Så har var profildagen för danseleverna i årskurs åtta

Högstadiet

HÖGSTADIET.

Redaktionen träffar elever som går på dansprofilen före och efter deras uppträdande på Culturums stora scen.

Medea berättar att hon har haft dansprofilen från sjuan och hon alltid har gillat att dansa.

– Jag kommer ihåg dansstegen ganska bra, om man bara får göra dem några gånger själv så kommer man ihåg. Den dans vi gjorde på Lucia övade vi på ganska länge sen, typ höstlovet. Nu över vi på egna danser nu och efter lunch ska vi visa upp de danser vi jobbar med tillsammans för de övriga profilerna.

Amanda och Julia är mitt uppe i övandet.

– Den här dansen vi dansar nu, då vi gör en egen koreografi, den har vi bara dansat två gånger. Så vi har bara gjort den två lektioner. Den andra vi gör, och som vi ska framföra på scen, har vi tränat på sedan i vintras.

– Om det bara skulle vara mig själv, eller bara jag och Julia så känns det mer nervöst. Man blir inte lika i fokus om man dansar i stor grupp, säger Amanda.

Det bästa med dans tycker de båda är att man får röra på sig och göra olika saker till musik.

– Det kommer gå bra, men det hade blivit ännu bättre om vi tränat mer, avslutar Julia.

Efter uppträdandena får vi ett snabbt prat med en fnittrig Ebba.

– Det gick jättebra för alla andra förutom mig.

Som en bonus får ni här en film där både dansakterna och musikakterna är med!

Thea Mikaelsson, Hani Mohamed, Jörgen Leidebrant, Magnus Edgarsson

Inga kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Högstadiet
Hälsningar från Melody och Lisa till eleverna på skolan!

NYKÖPINGS HÖGSTADIUM. Skolbibliotekarien Jörgen har nyligen varit på bokmässan i Göteborg och passade då på att få tre böcker signerade. Det handlar om Jobbiga tjejer av Lisa Bjärbo, Johanna Lindbäck och Sara Ohlsson samt Mizeria och Lowkey av Melody Farshin. I båda fallen handlar det om personliga hälsningar till eleverna …

Högstadiet
9j och 9n ställer ut surrealistiska träd i biblioteket!

UTSTÄLLNING. På bildlektionerna har eleverna i årskurs nio målat surrealistiska träd. I skolbiblioteket har tidigare ställt ut målningar av 9i och 9m. Nu har vi bytt ut dessa till målningar av 9j och 9n. Jag har pratat med Viggo Karlsson som har med en målning. Det här är något som …

Högstadiet
Högstadiepodden om skolmaten

PODD. Lyssna på när Mariana, Sofia, Valentina, Pamela, Nilo och Havannah diskuterar vad de tycker om skolmaten. De har även intervjuat elever och personal på Omega. Lyssna här Alla åsikter som framkommer i podden och intervjuerna är elevernas/personalens egna. Foto: Wikimedia Commons; Casey Lehman