade Suga bara på klassisk musik. Ursprungligen skulle Jimins scennamn vara antingen Baby J eller Young Kid.

Denna populära K-Pop-grupp var inte självskapade – ett underhållningsföretag som heter Big Hit Entertainment höll auditions att rekrytera medlemmar från och med 2010.Den ultimata gruppen slutfördes inte förrän 2013. BTS började uppmärksamma sex månader före sin debut på grund av deras närvaro på sociala medier och låtar. I mars 2016 listade Forbes BTS som den mest retweetade artisten.

BTS släppte 29 musikvideor och 22 singlar på bara 6 år från 2013 till 2018. Det första albumet som släpptes av BTS var ” Dark and Wild ” som kom ut den 19 augusti 2014. BTS satte på sin egen sort show som de spelade i ”Rookie King: Channel Bangtan.”Från och med juli 2018 har BTS vunnit 53 utmärkelser sedan bildandet. BTS är känt för sina texter som berör känsliga ämnen som mobbning i skolan, samhällsidealen, mentala hälsoproblem, självmord, nihilism och kvinnlig empowerment.

Fans av BTS kallas ”ARMY” som är en förkortning för ”Adorable Representative MC for Youth. BTS uppträdde vid American Music Awards 2017, som var deras första TV-framgång någonsin i USA.

BTS var den första K-Pop-gruppen som fick sina egna Twitter-emojis. Emojisarna etablerades som en utmaning för BTS att hitta var deras största fan baser var. Till slut kom Brasilien, Turkiet och Ryssland på topp. BTS har sålt minst 7 miljoner album globalt från och med juli 2018.

Det tredje fullängds albumet från BTS som heter ”Love Yourself: Tear” lanserade på nummer ett på Billboard 200, vilket gjorde dem till den enda K-Pop-gruppen som gjorde det.

Deras album ” Love Yourself: Her ” återvände mer än 1,2 miljoner exemplar på Sydkoreas Gaon Album-diagram under sin första utgivningsmånad. Det blev det mest sålda koreanska albumet efter månad på 16 år.

BTS har två certifierade guld singlar – ”Mic Drop Remix” och ”DNA.” Det finns de första och hittills enda koreanska konstnärerna som förvärvar två guldcertifieringar.

BTS har varit varumärkesambassadörer för Puma sedan 2015. Elsword, ett RPG-spel av Nexon, avslöjade karaktär avatarer baserade på medlemmarna i BTS. År 2018 tog Coca-Cola Korea på sig BTS som kampanjmodeller.

Medlemmarna i BTS tävlar om hur många tweeter deras Twitter-konton får. Sydkorea slog Tyskland i 2018 World Cup , BTS: s nya låt ”Fake Love” klättrade 31 platser i listorna. Medlemmarna i BTS flyttade till ett av de dyraste lägenheterna i Seoul i slutet av 2017.

BTS är stort för mode, några av deras favoritmärken är Gucci , WTAPS och Calvin Klein. BTS landade en plats på Time Magazines 2018-lista över 25 mest inflytelserika på Internet.När BTS gick ihop med UNICEF, inspirerade fans som ivrigt donerade till orsaken och samlade in 1 000 000 dollar på mindre än två dagar för UNICEFs kampanj för att föda undernärda barn.

FAKTA

Medlemmarna i BTS har artistnamn och heter egentligen så här:

Jimin heter egentligen Park Ji Min.

Jungkook heter egentligen Jeon Jeong-Guk.

RM heter egentligen Kim Nam Joon.

V heter egentligen Kim Tae Hyung.

J-Hope heter egentligen Jung Ho Seok.

Suga heter egentligen Min Yoon Gi.

Jin heter egentligen Kim Seok Jin.

Suweys Ali Mohamed

Läs också första delen om K-pop här

Inga kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kultur/nöje
1
K-pop, del 1. Presentation av K-pop!

KULTUR/NÖJE. K-pop, förkortning av koreansk pop, är en musikgenre som har sitt ursprung i Sydkorea. K-pop är den mest populära och bästsäljande musikgenren i Sydkorea. Under slutet av 1990-talet började K-pop spridas i Asien som en del av den koreanska vågen känd som Hallyu. K-pop har också uppnått global popularitet …

Kultur/nöje
Rubiks kub

Oscar Tsoi kommer i två artiklar att presentera Rubiks kub, som han är något av en expert på. Oscars kan själva lösa kuben på under en minut. Rubiks kub är ett 3D-pussel med sex sidor. Den vanligaste färgerna på kuben är röd, orange, gul, vit, grön och blå. Det finns …

Kultur/nöje
Recension av Torka aldrig tårar utan handskar

RECENSION. Boken börjar med att en man ligger på sjukhus och har sina sista dagar där. Redan där blir man intresserad av vad som har hänt. Om mannen är sjuk eller inte och vill bara veta mer om varför en ung man håller på att dö. Boken är skriven av …