Så har var profildagen för danseleverna i årskurs åtta

Högstadiet

HÖGSTADIET.

Redaktionen träffar elever som går på dansprofilen före och efter deras uppträdande på Culturums stora scen.

Medea berättar att hon har haft dansprofilen från sjuan och hon alltid har gillat att dansa.

– Jag kommer ihåg dansstegen ganska bra, om man bara får göra dem några gånger själv så kommer man ihåg. Den dans vi gjorde på Lucia övade vi på ganska länge sen, typ höstlovet. Nu över vi på egna danser nu och efter lunch ska vi visa upp de danser vi jobbar med tillsammans för de övriga profilerna.

Amanda och Julia är mitt uppe i övandet.

– Den här dansen vi dansar nu, då vi gör en egen koreografi, den har vi bara dansat två gånger. Så vi har bara gjort den två lektioner. Den andra vi gör, och som vi ska framföra på scen, har vi tränat på sedan i vintras.

– Om det bara skulle vara mig själv, eller bara jag och Julia så känns det mer nervöst. Man blir inte lika i fokus om man dansar i stor grupp, säger Amanda.

Det bästa med dans tycker de båda är att man får röra på sig och göra olika saker till musik.

– Det kommer gå bra, men det hade blivit ännu bättre om vi tränat mer, avslutar Julia.

Efter uppträdandena får vi ett snabbt prat med en fnittrig Ebba.

– Det gick jättebra för alla andra förutom mig.

Som en bonus får ni här en film där både dansakterna och musikakterna är med!

Thea Mikaelsson, Hani Mohamed, Jörgen Leidebrant, Magnus Edgarsson

Inga kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Högstadiet
Så här var profildagen för musikeleverna i årskurs åtta!

HÖGSTADIET. Redaktionen träffar elever som går på musikprofilen före och efter deras uppträdande på Culturums stora scen. Det blir en hel del prat om själva uppträdandet men också om profilen i stort. På förmiddagen repar alla musikprofilelever i olika grupper och efter lunch ska alla upp på scen och köra …

Högstadiet
Redaktionen ute på stan: Vad tycker folk om vår skola och dagens ungdomar?

HÖGSTADIET. Veronica, Houda och Tuva gav sig ut på stan för att ställa två frågor till personer de stötte på: Vad tycker du om Nyköpings högstadium? och Vad tycker du om dagens ungdomar? Linda, 42 år, röroperatör på tvätteri Jag tänker på Alpha och Omega. Alpha var väldigt bra när …

Högstadiet
Så här var profildagen för dansprofilen i årskurs sju!

HÖGSTADIET. Redaktionen har följt dansprofilen under profildagen måndagen den 8 juni. Det var två olika dansgrupper. De repade på förmiddagen och framförde sina danser på Culturums scen på eftermiddagen. Innan deras uppvisning så får Redaktionen tag på Lisa som går i 7m på Omega. – Ja, vad ska hända nu? …