Så här var profildagen för musik- och teatereleverna i årskurs sju!

Högstadiet

HÖGSTADIET. Redaktionen har följt musikprofilen och teaterprofilen under profildagen måndagen den 8 juni. De skulle repa in sitt nummer på förmiddagen och framföra det på scenen på Culturum på eftermiddagen.

Redaktionen pratar med Timo, lärare på musikprofilen, inför att hans elever ska framför Ed Sheerans låt ”Perfect” på scenen.

– Den här låten är bra, dels är det en lite annan taktart som eleverna får lära sig. Det är 6/8-delstakt. Så man kan räkna till sex i den. Det är en bra låt, jag tycker om Ed Sheeran. Det är det många ungdomar som gör också.

På frågan om hur låtarna som eleverna ska framföra väljs ut berättar Timo att första året på profilen så brukar det vara lärarna som väljer ut låtar, sen blir det eleverna själva.

— Nu har vi dels lite repetition med musikerna till 11.30 ungefär och efter det ska vi köra på och spela upp allt. Sedan kommer drama hit också och spelar upp vad de har gjort.

Hanad i 7d ska vara och sjunga låten av Ed Sheeran.

– Jag känner mig nervöst men det blir roligt att sjunga inför publik. Det svåraste blir att komma ihåg texten. Det känns nervöst, som att man har fjärilar i magen. Roligast blir att sjunga med sina vänner och att få sjunga inför publik. Det svåraste blir att klara texten rätt.

Helen är musiklärare på Omega. Hon har varit med och valt låtarna ”Svag och ”Perfect” som eleverna ska framföra på scenen.

– Profildagen ger en chans att träna på scenen, tidigare har de bara varit på ensemblerum på skolan. Det är en helt annan känsla av att stå på scenen.

Jonathan i 7p ska vara med och spela på låtarna ”Pricetag” och ”Rolling in the Deep”.

– Det ska bli roligt att få spela. Svåraste blir att komma ihåg hur man spelar. Jag har inte spelat länge alls. Ska spela ”Pricetag” och ”Rolling in the Deep”. Jag spelar bas. De hade bara två basister så, varför inte?

Teaterprofilen repar nere i Olrogsalen på Culturum. Läraren är Linda Pröjtz-Ålund.

– Jag jobbar som vikarie för Noah, som är dramalärare på Kulturskolan. Det roligast blir att se alla elever prestera. Jag tycker de är en fantastiskt duktig grupp. Jag ska försöka få de att andas och att vara lugna.

Linnea i 7j känner inget speciellt inför uppträdandet.

– Det svåraste kommer att vara att inte börja skratta. Det är Linda som har kommit på det. Vi ska spela upp en saga eller berättelse.

Amina i 7n berättar lite mer om vad de ska spela upp för något.

– Vi ska uppträda med vår fina lilla teatershow. Vi ska improvisera, spela upp, andras dag. Och lite… det får du se.

Efter uppträdandet får Redaktionen tag på Hanad igen som är lite missnöjd.

-Det var inget som var extra bra för man hörde inte min röst. Så jag inte är nöjd med uppträdandet.

Som avslutning får ni här en kort film med en snutt från elevernas uppträdande, både dansprofilen och musikprofilen!

Alma Nyström, Oscar Tsoi, Sandra Ryberg, Monira Abdikarim, Jörgen Leidebrant, Magnus Edgarsson

Inga kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Högstadiet
Hälsningar från Melody och Lisa till eleverna på skolan!

NYKÖPINGS HÖGSTADIUM. Skolbibliotekarien Jörgen har nyligen varit på bokmässan i Göteborg och passade då på att få tre böcker signerade. Det handlar om Jobbiga tjejer av Lisa Bjärbo, Johanna Lindbäck och Sara Ohlsson samt Mizeria och Lowkey av Melody Farshin. I båda fallen handlar det om personliga hälsningar till eleverna …

Högstadiet
9j och 9n ställer ut surrealistiska träd i biblioteket!

UTSTÄLLNING. På bildlektionerna har eleverna i årskurs nio målat surrealistiska träd. I skolbiblioteket har tidigare ställt ut målningar av 9i och 9m. Nu har vi bytt ut dessa till målningar av 9j och 9n. Jag har pratat med Viggo Karlsson som har med en målning. Det här är något som …

Högstadiet
Högstadiepodden om skolmaten

PODD. Lyssna på när Mariana, Sofia, Valentina, Pamela, Nilo och Havannah diskuterar vad de tycker om skolmaten. De har även intervjuat elever och personal på Omega. Lyssna här Alla åsikter som framkommer i podden och intervjuerna är elevernas/personalens egna. Foto: Wikimedia Commons; Casey Lehman