Enfärgad tråkighet med lite orange

Krönika

KRÖNIKA. Jag får en notis från Instagram. Jag undrar varför jag fått ett meddelade när jag inser vad det är för dag, dagen då vi får se omslaget på den nya boken. Omslaget som varit så vackert innan med fantastiska färger och symboler har bytts ut. Jag känner besvikelsen sprida sig i kroppen.

Det var en helt vanlig dag då jag scrollade inne på Booktok, en del av Tiktok som är gömd för alla som inte läser. Jag hade precis skickat massor av book quotes till Agnes när jag får en notis från Instagram. Jag undrar vad det är när jag plötsligt inser vad det är för dag, dagen då vi får se omslaget till den nya boken. Jag klickar snabbt in i vår chatt eftersom min vän verkar vara arg, jag vet inte varför förrän jag ser det. Omslaget som varit så vackert innan med fantastiska färger och symboler har bytts ut mot en enfärgad tråkighet med en orange färgklump i mitten.

Jag är väldigt besviken på både det nya omslaget till boken men även namnet, bokserien har haft ett tema i titlarna. Böckerna heter alltid “A Court of x and x” men den nya boken är speciell och det har skadat hela min sida av Booktok. Men vad heter den nya boken då? Jo den heter “A court of silver flames” och det kanske inte känns som ett stort problem men de tidigare böckerna har alltid kunnat uttalas Acotar, Acomaf och Acowar och så kommer den nya boken och ska vara speciell, namnet på den nya boken är enligt mig ett skämt i sig. Acosf, testa att säga det så ser vi hur enkelt det är!

Jag är såklart taggad på den nya boken men den kommer att förstöra hela min bokhylla. De gamla omslagen var jättefina med huvudkaraktären på framsidan. Man såg aldrig hennes ansikte utan bara henne och vad hennes roll i boken skulle vara. Inte bara det, de gamla omslagen visade även hur hon mådde psykisk, det är inte något de nya böckerna gör. Den senaste boken har en orange mask med en grå bakgrund på framsidan, jag förstår att det ska vara en ganska basic bakgrundsfärg så att masken ska vara ett pop av färg och sticka ut men jag tycker att färgen orange var fel färgval eftersom jag tycker att färgerna orange och grå skapar ett ganska dystert par.

Om inte omslaget och namnet förstörde bokhyllorna för massor av läsare så säljs även boken endast inbunden, vilket betyder att alla de fans som köpt pocketversionen av bokserien nu kommer ha det svarta fåret med en bok som är både större och inbunden. För att inte tala om hur mycket dyrare inbundna böcker är. Det faktum att böckerna som är inbundna är så dyra gör det svårt att hålla budgeten när man ska köpa böcker, de är oftast bättre kvalité på de inbundna böckerna men jag vill inte gärna lägga 250 kr på en bok jag haft möjlighet att få för 150 kr.

Det roliga är att jag har sett en del fanart, bilder gjorda av fans, där de skriver att författaren har tillstånd att ta deras bilder till ett omslag som liknar de gamla enbart eftersom de inte heller gillar de nya omslagen. Men man ska såklart inte döma boken efter omslaget även om det är det som kan väcka intresse. Jag köpa boken ändå även fast den kostar skjortan och även om den enfärgade tråkigheten med lite orange kommer stå ut från resten av mina böcker enbart eftersom jag älskar serien.

Smilla Österholm

Källor: (1) Smilla Österholm, (2) Sarah J.Maas, Mig själv och författaren av boken

Bild: En bunt böcker med ett par glasögon staplade ovanpå, bild av hippox.com

Inga kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Krönika
Markägarnas värsta fiende hissar vit flagg!

KRÖNIKA. Nu nalkas våren, solen gör det den borde och den stora delen av vår befolkning som är pollenallergiker får sin årliga dos av rampljus. Just som jag skriver detta behöver behöver jag ducka för trötta humlor som kommer farande. För mig betyder det bara en sak, det är dags …

Krönika
Coronaviruset från yngres perspektiv

KRÖNIKA. I början skämtade jag om det men nu är det på riktigt, jag pratar om covid-19 även kallat coronaviruset. När jag först hörde talas om covid-19 så var jag inne och scrollade på Instagram när jag då fick upp en video när en person skämtade om det eftersom det …

Krönika
Sociala medier

KRÖNIKA. Det är bara ett klick sen är jag inne på den plattformen där alla kan skriva till mig, där alla kan se min fritid och mina selfies. Det enda jag ser på Instagram just nu är botoxfyllda läppar, influencers som står och putar med rumpan samtidigt som dom gör …