Vinnaren i månadens krönika i April

Krönika

MÅNADENS KRÖNIKA. Månadens krönika i april är… Ellen Enoksson med sin krönika ”Orättvisan som förföljer en hela livet”!!! Ellen vinner en biocheck som hen kan hämta ut i biblioteket på Alpha.

Fredrik Ericsson på Södermanlands nyheter (se bild på honom nedan) har varit jury och läst alla krönikor som publicerats. Så här skriver han i sin motivering om varför Ellen vinner i april:

”Aprils vinnare Ellen Enocksson, 9f skriver: ”Man måste vara en riktigt stark person för att orka stöta bort dessa kommentarer man växer upp med”. Det är en väldigt allvarlig formulering för ”en riktigt stark person” i hennes text syftar på barn – unga tjejer – som växer upp med ett skadligt språkbruk omkring sig. Majoriteten av alla barn jag har träffat är sköra och behöver stöd från vuxenvärlden. Riktigt starka barn är sällsynta i samhället. Det gäller oavsett kön. Ellen Enocksson beskriver vad konsekvenserna blir med kommentarer som “Du springer som tjej” eller “Slåss som tjej” innebär och några vinnare är inte i sikte. Hon nämner även “Han slår dig bara för att han tycker om dig”, vilket skickar kalla kårar av obehag med tanke på debatten om mäns våld mot kvinnor. Ellen Enocksson har skrivit en viktig krönika!”

Fredrik Ericsson på SN. Jury för Månadens krönika 2021. Foto: Fredrik Ericsson

Månadens krönika rullar vidare och en vinnare kommer utses också i april och maj. Kanske också i juni om krönikorna räcker till.

Inga kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Krönika
Markägarnas värsta fiende hissar vit flagg!

KRÖNIKA. Nu nalkas våren, solen gör det den borde och den stora delen av vår befolkning som är pollenallergiker får sin årliga dos av rampljus. Just som jag skriver detta behöver behöver jag ducka för trötta humlor som kommer farande. För mig betyder det bara en sak, det är dags …

Krönika
Coronaviruset från yngres perspektiv

KRÖNIKA. I början skämtade jag om det men nu är det på riktigt, jag pratar om covid-19 även kallat coronaviruset. När jag först hörde talas om covid-19 så var jag inne och scrollade på Instagram när jag då fick upp en video när en person skämtade om det eftersom det …

Krönika
Sociala medier

KRÖNIKA. Det är bara ett klick sen är jag inne på den plattformen där alla kan skriva till mig, där alla kan se min fritid och mina selfies. Det enda jag ser på Instagram just nu är botoxfyllda läppar, influencers som står och putar med rumpan samtidigt som dom gör …