Vinnaren av Månadens krönika i mars!

Krönika

MÅNADENS KRÖNIKA. Månadens krönika i mars är… Hampus Valfridsson med sin krönika ”Strandsatt på Tystberga trafikplats klockan nio på kvällen”!!! Hampus vinner en biocheck som han kan hämta ut i biblioteket på Omega efter påsklovet.

Jury har varit en riktig journalist! Nämligen Fredrik Ericsson på Södermanlands nyheter (se bild på honom nedan). Så här skriver han i sin motivering:

”En bra krönika tar upp angelägna problem på ett personligt sätt, något samtliga krönikörer på Nyköpings högstadium lyckats utmärkt med. Den krönika som stack ut lite extra den här månaden var Hampus Valfridsson med ”Strandsatt på Tystberga trafikplats”. Glesbygden tampas med många utmaningar och skribenten lyckas med en målande närvaro belysa relevant problematik i ämnet. Texten behandlar svårigheter med infrastruktur, bredband och handel utan att upplevas som gnällig eller ha orimliga förväntningar på sin omgivning. Den visar på hur vägen till vänskap ser ut för många körkortslösa personer utanför städernas centrum. Krönikan rymmer både kritik och tacksamhet, ljus och mörker. Skickligt!

Fredrik Ericsson på SN. Jury för Månadens krönika 2021. Foto: Fredrik Ericsson

Månadens krönika rullar vidare och en vinnare kommer utses också i april och maj. Kanske också i juni om krönikorna räcker till.

Jörgen Leidebrant

Inga kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Krönika
Vinnaren i månadens krönika i maj!

MÅNADENS KRÖNIKA. Månadens krönika i maj är… Nada Almunajed med sin krönika ”Vad säger mitt utseende om vem jag är?”!!! Ellen vinner en biocheck som kan hämtas ut i biblioteket på Omega. Fredrik Ericsson på Södermanlands nyheter (se bild på honom nedan) har varit jury och läst alla krönikor som …

Krönika
Värsta miljöboven är du själv

KRÖNIKA. Häromdagen satt jag och mamma som vanligt spikade vid tv:n framför ett naturprogram. Det är numera något vi har satt i vana. Även fast vi har sett flertaliga naturprogram redan är vi alltid lika fascinerade av hur otroligt häftig naturen är och hur många speciella djur det finns runtom …

Krönika
Varför ska det här bestämma över min framtid?

KRÖNIKA. ”Tänk på din framtid Selma! Detta är bra att kunna när du går i gymnasiet! När du är vuxen så kommer du ångra att du inte jobbade hårdare och fokuserade bättre under lektionerna. Tänk på det du!” Under hela vår skolgång har vi fått höra saker som de här. …