Så här var profildagen för musik- och teatereleverna i årskurs sju!

Högstadiet

HÖGSTADIET. Redaktionen har följt musikprofilen och teaterprofilen under profildagen måndagen den 8 juni. De skulle repa in sitt nummer på förmiddagen och framföra det på scenen på Culturum på eftermiddagen.

Redaktionen pratar med Timo, lärare på musikprofilen, inför att hans elever ska framför Ed Sheerans låt ”Perfect” på scenen.

– Den här låten är bra, dels är det en lite annan taktart som eleverna får lära sig. Det är 6/8-delstakt. Så man kan räkna till sex i den. Det är en bra låt, jag tycker om Ed Sheeran. Det är det många ungdomar som gör också.

På frågan om hur låtarna som eleverna ska framföra väljs ut berättar Timo att första året på profilen så brukar det vara lärarna som väljer ut låtar, sen blir det eleverna själva.

— Nu har vi dels lite repetition med musikerna till 11.30 ungefär och efter det ska vi köra på och spela upp allt. Sedan kommer drama hit också och spelar upp vad de har gjort.

Hanad i 7d ska vara och sjunga låten av Ed Sheeran.

– Jag känner mig nervöst men det blir roligt att sjunga inför publik. Det svåraste blir att komma ihåg texten. Det känns nervöst, som att man har fjärilar i magen. Roligast blir att sjunga med sina vänner och att få sjunga inför publik. Det svåraste blir att klara texten rätt.

Helen är musiklärare på Omega. Hon har varit med och valt låtarna ”Svag och ”Perfect” som eleverna ska framföra på scenen.

– Profildagen ger en chans att träna på scenen, tidigare har de bara varit på ensemblerum på skolan. Det är en helt annan känsla av att stå på scenen.

Jonathan i 7p ska vara med och spela på låtarna ”Pricetag” och ”Rolling in the Deep”.

– Det ska bli roligt att få spela. Svåraste blir att komma ihåg hur man spelar. Jag har inte spelat länge alls. Ska spela ”Pricetag” och ”Rolling in the Deep”. Jag spelar bas. De hade bara två basister så, varför inte?

Teaterprofilen repar nere i Olrogsalen på Culturum. Läraren är Linda Pröjtz-Ålund.

– Jag jobbar som vikarie för Noah, som är dramalärare på Kulturskolan. Det roligast blir att se alla elever prestera. Jag tycker de är en fantastiskt duktig grupp. Jag ska försöka få de att andas och att vara lugna.

Linnea i 7j känner inget speciellt inför uppträdandet.

– Det svåraste kommer att vara att inte börja skratta. Det är Linda som har kommit på det. Vi ska spela upp en saga eller berättelse.

Amina i 7n berättar lite mer om vad de ska spela upp för något.

– Vi ska uppträda med vår fina lilla teatershow. Vi ska improvisera, spela upp, andras dag. Och lite… det får du se.

Efter uppträdandet får Redaktionen tag på Hanad igen som är lite missnöjd.

-Det var inget som var extra bra för man hörde inte min röst. Så jag inte är nöjd med uppträdandet.

Som avslutning får ni här en kort film med en snutt från elevernas uppträdande, både dansprofilen och musikprofilen!

Alma Nyström, Oscar Tsoi, Sandra Ryberg, Monira Abdikarim, Jörgen Leidebrant, Magnus Edgarsson

Inga kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Högstadiet
Så har var profildagen för danseleverna i årskurs åtta

HÖGSTADIET. Redaktionen träffar elever som går på dansprofilen före och efter deras uppträdande på Culturums stora scen. Medea berättar att hon har haft dansprofilen från sjuan och hon alltid har gillat att dansa. – Jag kommer ihåg dansstegen ganska bra, om man bara får göra dem några gånger själv så …

Högstadiet
Så här var profildagen för musikeleverna i årskurs åtta!

HÖGSTADIET. Redaktionen träffar elever som går på musikprofilen före och efter deras uppträdande på Culturums stora scen. Det blir en hel del prat om själva uppträdandet men också om profilen i stort. På förmiddagen repar alla musikprofilelever i olika grupper och efter lunch ska alla upp på scen och köra …

Högstadiet
Redaktionen ute på stan: Vad tycker folk om vår skola och dagens ungdomar?

HÖGSTADIET. Veronica, Houda och Tuva gav sig ut på stan för att ställa två frågor till personer de stötte på: Vad tycker du om Nyköpings högstadium? och Vad tycker du om dagens ungdomar? Linda, 42 år, röroperatör på tvätteri Jag tänker på Alpha och Omega. Alpha var väldigt bra när …