Vinnaren av Månadens krönika i mars!

Krönika

MÅNADENS KRÖNIKA. Månadens krönika i mars är… Hampus Valfridsson med sin krönika ”Strandsatt på Tystberga trafikplats klockan nio på kvällen”!!! Hampus vinner en biocheck som han kan hämta ut i biblioteket på Omega efter påsklovet.

Jury har varit en riktig journalist! Nämligen Fredrik Ericsson på Södermanlands nyheter (se bild på honom nedan). Så här skriver han i sin motivering:

”En bra krönika tar upp angelägna problem på ett personligt sätt, något samtliga krönikörer på Nyköpings högstadium lyckats utmärkt med. Den krönika som stack ut lite extra den här månaden var Hampus Valfridsson med ”Strandsatt på Tystberga trafikplats”. Glesbygden tampas med många utmaningar och skribenten lyckas med en målande närvaro belysa relevant problematik i ämnet. Texten behandlar svårigheter med infrastruktur, bredband och handel utan att upplevas som gnällig eller ha orimliga förväntningar på sin omgivning. Den visar på hur vägen till vänskap ser ut för många körkortslösa personer utanför städernas centrum. Krönikan rymmer både kritik och tacksamhet, ljus och mörker. Skickligt!

Fredrik Ericsson på SN. Jury för Månadens krönika 2021. Foto: Fredrik Ericsson

Månadens krönika rullar vidare och en vinnare kommer utses också i april och maj. Kanske också i juni om krönikorna räcker till.

Jörgen Leidebrant

Inga kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Krönika
Markägarnas värsta fiende hissar vit flagg!

KRÖNIKA. Nu nalkas våren, solen gör det den borde och den stora delen av vår befolkning som är pollenallergiker får sin årliga dos av rampljus. Just som jag skriver detta behöver behöver jag ducka för trötta humlor som kommer farande. För mig betyder det bara en sak, det är dags …

Krönika
Coronaviruset från yngres perspektiv

KRÖNIKA. I början skämtade jag om det men nu är det på riktigt, jag pratar om covid-19 även kallat coronaviruset. När jag först hörde talas om covid-19 så var jag inne och scrollade på Instagram när jag då fick upp en video när en person skämtade om det eftersom det …

Krönika
Sociala medier

KRÖNIKA. Det är bara ett klick sen är jag inne på den plattformen där alla kan skriva till mig, där alla kan se min fritid och mina selfies. Det enda jag ser på Instagram just nu är botoxfyllda läppar, influencers som står och putar med rumpan samtidigt som dom gör …