En trevlig upplevelse med ett trevlig bemötande

Recensioner

RECENSION. Hanna & Ellie var fikarecensenter för en dag. Det var i samband med att profilen Redaktionen besökte Sörmlands museum den 22 oktober. De passade också på att bedöma själva museum-upplevelsen som helhet.

Sörmlands museum är en plats för kulturella uttryck, historia och en trevlig upplevelse för hela familjen. Det finns saker för att roa både gamla som unga, även för oss som är 14/15 år och med helt andra intressen så var det en trevlig upplevelse.

Deras fik är ganska stort. Det är väldigt tyst och många äldre, skulle behövts lite bakgrundsmusik då det blev väldigt tyst. Dom hade inte så stort utbud av fika, det vi smakade var en banankaka och en tosca, vilket inte var i vår smak men det funkar säkert för den som gillar sötsaker.

Foto: Magnus Edgarsson
Foto: Magnus Edgarsson

Det var lite höga priser men det är acceptabelt då själva besöket är kostnadsfritt.

Museet har ett speciellt koncept eftersom man kan gå en guidad vandring i de magasin som annars är stängda för allmänheten. Det fanns tretton magasin och det finns cirka 80.000 föremål som man kan få kolla på.

Man kan också välja att gå fritt i de delar av museet som är öppna. 

Sammanfattningsvis var det en trevlig upplevelse med trevligt bemötande.

Hanna Hagberg & Ellie Karlsson

Inga kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kultur/nöje
Recension av Torka aldrig tårar utan handskar

RECENSION. Boken börjar med att en man ligger på sjukhus och har sina sista dagar där. Redan där blir man intresserad av vad som har hänt. Om mannen är sjuk eller inte och vill bara veta mer om varför en ung man håller på att dö. Boken är skriven av …

Recensioner
En roman om en våldtäkt – recension av Kort kjol

Författare: Christina Wahlden. Genre: Drama och tragedi.                                                                                                   Utgivningsdatum: 2010-08-11 Längd: 142 sidor.  Språk: Svenska. Myran är en helt vanlig tonårstjej som en dag firar med hennes klasskamrater att dom fått sommarlov.  Myran har långt blont hår och har på sig en röd kort kjol. Sent på kvällen börjar Myrans bästa …

Kultur/nöje
Recension av Frost 2

FILM. Den 27 november 2013 hade den animerade filmen Frost premiär runt om i världen. Frost är en berättelse som är löst baserat på HC Andersens saga ”Snödrottningen” från 1845. Filmen är skapad av Disney och regisserad av Chris Buck och Jennifer Leef. Filmen blev en stor succé och den …