Vinnaren i månadens krönika i April

Krönika

MÅNADENS KRÖNIKA. Månadens krönika i april är… Ellen Enoksson med sin krönika ”Orättvisan som förföljer en hela livet”!!! Ellen vinner en biocheck som hen kan hämta ut i biblioteket på Alpha.

Fredrik Ericsson på Södermanlands nyheter (se bild på honom nedan) har varit jury och läst alla krönikor som publicerats. Så här skriver han i sin motivering om varför Ellen vinner i april:

”Aprils vinnare Ellen Enocksson, 9f skriver: ”Man måste vara en riktigt stark person för att orka stöta bort dessa kommentarer man växer upp med”. Det är en väldigt allvarlig formulering för ”en riktigt stark person” i hennes text syftar på barn – unga tjejer – som växer upp med ett skadligt språkbruk omkring sig. Majoriteten av alla barn jag har träffat är sköra och behöver stöd från vuxenvärlden. Riktigt starka barn är sällsynta i samhället. Det gäller oavsett kön. Ellen Enocksson beskriver vad konsekvenserna blir med kommentarer som “Du springer som tjej” eller “Slåss som tjej” innebär och några vinnare är inte i sikte. Hon nämner även “Han slår dig bara för att han tycker om dig”, vilket skickar kalla kårar av obehag med tanke på debatten om mäns våld mot kvinnor. Ellen Enocksson har skrivit en viktig krönika!”

Fredrik Ericsson på SN. Jury för Månadens krönika 2021. Foto: Fredrik Ericsson

Månadens krönika rullar vidare och en vinnare kommer utses också i april och maj. Kanske också i juni om krönikorna räcker till.

Inga kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Krönika
Vinnaren i månadens krönika i maj!

MÅNADENS KRÖNIKA. Månadens krönika i maj är… Nada Almunajed med sin krönika ”Vad säger mitt utseende om vem jag är?”!!! Ellen vinner en biocheck som kan hämtas ut i biblioteket på Omega. Fredrik Ericsson på Södermanlands nyheter (se bild på honom nedan) har varit jury och läst alla krönikor som …

Krönika
Värsta miljöboven är du själv

KRÖNIKA. Häromdagen satt jag och mamma som vanligt spikade vid tv:n framför ett naturprogram. Det är numera något vi har satt i vana. Även fast vi har sett flertaliga naturprogram redan är vi alltid lika fascinerade av hur otroligt häftig naturen är och hur många speciella djur det finns runtom …

Krönika
Varför ska det här bestämma över min framtid?

KRÖNIKA. ”Tänk på din framtid Selma! Detta är bra att kunna när du går i gymnasiet! När du är vuxen så kommer du ångra att du inte jobbade hårdare och fokuserade bättre under lektionerna. Tänk på det du!” Under hela vår skolgång har vi fått höra saker som de här. …